Zadomowienie
|
Dot.: ZBIORCZY:Składy kosmetyków - pomoc w ich rozszyfrowywaniu cz.III
Chciałabym prosic o analize skladu dwoch kremow do twarzy. Jestem w trakcie leczenia aknenorminem(2 miesiac). Raz na miesiac mam mikrodermabrazje i dermatolog polecila mi na dzien dwa kremy:
Bioderma, Cicabio:
water, gliceryn, ethylhexyl palmitate, fructooligosaccharides, zinc oxide, octyldecanol, butylene glicol, polyacrylamide, mannitol, xylitol, rhamnose, laminaria ochroleuca extract, copper sulfate, zinc sulfate, sodium, hyaluronate, vitis vinifera vine extract, asiaticoside, asiatic acid, madecassic acid, c13-14 isoparafin, octyldodecyl xyloside, peg-30 dipolyhydroxystearate, caprylic/capric trigliceride, laureth-7, laureth-3, hydroxyethylcellulose, acetyl dipeptide-1 cetyl ester
Nepentes, Emolium Krem:
aqua, cetearyl alcohol, polysorbate 60, mineral oil, shea butter, biosaccharide gum, caprylic/capric trigliceride, hydroxyethyl urea, macadamia ternifolia oil, methylpropanediol, glycerin, dimethicone, trimethylsiloxysilicate, sodium hyaluronate, allantolin, stearic acid, sodium acrylate/ acryloydimethyltaurate copolymer, isohexadecane, polysorbate 80, phenoxyethanol, butylparben, propylparben, methylparben, ethylparben, lactic acid, disodium edta, peg-8, tocopherol, ascorbic acid, ascorbyl palmitate, citric acid
Jesli chodzi o ten drugi krem to zauwazylam ze ma mineral oil dosc wysoko, ktory mnie zapycha. Nie jestem pewna czy nawet przy wsyuszonej skorze nie zaszkodza mi tak bogate sklady. Co o tym myslicie?
|