Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Blizny potrądzikowe/trądzik-jak usunąć przebarwienia- WĄTEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-11-27, 13:03   #531
@ska
Raczkowanie

Dot.: Coś Skutecznego Na Gojenie Się Wyprysków :)

Cytat:
Napisane przez Dorota_F
Dobrze na "ruszone" wypryski robi też Tribiotic (saszetka kosztuje ok. 1,50 - maśc z antybiotykiem, bez recepty) lub przetarcie zaraz po wyciśnięciu lub rozdrapaniu tonikiem pichtowym np. Profarm Proderma (w krótkim czasie znika opuchlizna i ładnie się goi).
tribiotic pomaga na rozdrapane miejsca, skora sie goi, ale mnie zostaja w tych miejscach czerwone placki
mam pytanie, czy to juz sa przebarwienia? Zaraz po tym jak strupek odpadnie(choc po tribioticu strupka nie ma, tylko skora tak sie zluszcza) ? Czy trzeba te plamy zwalczac jak przebarwienia, czyli kwasami, acne dermem itd, czy skora dalej jest w stadium regenreacji i trzeba ta regeneracje wspomagac kremami do regeneracji ? Bo juz sama nie wiem I dawniej, po takim strupku zostawala mi swieza, jasna skorka, ktora szybko zblizala sie kolorem do zwyklej skory i po strupku nie bylo sladu, a teraz te czerwone plamy . Czemu skora zaczela inaczej reagowac ???? HELP