Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-02, 21:52   #538
bourlinguer
Raczkowanie

Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL

Cytat:
Napisane przez sabona89 Pokaż wiadomość
Zażywam Tetralysal cztery tygodnie, dwa razy dziennie.

Wczoraj byłam u dermatolog, przepisała kolejne 4 opakowania na kolejny miesiąc, czyli dawka 2 razy dziennie w dalszym ciągu. Jestem tym lekko przerażona, nie widziałam, aby ktokolwiek z Was miał przypisaną taką dawkę przez tak długi okres czasu.

Czy takie agresywne działanie nie odbije się jakoś negatywnie na obecnym i późniejszym stanie cery (bo na wątrobie na pewno się odbije)?

Dermatologa zmieniam (nie podoba mi się podejście do mnie jako pacjenta), za miesiąc idę już do innego. Czy zmniejszyć dawkę na własną rękę czy łykać tak jak mam przepisane modląc się, żeby wszystko było ok?
Sabona89, ja biorę Tetralysal już 4 miesiąc.
Przez pierwszy miesiąc brałam 600 mg dziennie (4 Twoje tabletki), a potem 300 mg dziennie (2 tabletki). Dziś byłam u dermatologa i przepisała mi jeszcze do Tetrasylu 500 mg Metronidazolu. Mam stosować przez 2 tygodnie. Cera bardzo mi się poprawiła. Zeszło mi wszystko z brody i lewego policzka. Ostatnio wyskoczyły mi tylko 2 średniej wielkości gule (nic w porównaniu z tym co miałam) na prawym policzku. Na Twoim miejscu łykałabym według wskazówek lekarza - po 2 dziennie.

Oprócz tego chodzę na peelingi glikolowe (50%) raz na tydzień.
bourlinguer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując