Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aparaty ortodontyczne cz. IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-12-04, 20:07   #977
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IV

wiecie z tymi ósemkami to jest w każdym przypadku inaczej
Jeśli ktoś ma wąską szczękę, to ósemki się nie pomieszczą i nawet przy wyrwanych np. 4-kach to nic nie da więc trzeba je wyrwać
Jeśli ktoś ma miejsce na ósemki, ale te zrobiły psikusa i wyżynają się pod kontem albo rosną sobie pod siódemkami, to też trzeba je wyrwać
Jeśli ktoś ma wystarczająco szeroka szczekę a ósemki rosną równo, to wyjdą i nic nie poczuje, bo starczy na nie miejsca

Ja mam przypadek nr 1 i 2 więc czeka mnie rwanko wyrywanko jeszcze górnych ósemeczek Czekam z niecierpliwością, bo jestem ciekawa czy to nastąpi zaraz po sciągnieciu aparatu, bo na foto są osemki a w życiu jeszcze nie

Moja koleżanka ściągła aparat, ma super zęby, ósemki górne i dolne jej wyrosły, troszkę ją tam pobolało, ale wszystkie 4 się pomieściły i nic jej się nie pokrzywiło

Inna koleżanka założyła aparat jak była mniejsza, ściągła a teraz po kilku latach ma ząb na zębie zębem poganiany Czyli krzywizna sama

Ostatnio w poczekalni też widziałam 10-cio latką z aparatem stały i też sobie w duchu pomyślałam: żeby ci sie te ząbki nie pokrzywiły po ściągnięciu a ósemki wyrosły prosto

W sumie stały powinno się zakładać, gdy wszystkie zęby stałe wyjdą- nie mówiąc o 8-mkach, czyli gdzieś tak 15-16 lat, bo szczęka nadal rośnie. a moim zdaniem wiek 20-25 jest najlepszy, bo wtedy wszystko jest ustabilizowane, wiek dojrzewania także, rozrsot szczeki zakończony i można wtedy spokojnie się leczyć

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując