Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - mam na twarzy fabrykę tłuszczu...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2002-05-10, 17:39   #2
KatkaPal
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do KatkaPal
Re: mam na twarzy fabrykę tłuszczu...

Skąd ja to znam...Mam ten sam problem, mam 34 lata i też własną fabrykę tłuszczu [img]icons/icon12.gif[/img]. Nie wiele mogę Ci pomóc, bo to jest tak jak powiedział Twój endokrynolog „niektóre modele tak mają” i nam się to trafiło, ale mogę się podzielić moimi doświadczeniami w łagodzeniu skutków posiadania takowej cery. Zacznijmy od tego, że polecam EFFACLAR K ( dla cery tłustej lepsze są kwasy BHA niż AHA ), do tego matujący EFFIDRATE i dla naszych już nie najmłodszych buziek przeciw zmarszczkowy ACTIVE C (doskonały i również matujący, pozostawia skórę aksamitną) wszystkie firmy La Roche-Posay. Na pojawiające się pryszcze krem SKINOREN (w zasadzie na receptę, ale mnie się ostatnio udało kupić bez) goją się szybciej i przede wszystkim nie pozostają po nich ślady. Do tego wszystkiego dwa razy w tygodniu maseczka z Glinki Zielonej firmy ARGILETZ i dużo nawilżania (maseczki, kremy), bo skóra odwodniona produkuje jeszcze więcej tłuszczu oraz do łykania preparaty z Cynkiem. Uwierz, że odkąd używam tych produktów jest znacznie lepiej, oczywiście cudów nie ma i nie przestałam mieć całkiem problemy z cerą, ale jestem bardzo zadowolona z efektów a wcześniej też się męczyłam z różnymi preparatami i lekami w zasadzie bez rezultatów.
Pozdrawiam [img]icons/icon27.gif[/img]
KatkaPal jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując