Rozeznanie
|
Wynajęłybyście profesjonalna firmę do organizacji swojego wesela?
Czy wynajęłabym organizatora ślubów?
Organizatora niekoniecznie, gdyż sama pracuję w branży ślubnej (ale nie chcę sie na forum reklamować, od tego są inne portale).
Ale jeżeli nie pracowałabym w tej dziedzinie i nie interesowała się ślubnymi firmami to na pewno bym organizatora zatrudniła
Koordynatora - tak
Dlaczego, bo nie mamy możliwości, żeby na własnym weselu i zabawiać gości i pilnować wszystkich podwykonawców. To jest po prostu niemożliwe. Kto twierdzi inaczej, nie wie o czym mówi.
Nie mamy rodziców, a nie chcemy świadków obarczać dodatkową pracą.
Goście są od goszczenia a koordynator od pilnowania żeby wszystko było OK.
Niestety, moje poszukiwania koordynatora spełzają na niczym.
Spotkałam się już chyba z większością organizatorów na śląsku
Ten ma za daleko, ten nie wie, ile to będzie kosztowało, ten chce mi wcisnąć przy okazji podwykonawców, których ja nie chcę, ten zdziwiony moją koncepcją nt ślubu i wesela., ten zajmuje się tylko kompleksowa organizacją. Mogłabym tak wymieniać i wymieniać. I po tych wszystkich spotkaniach miałam wrażenie, że te firmy nie mają do końca pojęcia z czym się wiąże koordynacja.
I też miałam spotkania z organizatorami, którzy są zrzeszeni w PSKS.
Nie twierdzę, że nie ma takiej firmy, która by byłą w stanie sprostać moim oczekiwaniom. Są, są, ale po pierwsze są dla mnie za drogie a po drugie nie będę brała firmy z Warszawy czy Krakowa
Z utęsknieniem czekam na targi ślubne, może ta, pojawi sie jakaś nowa firma.
Bo ten koordynator spędza mi sen z powiek. A naprawdę chcę uniknąć tego, żeby świadkowie robili za koordynatorów.
Cytat:
Napisane przez Aneyka
witam
mam pytanie dotyczące korzystania z usług agencji ślubnych. Czy któraś wizażanka korzystała z "pomocy" takiej firmy? jeśli tak, to czy uważacie to za dobry pomysł? ja prowadze już wstępną rozmowe z jedną agencją z Rybnika, ale na razie się tylko zastanawiamy  liczę na pomoc kogoś "doświadczonego"
a i może ktoś mi poleci jakąś dobrą agencję z okolic katowic - rybnika?
pozdrawiam 
|
Jeżeli jest to firma, której nazwa zaczyna się na H, to lepiej się zastanów.
Ogólnie to jestem jak najbardziej za wynajęciem takiej firmy.
Uważam, że każdy powinien robi to na czym się zna.
Chociaż po moich doświadczeniach mam mieszane uczucia, czy te firmy faktycznie znają się na tym co robią.
Ale generalnie chodzi mi o to, że te firmy mają większe doświadczenie w organizowaniu wesel, niż para młoda, która robi to po raz pierwszy.
Para młoda chce wszystko robić sama, a potem okazuje się, że
quote=Elfir;6579527]
"fryzjerka zrobiła mi na głowie kope siana", "Fotograf nie daje znaku życia", "zespół nie zagrał wybranej przez nas muzyki", "sala przez nas zaklepana okazała się już zajęta przez inna parę", 'makijażystka umówiła się na 2 godziny przed ślubem, a przyjechała 10 minut przed wyjściem do kościoła".
Nie wymyślam - sa to oryginalne problemy pojawiające się na tym forum.[/quote]
A na ratowanie sytuacji w dniu wesela jest już za późno.
Wg mnei jeżeli już wydaję tyle pieniędzy na taką imprezę, to chcę, aby wszystko było dopięte na ostatni guzik. Jakoś to będzie a potem jest płacz i zgrzytanie zębów.
Nie zgadzam się jedynie z tym, że jak ktoś robi wesele za mniej niż 40 tyś to jest to wesele pozbawione klasy i stylu.
Za każdą sumę można zorganizować ciekawe wesele. Wystarczy zobaczyć amerykański program "Na dobre i na złe", gdzie organizują przepiękne wesela za 5tyś dolarów
Czas edycji: 2008-12-05 o 14:35
Powód: 3 posty pod sobą, proszę używać opcji EDYTUJ!!
|