Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - pakujemy się do porodu
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-28, 11:16   #54
sylwi_2005
Raczkowanie

GG do sylwi_2005
Dot.: pakujemy się do porodu

Jest to sprawa indywidualna szpitala. Tam gdzie ja rodziłam dla dziecka nie brało się nic.Zostawiało sie jedynie 1 kaftanik i 5 pieluszek tetrowych dla maluchow ktore dopiero sie urodza. Dzidziuś przez ten czas kiedy byliśmy w szpitalu zawijany był przez personel w takie specjalne "kokony" zrobione z pieluszek tetrowych. Super sprawa bo dziecko lezalo w nim sztywno i nie bylo strachu zeby wziac na rece. Wystaje tylko buzka (łapki tez sa schowane) A dzidzia pod spodem ma na sobie tylko kaftanik a reszta to pieluszki. Chusteczki do pupy i masc byly w kazdej sali.A jesli chodzi o wszelakie kosmetyki to tez nic nie bylo potrzebne bo dzieci zabierane byly do kąpieli codziennie o 7.00 i wracały juz nakremowane
Najlepiej zadzwon do szpitala w ktorym zamierzasz rodzic i zapytaj czego bedziesz potrzebowac dla dziecka. Napewno nikt Cie nie wysmieje tylko udziela Ci odpowiedzi-bo po co masz zabierac ze saba zbedne rzeczy. U mnie nawet mleko dawali jesli kobieta nie mogla karmic. W ogole uwazam,ze opieka w moim szpitalu byla rewelacyjna bo jesli tylko potrzebowalam pomocy albo bylam zbyt zmeczona panie z personelu pomagaly.
Rzeczy dla dziecka potrzebne byly mi dopiero przy wipisie jak juz wracalismy do domu-ale to przywiozł już tata.
sylwi_2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując