2008-12-07, 17:08
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pomóżcie ułożyć życie....!!!
Cytat:
Napisane przez andrea
Może zacznę od tego, że mam na imię Paula i mam 14 lat. Wiem, że to mało ale potrzebna mi pomoc. Odkąd pamiętam zawsze byłam gruba. Teraz nie mam nad niczym kontroli mam 165 i ważę 73 kg. Moja dieta... cóż.... nie ma żadnej. Jem kiedy chcę i co mi się podoba. Stosowałam różne diety. Chudłam i potem był efekt jojo jak zaczynałam jeść "normalnie". W zeszłym miesiącu zapisałam się na siłownie i ćwiczyłam 5 -6 dni w tygodniu po 2 godziny. Schudłam 2-3 kg, bo nie stosowałam żadnej diety. W tym miesiącu chodzę 2 razy w tygodniu na aerobic, który trwa godzinę i raz w tygodniu na siłownie, na dwie godziny.
Macie jakiś pomysł na moją dietę? Nie chcę iść do dietetyka bo wiem, że rodzice by mnie wyśmiali powiedzieli że szkoda im kasy bo i tak na pewno będę jadła "normalnie".
Chciałabym oczywiście schudnąć, powinnam ważyć około 50kg. Błagam was, zaproponujcie mi coś bo przez to moje życie jest rozwalone, do niczego, samotne i żałosne.
|
Hej. jesteś młodziutka, więc nie powinnaś mieć problemów ze zgubieniem tych kilku nadprogramowych kilogramów . Najważniejsze jest to, że już zaczełaś coś robić (ćwiczenia). Trzymaj tak dalej. Myślę, że nie musisz (a wręcz nie powinnaś) specjalnie się ograniczać z jedzeniem.
Zastosuj kilka zasad (tutaj pomogą Ci wątki podwieszone na dietetyce), przede wszystkim: 5 posiłków o stałych porach dnia. W miarę możliwośći rezygnacja z białego pieczywa, makaronu, ryżu na rzecz tych ciemnych - nieoczyszczonych. Ograniczenie słodyczy, fast foodów, słodkich napojów. Uważam, że powinnaś też założyć dzienni czek w którym będziesz zapisywać co i w jakich ilościach zjadasz, to pozwoli Ci na wyłapanie ewentualnych błędów żywieniowych.
Pamiętaj też, żeby nie przesadzić i nie zrobić z siebie "patyczaka".
|
|
|