Jak mężczyzna ma się ubrać na kurs tańca? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-26, 16:33   #1
nash_bridges
Przyczajenie

Jak mężczyzna ma się ubrać na kurs tańca?

Mam 23 lata i idę na kurs tańca towarzyskiego. Podobno najlepiej założyć do tego dres . Więc mam pytanie - czy do do spodni dresowych, ale takich lepszych, nie szeleszczących ortalionów z bazaru, pasują tylko adidasy? Bo mam wygodne, skórzane półbuty o sportowym stylu i (bez żadnych obcasów) i najchętniej to je bym nosił. Tylko czy one będą pasować do tych dresowych spodni?

Edytowane przez nash_bridges
Czas edycji: 2010-09-26 o 16:47
nash_bridges jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-26, 16:46   #2
abiblabla
Zakorzenienie

Dot.: Jak mężczyzna ma się ubrać na kurs tańca?

myślę, ze nie będą, najlepiej wstaw tu zdjęcie tych butów.

zreszta z tego co ja pamietam z kursu tańca, mało który facet przychodził w dresach, moze jeden lub dwóch takich się pojaiwło. większośc była jednak w jeansach, sztruksach czy jakichstam innych codziennych spodniach.
no ale faktem jest ze zwłaszcza na poczatku mocno sie zgrzejesz, wiec moze spróbuj z tymi dresami, potem zobaczysz jak ci lepiej
Stary 2010-09-26, 18:30   #3
solq
Raczkowanie

Ja myślę, że będą pasować U mnie na odwrót, mało który w jeansach się pojawiał. Na początku oczywiście wszyscy w takim właśnie codziennym stroju, ale po pierwszych zajęciach przerzucili się na dresy, bo to jednak strasznie niewygodnie w jeansach się ćwiczy.
solq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-26, 18:45   #4
morelka1987
Zadomowienie

Chodzę na kurs tańca juz 2 lata duzo ludzi sie przewija i ani razu nie widziałam chłopaka w dresach ;D wiekszośc nosi dzinsy, koszule, nawet duzo jest pod krawatem. taniec towarzyski jest elegancki, tańcząc w klubie dziewczyny nosza buty na obcasie i sukienki, a faceci buty do tanca albo jakieś eleganckie i spodnie czarne. jak chłopak przyszedł w adidasach to nauczyciel kazał mu następny raz ubrac eleganckie buty.
morelka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-26, 20:46   #5
nash_bridges
Przyczajenie

No pytałem się osoby, która chodziła na taki kurs i wszyscy są w luźnych ubraniach, najczęściej dresach. Jak można 90 minut robić figury w jeansach to ja nie jestem w stanie pojąć...
nash_bridges jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-26, 21:08   #6
Versa
Raczkowanie

GG do Versa

Będziesz ćwiczyć na sali, tak więc, wygodne dresy, obuwie - najlepiej profesjonalne do tańca towarzyskiego, jeśli nie masz to nawet skarpetki mogą być Jeśli jednak nie chcesz, to buty na podeszwie, która nie jest gumowa (halówki i inne tego typu odpadają, bo możesz się nabawić kontuzji). Zależy też jaki to ma być towarzyski - czy standard, czy łacina, gdzie jest większa swoboda myślę Ale nie przychodź na kurs w jeansach - bo to nie ma sensu!
Versa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-26, 21:16   #7
69love69
Zakorzenienie

Jeśli idziesz się uczyć tańca tak dla siebie, do wykorzystania na imprezach czy coś to ubierz się tak jak na impreze- w zaleznosci czy chodzisz w jeansach czy eleganckich spodniach- w koncu w dresie nie bedziesz nigdzie prezentowal swoich umiejetnosci tanecznych ;p
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-27, 08:13   #8
pyska06
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nash_bridges Pokaż wiadomość
No pytałem się osoby, która chodziła na taki kurs i wszyscy są w luźnych ubraniach, najczęściej dresach. Jak można 90 minut robić figury w jeansach to ja nie jestem w stanie pojąć...
Z tym się zgadam, u nas instruktor na pierwszych zajęciach powiedział, że mamy ubrać się w wygodne obuwie i strój to kwestia indywidualna tak, żeby było wygodnie. U mnie był to kurs dla początkujących więc wszyscy się dopiero uczyli i nikogo niewidziałam pod krawatem, ani w eleganckiej koszuli, raczej luźniejsze stroje i mało kto był w jeansach, mój chłopak przychodził w dresach . Owszem może to i śmiesznie tańczyć taniec towarzyski w dresie, ale przy najbliższej okazji na weselu czy innej potańcówce wiadomo, że nikt nie ubierze się w dres, a ćwiczyć można w każdym wygodnym stroju!

Myślę , że te skórzane półbuty o których piszesz będą pasowały.

Można tylko JEDNEGO !`

pyska06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-27, 09:50   #9
kitten von mew
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nash_bridges Pokaż wiadomość
Mam 23 lata i idę na kurs tańca towarzyskiego. Podobno najlepiej założyć do tego dres . Więc mam pytanie - czy do do spodni dresowych, ale takich lepszych, nie szeleszczących ortalionów z bazaru, pasują tylko adidasy? Bo mam wygodne, skórzane półbuty o sportowym stylu i (bez żadnych obcasów) i najchętniej to je bym nosił. Tylko czy one będą pasować do tych dresowych spodni?
Przede wszystkim pamiętaj o wygodzie, bo to jest najważniejsze. Ubranie nie może ograniczać, czy spowalniać Twoich ruchów. Zrezygnuj więc ze sztywnych materiałów - grubego jeansu i ciężkiego, skórzanego obuwia z twardą podeszwą. Wybierz spodnie materiałowe i lekkie buty, które nie będą rysowały podłogi (mówiąc w skrócie - obuwie z jasną podeszwą), a do tego bawełnianą koszulkę. Zwróć również uwagę, czy w szkole tańca, do której będziesz uczęszczał, nie ma rozpiski dot. garderoby - czasami podczas zapisywania się na kurs, dostaje się informacje, co do obowiązującej "listy strojów" ;-)
kitten von mew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości