![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Czy inteligentne kobiety mają gorzej?
Kobiety mądre,inteligentne i błyskotliwe.
Czy nie są częściej same niz ich przeciętniejsze koleżanki? Czy szara myszka* nie będzie szybciej przygarnięta w męskie ramiona niż superhiper mózg? /bez obrazy of kors/ Zauwazyłam zadziwiającą przypadłość,ze sporo naprawdę bystrych facetów wiąże się z tzw średnią półką . Cięte riposty/brylowanie / inteligentne niedopowiedzenia/dialog na wysokich obrotach i błysk w towarzystwie z genialną kumpelą a w domu ...? No własnie co w domu? Skoro żona nie błyszczy w towarzystwie to w domu błyszczy? ...chyba podłoga ![]() Jak myślicie czy faceci boją się bardzo inteligentnych kobiet ? I w życiu i w pracy . *nie mylić z urodą! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Czy inteligentne kobiety mają gorzej?
Wszyscy inteligentni mają gorzej (zwłaszcza w pracy). Mało który pracodawca chce zatrudnić inteligentną osobę, bo np. boi się, że będzie się ona stawiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
No właśnie, Poza tym inteligentni ludzie bardziej przejmują się wszystkim, niż osoby szalenie proste
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
W żadnym razie.
Poza tym bardzo bystra kobieta związana z jeszcze bystrzejszym facetem, i problem z głowy, czyż nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6454581]No właśnie, Poza tym inteligentni ludzie bardziej przejmują się wszystkim, niż osoby szalenie proste
![]() Nic dodać, nic ując. popieram całkowicie ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Zarozumiałe mają gorzej ... Inteligentne raczej nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
... choć nie Westwood
|
Myślę, że poniekąd mają gorzej. Faceci się takich boją
![]() ![]() Ale i tak lepiej być inteligentnym ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
To po co miażdżyc partnera, czy kogoś, kogo sie widzi, jako przyszłego partnera... Żeby się popisać, co to się odpyskować nie potrafi...
![]() Jest takie coś, w czym kobiety potrafią być dużo lepsze od facetów. Nazywa się to dyplomacja. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Z bash.org.pl :
<m4tt> wiesz.. 67% dziewczyn nie uzywa mozgu <funky_girl> ja naleze do tych 13 % |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
sądzę,że faceci nie boją się inteligentych kobiet, nawet chcą z takimi być, jednak do czasu aż inteligencja nie zaburzy ich ego, innymi słowy do czasu aż ta kobieta nie zacznie dominować...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja podpisze sie pod przedmowczynia. Faceci lubia inteligentne kobiety, dopoki nie dojdzie do konfrontacji, w wyniku ktorej mezczyzna okazuje sie tym mniej bystrym. Tak mi sie wydaje ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
oczywiście że ofiary losu, te sieroty, które pokazują jak bardziej są niezaradne, zawsze mają wokół siebie więcej facetów. Jak to mówiła pewna znajoma, zawsze trzeba troszkę poudawać że się drukarki podłączyć nie umie, albo nie wie sie gdzie stacja dysków, żeby facet poczuł się facetem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Bo dla mnie tu są 2
![]() ![]() ![]() Nie uważam, by inteligentna kobieta miała gorzej, owszem, mężczyzna już tak został pomyślany, że lubi być lepsiejszy, ale, ja to oceniam jako: no i co z tego. ![]() A kobieta lubi robić za tło dla pięknej przyjaciółki? Wątpię. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja osobiscie uwielbiam jak kobieta jest bystra i inteligentna bo to sprawia ze się nie nudzę. Lubie jak kobieta mi zaimponuje wiedzą. Taka kobieta to skarb idealna prtnerka i wymarzona matka moich dzieci. Mam nadzieje ze kiedys taką spotkam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli jakis osobnik (mężczyzna czy kobieta) daje sie zmiażdżyć argumentami, to chyba jednak zbyt bystry nie jest? Czyli inteligencja (własna) jest tylko jego poboznym życzeniem i nie ma o czym dalej gadać.
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
a co to w ogóle znaczy inteligentna/y?
bo większość pytana o swój ideał odpowiada: musi być piękną i inteligentna lub przystojny i inteligentny. a jak przychodzi co do czego to nie raz mam sporo wątpliwości czy mówimy o tym samym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
I dlatego boi sie osoby inteligentniejszej od siebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpowiadając na pytanie Łajki (z pierwszego postu) to człowiek naprawdę inteligenty nie boi sie innych inteligentnych ludzi, bo zawsze może sie od nich czego nauczyc (miedzy innymi). Rozmowa dwóch w miare inteligentnych osób to nie jest miażdżenie się argumentami, tylko własnie ciagła wzajemna nauka (i takze miłe spedzanie czasu, bo to przyjemnosc spedzac czas z osobą która powie nam cos nowego, ciekawego). Tylko osoby kreujace się na mądralinskie ( ![]() Facet, który wybiera na towarzyszke życia osobę niezbyt lotną jest sam niezbyt inteligenty. Ot, na tyle aby imponować gąsce.
![]() |
![]() |
#21 |
BAN stały
|
No to polecam dobierać sobie partnera o podobnym poziomie inteligencji.
EDIT: Zgadzam się z Tobą Lubo w 100%. Mądra z Ciebie babeczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Mam bardzo dużo kolegów. Wszyscy zgodnie twierdzą, że w pewien sposób się mnie boją. Dlaczego
![]() To, że niektórzy mężczyźnie boją się inteligentnych niewiast może wynikać z ich męskiej dumy, bo jak to baba może być mądrzejsza od chłopa. ![]() Natomiast w pracy.... hmm.... nie zdarzyło mi się, żeby inteligencja była "przeszkodą". Wręcz przeciwnie - wielokrotnie doceniano to.
![]() |
#23 |
... choć nie Westwood
|
Ano nie
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za drugie dziękuję bardzo. i wzajemnie ![]() Masz rację
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Dla inteligentnego faceta inteligentna kobieta to skarb... chciałam to napisać z pełnym przekonaniem, ale jednak się waham. Bo na docenienie kobiety i jej inteligencji składają sie też inne czynniki (poza inteligencja partnera), no i niestety te czasami powodują, że na tą inteligencje wcale nie ma takiego zapotrzebowania. Przecież kobieta nie może być lepsza od meżczyzny, to on musi mieć władzę, chociaż pozorną, ale zawsze
![]() Zresztą to o czym pisze Łajka w pierwszym poscie to nie tylko inteligencja, ale też tzw. obycie. Osoba nieśmiała i inteligentna nie musi byc przecież błyskotliwa, bo będzie właśnie hamowana przez własny charakter. Czasami mam wrażenie, ze inteligenta i błyskotliwa kobieta to jest doskonały materiał na kochankę, a nie na żonę ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Po pierwsze to wydaje mi się, że mylisz pojęcia "błyskotliwa" z "przebojowa" i "gadatliwa". A wcale te cechy nie muszą się łączyć. Ktoś błyskotliwy może się odzywać mało, nie narzucać otoczeniu ale jak już się odezwie to...wszyscy to zauważą (no, na pewno ci inteligentniejsi bo tacy są w stanie ową błyskotliwość dostrzec i docenić). Po drugie z inteligentną kobietą chcą się wiązać mężczyźni nie tyle (albo nie tylko) inteligentni co mądrzy (dla mnie tu jest różnica taka, że samo posiadanie tego przymiotu jakim jest inteligencja nie pozwala jeszcze z niego korzystać albo wykorzystywać w pełni), którzy nie muszą sobie niczego udowadniać czyimś kosztem, podnosić samoocenę, którzy nie są wredni i zakompleksieni jednym słowem (a inteligencja + złe intencje to mieszanka niefajna). A na co jest "zapotrzebowanie" a na co nie ma to inna historia...świat w którym żyjemy bynajmniej mądrością się nie karmi. I ciężko rozstrzygnąć na "co" bardziej nadaje się kobieta inteligentna: na żonę czy na kochankę...zależy dla kogo no i przede wszystkim zależy czego ona sama chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
hmmm jeśli ktoś potrafi ukryć, że jest inteligentny na pewno nie ma aż tak źle
![]()
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;6454581]No właśnie, Poza tym inteligentni ludzie bardziej przejmują się wszystkim, niż osoby szalenie proste
![]() Z tym się akurat zgodzę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Leuwen, nie wiem, czy tak od razu trzeba wolec inteligentniejszego (chociaż to fajne móc podziwiać partnera (jeszcze fajniej chcieć mu dorównać ;-))), ale sądzę, że inteligentna nie będzie wolała mniej inteligentnego od siebie. No chyba, że w grę wchodziłyby tzw. inne czynniki ;-), różnie się ludzie dobierają, co nie. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.