|
|||||||
| Notka |
|
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
do Pani Doktor- proszę o pomoc JAK STYMULOWAĆ CEBULKI WŁOSÓW PO WYPADANIU DO WZROSTU?
8 lat temu przeżyłam tragedię. W wyniku stresu pozbyłam się około 2/5 włosów....myślałam że jakoś to samo wróci do normy starałam się o nie dbac i fakt poprawiło się, używałam skrzypu polnego, pomógł mi na paznokcie i włosy o tyle że są w lepszej kondycji ale chciabym pobudzić cebulki do stymalacji wzrostu włosa i mieć te włosy gęściejsze...tak jak kiedys miałam ....
w związku z tym mam pytanie: czy jest coś do wcierania we włosy żeby stymulowac cebulki do wzrostu włosów...bo teraz w tych miejscach gdzie włosy mi wypadły pozostały mi tylko dziurki ...może udałoby się czymś pobudzić do wzrostu?żeby znów pojawił się meszek a potem zdrowy włos?Czy istnieje jakiś specyfik, który pomógłby? Co Pani Doktor poleca? Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: do Pani Doktor- proszę o pomoc JAK STYMULOWAĆ CEBULKI WŁOSÓW PO WYPADANIU DO WZ
ja przeżywam tragedię przy każdym myciu głowy.
włosy wypadają mi garściami i tak już od dłuższego czasu, a z natury mam bardzo cienkie i słabe ![]() Rodzicielka kupiła mi żel do włosów, taki który się wmasowuje w wilgotne włosy, firmy Darmena. Niestety, nie zauważyłam poprawy ![]() Więc, przykro mi, że nie mogę pomóc, a sama mam problem z wypadaniem moich biednych włosów. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: do Pani Doktor- proszę o pomoc JAK STYMULOWAĆ CEBULKI WŁOSÓW PO WYPADANIU DO WZ
Dobrze byłoby chociaż raz przejrzeć forum, zanim napisze się wątek, że nie wspomnę o korzystaniu z wyszukiwarki. Tutaj jest podfroum o pielęgnacji włosów, w tym kilka ogromnych wątków dot. Twojego problemu: http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=97 |
|
|
|
|
#4 |
|
dr n. med.
|
należy niestety pokazać się dermatologowi. Wszystkie preparaty pobudzające krążenie, stymulujące wzrost włosa są dostępne na receptę. Polecam Loxon 5%, Alpicort lub mieszanki robione wg specjalnej receptury.
czasem, zwłaszcza przy takim początku choroby należy również zwrócić się o pomoc do psychologa... Psychika decyduje o wielu procesach toczących się w naszym organizmie....
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.