|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Mam dość....
Walczę z samą sobą od długiego czasu. Mam dość tego, że w lustrze widzę się nadal brzydka i gruba. Ciągle myślę o jedzeniu - poddaje się i coraz bardziej chcę wrócić do "kochanej" anoreksji.... A miałam ją mając 12 lat i całe dojrzewanie....przeszło mi z 2 lata temu. Teraz gdy widzę znów swe niedoskonałości....mam ochotę wrócić do mej "przyjaciółki. Schudłam w te wakacje 11 kg na intensywnych ćwiczeniach i 4 dniowej głodówce....i znów poczułam tą szaleńczą ekscytację i euforie z utraconych kilogramów. Po głodówce restrykcyjna dieta, aby nie było efektu jojo. Dzisiaj nie udało mi się - musiałam zjeść obiad z rodzicami. Efekt ? Gdy weszłam na wagę to zobaczyłam, że waga poszła o 1,5 kg w górę. Co zrobiłam - zwymiotowałam wszystko co zjadłam dzisiaj. Zjadłam całe opakowanie leków przeczyszczających i oczekuje na działanie. Nie wytrzymam - czuje się tłusta, kapiąca tłuszczem, brudna od jedzenia, wszędzie widzę na sobie celulit i fałdki tłuszczu - zwłaszcza na brzuchu.
Mój nowy jadłospis od jutra ? I śniadanie: szklanka mleka lub sałatka z warzyw II śniadanie: 2 plasterki grahama z 2 łyżkami twarogu bez tłuszczu i 1/2 pomidora lub ogórka lub kawałek rybki surowej/gotowanej Obiad: jogurt naturalny Kolacja: serek Activia Picie ? 4l wody dziennie, aby wszystko co złe wypłukać z siebie. Znów mnie to dopadło, mam ochotę skończyć walkę.... Zamiast walczyć i odżywiać się zdrowo znów ciągnie mnie do any. Jak narkotyk - gdy idą w dół kilogramy czuję euforię i radość. "Chcę być piękna, chuda i uśmiechnięta" - ma myśl w głowie. Nie wiem co już mam robić, nie wiem.... Teraz co robię to płaczę..... Ma waga: 57 kg 170 cm Edytowane przez Yin Czas edycji: 2013-08-25 o 18:36 |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mam dość....
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Rozumiem, że chodziłaś do specjalisty/psychiatry? Może czas powiedzieć bliskiej osobie/rodzicom, że znowu odczuwasz nawrót choroby? Oni będą bardziej w stanie Ci pomóc niż my tutaj. Wydaje mi się to jedynym rozsądnym rozwiązaniem
)
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Nie głodówa a RUCH!!!! Nie za karę, a DLA PRZYJEMNOŚCI!! Śniadanie ok, ale na obiad trzeba zjeść coś innego niż tylko jogurt naturalny. Jeśli nie będziesz jeść to się zamęczysz. A jeśli masz chęć wszystko wymiotować albo brak tabsy na przeczyszczenie to naprawdę sygnał, by porozmawiać z terapeutą.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Cellulit to masz od lekow hormonalnych, a nie od nadmiaru tluszczu! Zreszta juz Ci to tlumaczylam. To cellulit wodny, a nie tluszczowy. 57 kg to waga dobra dla Twojego wzrostu, jak dla mnie nawet troche za mala. Jesli sama sobie z tym nie poradzisz, udaj sie do psychologa. Zwlaszcza poki to sie dopiero zaczyna na nowo. Absolutnie nie bierz zadnych lekow przeczyszczajacych, nie wymiotuj, jedz normalnie ale w kilku porcjach, a mniejszych ilosciach. Glodowki sa bez sensu, czy diety bo przynosza efekt jo-jo, stad nagle 1,5 kg wiecej na wadze. Trzeba miec zrownowazona diete, a nie raz glodowac, a raz wcinac caly obiad.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.

)