|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Minerały na basenie
Witam,używam od dłuższego czasu podkładów mineralnych.Mam takie pytanie,wybieram sie na baseny termalne,chciałabym lekko opruszyc twarz podkładem.Czy przy wysokiej temeraturze nie zważy mi sie podklad?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Minerały na basenie
będziesz pływać? bo jeśli tak to nie widzę sensu
![]() jeśli nie, to to czy się zważy czy nie zależy w dużym stopniu od rodzaju skóry, jej przygotowania czyli primera jak i samego rodzaju podkładu zresztą piszesz że używasz od dłuższego czasu, lato mieliśmy dość upalne, miałaś problemy? a najprościej powiem - dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
W pewnej ekstremalnej sytuacji wylądowałam na basenie z podkładem Pure Luxe na twarzy, pływałam i NIC się z nim nie stało. Byłam też raz w makijażu na basenie termalnym (nie pływałam) i również przetrwał bez uszczerbku. W moim przypadku były to wyjątkowe okoliczności, generalnie nie polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Odswiezam
![]() Mnie sie zdarzylo zmoknac pare razy z pelnym makijazem(chyba podklad Lumiere mialam akurat i korektor EDM) i nic mi nie splynelo. Oczy czarne od tuszu i kredki, a reszta sie trzymala. Zauwazylam rowniez, ze przy zmywaniu makijazu, jak tylko zmocze twarz i nawet tre to nic nie schodzi(troche korektor). musze uzyc zelu do mycia by wszystko zmyc dokladnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby podkład się zważył, on na pewno znika po kąpieli czy pływaniu (ale nawet nie całkowicie
![]() Nie wiem jakie wody termalne masz, ale ja się kąpałam w czechach w wodach termalnych, tak gorące nie były żeby się miało coś ważyć i tam też wszystko ok bylo, nawet wracałam do Poski bez poprawy makijazu ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
ja się deszczu boję, zawsze pod parasolem ![]() no ale nawet w basenie w czasie maksymalnej kąpieli mi ten podkład całkowicie nie schodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;21511278]
Jeśli chodzi o morze, to jestem to w stanie jeszcze zrozumieć. Ale nakładanie makijażu na basen? Nawet jeśli się trzyma, to zawsze w jakimś stopniu się wypłukuje - a to już jest niehigieniczne. Znaki o nakazie korzystania z natrysków przed wejściem do wody mają chyba jakieś uzasadnienie... ![]() spokojnie na publiczne baseny nie chodzę (także wzgledy higieniczne), więc nie obawiaj się że zanieczyszam ogólnodostępną wodę ![]() ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2010-12-17 o 23:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
ja tam nie mam nic przeciwko malowaniu sie na basen( o ile sie nie rozmazuje). kobieta sie wtedy lepiej czuje
![]() hydrolat chyba nie robi tak dobrego efektu jak letni deszczyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale to osobiste zboczenie. Często pływam i nie wyobrażam sobie wejścia do wody bez porządnego prysznica i dokładnego demakijażu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.