|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
disco polo- sluchacie? :)
Zastanawia mnie ile z nas tutaj slucha disco polo. Kiedy pytam znajomych wszyscy sie wypieraja, ale jak przyjdzie co do czego(imprezki, itd
) wszyscy znaja teksty disco-polowych piosenek na pamiec ![]() Ja sie przyznaje, ze czasami lubie posluchac sobie tej "lekkiej muzyki" szczegolnie ze znajomymi. Mozna wtedy niezle sie posmiac z tych "ambitnych" tekstow, a nawet pospiewac. Co sadzicie o takiej muzyce? |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: disco polo- sluchacie? :)
Disco polo charakteryzuje się tak porażającą prostotą ,ze naprawdę nie trzeba uczyć się tekstów piosenek szczególnie intensywnie.Wystarczy je usłyszeć raz czy dwa...
Nie znoszę,a kojarzę "majteczki w kropeczki,oho ho ho..." Stosuję tylko w stanach wysoko procentowych. Na następny dzień udaję,że nic nie pamiętam. Jedno jest pewne,disco polo jest niezastąpione ...hyhy |
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Ja disco polo nie słucham, ale kilka tekstów pamietam jeszcze z dzieciństwa
(wtedy to było bardzo na topie ) Teraz coś zauwarzyłam, że "trendy" jest kawałek "Straciłaś cnote" ![]() Chociarz słucham głównie ciężkiej muzyki to czasem miło jest sie od niej oderwać i posłuchac disco polo - np. właśnie na imprezie. |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
No wlasnie i chyba ta prostota w tym gatunku muzycznym ma najwieksze znaczenie
![]() Nawet odczuwam rozpowszechnienie pokrewnego gatunku przez inne kraje. Np "kylie" ( zespol akcent- chyba holenderski ale nie jestem pewna). Ja na codzien slucham troche ambitniejszej muzyki, ale nie powiem disco polo mnie wciaga. Az wstyd sie przyznac :P |
|
|
|
|
#5 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odpowiedz na pytanie - nie, nie słucham [i tekstów tez nie znam, na szczęście]
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
No czasem jest fajnie sie posmiac(szczególnie przy ,,stracilas cnote",ale żeby sie wzbogacić duchowo,takiej muzyki nie polecam.
Ps.Ambitność tekstów poraża.Tak właściwie to są one o takich bzdetach.
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
Ja tam nie mam nic przeciwko disko z pola jak chcę to posłucham jak nie to nie , na imprezkach (też domówkach ) lubię przy tym się bawić bo to skoczne jest : "Zastanawia mnie "(...) Kiedy pytam znajomych wszyscy sie wypieraja, ale jak przyjdzie co do czego(imprezki, itd ) wszyscy znaja teksty disco-polowych piosenek na pamiec (...) <= mnie też to zastanawia ![]() p.s jak JA mieszkająca w "stolicy disko" mogę ich nie słuchać
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
hehe a ja słucham disco polo i dobrze mi z tym...moi znajomi też słuchają, ale przyznam że iwelu z nich się wstydzi- druga połowa jednak otwarcie sie przyznaje ....disco polo is the best :P
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
NIE!!!!
Ale jak ktoś słucha to jego sprawa, mnie to nie interesuje.
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Hehe, zdania podzielone
![]() A do tych, ktorzy sluchaja: Jakie sa wasze ulubione piosenki i jakie sa na topie w waszym towarzystwie albo miescie. Bo wlasnie zauwazylam, ze w roznych miastach rozne piosenki sa popularne
|
|
|
|
|
#12 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
eh nie slucham
ale znam bo to jest tak, ze jak ide na wesele/domowke czy jakakolwiek impre to zawsze leci cos z disco polo :PP piosenki dobre na doline, bo rozsmiesza tak ze hohoh nie sa zbyt ambitne, ale kto powiedzial ze musza byc? ;D ja tam nic do tego nie mam i szkoda ze sie nie tworzy dzisiaj nowych piosenek
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Nie słucham, ale trochę tekstów znam, głównie z dzieciństwa. Śmieszy mnie ta muzyka, ale nie ukrywam, że po spożyciu większej ilości alkoholu, zawsze i chętnie się przy takich hitach bawię
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Nie slucham, bo nie lubie sluchac, ale za to uwielbiam sie przy tym bawic np. na dyskotekach i ot tak czasami posluchac ze znajomymi i pognic se. Na poprawienie humoru te ambitne teksty i wyszukana muzyka sa doskonale ;p. Tak btw. Bialystok-moje miasto i ogolnie moj region Podlasie jest podobno stolica disco-polo (tak slyszalam) i bardzo duzo zespolow stad pochodzi.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zadomowienie
|
A ja bardzo lubie "Bara bara"
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
"Bananowa Kochanka"- to absolutnie fenomenalny utwór!
Jeśli chodzi o disco- polo to właśnie słucham tylko wyjątków "...spotkałem ją w sklepie, kupowała bananyAaaaAaaaaAAaaa, była taka samotna nie mogłem jej zostawić.."
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Żeby tak sobie w domku włączyc i słuchac to nieee..... ewentualnie jak sobie humor poprawiam/nakrecam sie przed imprezka ![]() "Letni wiatr" boskie
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
Musicie przyznać, że parapetówka bez "Jesteś szalona" to już nie to samo
![]() A latem nad morzem na plażach, często cytowany jest fargment piosnenki "Lato w Kołobrzegu" przez panów sprzedających lody "Rewelacja na Bałtyku, lody, lody, na patyku, ani wódka ani wino, nie zastąpi Cię dziewczyno...."
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
W nie tak dawnych czasch mojego dzieciństwa byłam fanką disco-polo, a zwłaszcza zespołu Classic (chyba dobrze napisałam?).
Znałam dużo piosenek i w ogóle szalałam na punkcie tej muzyki Szczerze mówiąc, teraz trochę zmądrzałam i przerzuciłam się na inną muzykę Dico-polo to proste, trochę głupie teksty, nieskomplikowana melodyjka; wolę inne rzeczy. Ale muszę przyznać jedno -> na imprezach wszyscy najlepiej bawią się właśnie przy takiej muzyce. W ogóle zauważyłam, że ostatnio wraca moda na disco-polo
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
"To nie mydło, nie zmydli się się napewno zrób to dziś kochanie, zrób to dzisiaj ze mną...
To nie granat nic Ci się nie stanie, co powiesz dzisiaj mała na... "Głupie to i śmieszne. Czasem wpada w ucho. Ot co... disco...
|
|
|
#21 |
|
Zadomowienie
|
jezeli Bartek Wrona to disco polo ..to słucham
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś pamiętam, jeszcze wieku temu jak w TV leciały jakies programy o disco polo, wtedy czasami zdarzało mi się obejrzeć, czy raczej posluchać, teraz nie, ale czasami jak jestem na weselach, to śpiewają piosenki, takie podchodzące pod disco polo i dobrze się przy nich bawię (na weselach), na codzień preferuję inną muzykę, a skoro każdy już wymienia co zna z disco polo, to ja pamiętam jakąś piosenkę o czarownicy
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Disco polo jest żałośnie proste. Ale przez to, że jest takie proste jest też śmieszne. A jako że jest śmieszne to bawi ludzi.
A skoro bawi ludzi, to czasem leci na imprezach. A skoro leci na imprezach to i nie trudno sie nauczyć jakiegoś tekstu. Tym bardziej, że jak juz chyba Aleksandra wspomniała - te teksty są tak banalne, że nie trudno jest je zapamiętać. Ot, cały sekret tego, ze niektorzy nie sluchaja disko z pola ale znaja teksty. Ja tez kilka kojarze bo i nie raz zdarzyło mi sie na imprezie wygłupiać z przyjaciolka do jakiejś "szalonej" czy "cnoty". Na pewno jednak disco polo nie jest muzyka do sluchania w domu. Tzn. nie dla mnie, za innych sie nie wypowiadam, gusta muzyczne są bardzo różne .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
Disco polo...
Kto chce niech słucha to muzyka łatwa dla ucha ![]() Osobiscie lubie inny rodzaj muzyki....
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Czasami w domu sobie włączam, dobra muza do sprzatania
|
|
|
|
|
#26 |
|
BAN stały
|
taa straciłas cnote jest fajne tak samo jak " w dyskotece" hehe spoko tymbardziej ze to teraz na techniawke przerobili.
ja lubie DP.i nawet w domu słucham. |
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
dicho polo co za muzyczka jedna piosenka mi sie strasznie podoba nie da ci tego ojciec nie da ci tego matka co moze dac ci dzisiaj twa bliska sasiadka
i shaza noc burzy ciern rozy rania mnie ..............i takie tam ale ten tekst to mi sie przypomina po winku
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w klasie króluje ten rodzaj muzyki i ogólnie teraz jest ''szał''na to.Byłam u kolegi na urodzinach i puscili te hiciory...jak mi to wpadło w ucho to do teraz nuce a WCALE NIE LUBIE TEGO TYPU MUZYKI
(''Zaproś mnie do swego domu nie powiem nic nikomu..'')
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Nie lubie dicho ale sobie własnie "Chlopa z Mazur" przypomniałam... to byly czasy...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

) wszyscy znaja teksty disco-polowych piosenek na pamiec 

(wtedy to było bardzo na topie ) Teraz coś zauwarzyłam, że "trendy" jest kawałek "Straciłaś cnote" 

Jeśli chodzi o disco- polo to właśnie słucham tylko wyjątków