Opole 2005 :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-11, 13:36   #1
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Opole 2005 :)

Prawde mówiąc nie interesowalam sie zbytnio i zapomnialam, ze Opole ma byc ale włączyłam przypadkiem i juz tak zostałam (bo jak włączyłam to akurat Brodka spiewała, a ja lubie

I tak mnie ten festiwal skłonił do rozważań o polskiej muzyce. Bo z każdą piosenką było gorzej, z nielicznymi wyjątkami... Aż pomyślałam, ze w tych spotach pomiędzy piosenkami jest sporo prawdy, a polska muzyka jest w kiepskim stanie :/

Z całego festiwalu podobała mi się Brodka, Mezo i Marysia Sadowska.
Kilka piosenek umiarkowanie, ale wiekszosć masakra! A "Pocałuj mnie" mnie załamało... Nie pamietam kto to śpiewał, ale było paskudne.

A co wy sądzicie?

Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 13:41   #2
jami
Rozeznanie

Dot.: Opole 2005 :)

Ja nie ogladalam i zaluje.Tez chcialam to zobaczyc. Lubie najnowsza piosenke Brodki
jami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 13:42   #3
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Acha i była jeszcze jedna piosenka o tekście tak banalnym, ze zniesć jej nie mogłam i tazałam sie ze śmiechu. Jak sobie przypomne tytuł to wpisze. A moze wy wiecie?
Stary 2005-06-11, 13:44   #4
smerfeta01
Zakorzenienie

Tak myślałam właśnie, że wygra Brodka spoko jest no Mezo jeszcze był ok, ale reszta.... najbardziej nie lubię Golców....bfee
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 13:51   #5
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez smerfeta01
Tak myślałam właśnie, że wygra Brodka spoko jest no Mezo jeszcze był ok, ale reszta.... najbardziej nie lubię Golców....bfee
Golce... też za nimi nie przepadam, i nie słuchałabym ich dla własnej przyjemnosci, nie kupiłaym płyty itp. Jednak doceniam to, że trzymają się swojej konwencji takie typowo rozrywkowe pioseneczki o głupiutkich tematach. Jeśli ludzie chcą ich słuchać, to czemu nie?
Przynajmniej nie silą się na jakieś "głębokie przesłania" ich piosenek. Bo niektórzy piszą coś, co uważaja za inteligentne, własnie z przesłaniem i usiłują to wcisnać słuchaczom (np "Pokolenie", nie cierpie, brrr... albo ten nieszczęsny varius manx z "Bezimienną")
Stary 2005-06-11, 13:52   #6
Myszołapka
Zakorzenienie

Ja też stawiałam na Brodkę. Mezo miał całkiem prezyjemną piosenkę. Mnie osobiście najbardziej podobałą się Marysia Sadowska. Nie oglądałam całego, ale zdązyłam zobaczyć urywek Moniki z Varius Manx i oczywiście pierwsze spojrzenie - makijaż Jak Wam się podobał?? Jak dla mnie był taki troszkę hmmmmm zbyt intensywny, ale całośc ogólnie się prezentowała dobrze
Stary 2005-06-11, 14:09   #7
xanka
Zadomowienie

GG do xanka

Cytat:
Napisane przez lexie
Z całego festiwalu podobała mi się Brodka, Mezo i Marysia Sadowska.
Kilka piosenek umiarkowanie, ale wiekszosć masakra! A "Pocałuj mnie" mnie załamało... Nie pamietam kto to śpiewał, ale było paskudne.

A co wy sądzicie?

lexie mam bardzo podobne odczucia. Sadowska, Brodka i Mezo to jedyni wykonawcy, którzy wypadli najlepiej na tym koncercie. Reszta pozostawia wiele do życzenia. "pocałuj mnie" masakra, Varius Manx - dno (tak jak lubiłam i w pewnym sensie wychowywałam się na ich muzyce (szczególnie pierwsze 2 płyty i jeszcze te z Lipnicką, to teraz nie mogę strawić tego co prezentują). Mietek Szcześniak... co to było ??!!
Najśmieszniejsze było to, że te wszystkie piosenki brzmiały jeszcze "jakotako" w tych urywkach (teledyskach) podczas których podawane były telefony audiotele , ale jak niektórych się posłuchało na żywo.. no to cały czar prysł

A żeby nie było całkiem OT , pozostaję w temacie wizażowym i załączam fotki Brodki miała śliczny zielony makijaż.

xanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 14:15   #8
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez xanka
lexie mam bardzo podobne odczucia. Sadowska, Brodka i Mezo to jedyni wykonawcy, którzy wypadli najlepiej na tym koncercie. Reszta pozostawia wiele do życzenia. "pocałuj mnie" masakra, Varius Manx - dno (tak jak lubiłam i w pewnym sensie wychowywałam się na ich muzyce (szczególnie pierwsze 2 płyty i jeszcze te z Lipnicką, to teraz nie mogę strawić tego co prezentują). Mietek Szcześniak... co to było ??!!
Najśmieszniejsze było to, że te wszystkie piosenki brzmiały jeszcze "jakotako" w tych urywkach (teledyskach) podczas których podawane były telefony audiotele , ale jak niektórych się posłuchało na żywo.. no to cały czar prysł
Oooo tak varius manx jest coraz gorszy, nie moge ani patrzec na te mowa wokalistke, ani jej słuchać. Okropność.
A urywki brzmiały dobrze bo takie ładne fragmenty wybrali Chociaz juz w urywkach po niektórych "dziełach" nie spodziewałam sie niczego dobrego "Pocałuj mnie" odrzucało mnie od samego początku
A Szczesniaka to w pierwszej chwili nie poznałam, tak sie zmienił (i nie na korzysć niestety )
Stary 2005-06-11, 14:18   #9
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Myszołapka
Ja też stawiałam na Brodkę. Mezo miał całkiem prezyjemną piosenkę. Mnie osobiście najbardziej podobałą się Marysia Sadowska. Nie oglądałam całego, ale zdązyłam zobaczyć urywek Moniki z Varius Manx i oczywiście pierwsze spojrzenie - makijaż Jak Wam się podobał?? Jak dla mnie był taki troszkę hmmmmm zbyt intensywny, ale całośc ogólnie się prezentowała dobrze
Mnie sie jej makijaż nie podobał ale nie ze wzgledu na intensywność (bo trzeba było zobaczyc makijaz Brodki ), ona mi sie nie podobała za całokształt - od makijażu, przez ciuchy, po "taniec" i mimike :/
Stary 2005-06-11, 14:40   #10
kasiulka
Zakorzenienie

Jestem w szoku ze Brodka wygrała, bo fałszowała okrutnie, aż głosnik wyłączyłam bo mam dosyc wrażliwe ucho. Może ona i ładnie śpiewa ale w studio bo na żywo to niestety porażka .
Za to całkiem fajnie zaspiewał Wydra, nawet spodobała mi sie ta jego piosenka.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 14:57   #11
xandra78
Zakorzenienie

Mam do Was prosbę dziewczyny-podajcie mi tytuł piosenki Sadowskiej.Ja nie oglądałam Opola, a jestem bardzo ciekawa, jak się zaprezentowała (wszyscy ją tak chwalą ).Dzieki
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-06-11, 15:01   #12
Nutka
Nutka nie gryzie!

A ogladać festiwal na zywo to jest to Tylko ja zazwyczaj chodze na Super Jedynki czy takie tam ..Premiery,debiuty omijam szerokim łukiem...Chociaż bywaja niezle

_________________________ _________________________ _
_________________________ _________________________ _

WYSZUKIWARKA nie gryzie

Nutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 15:10   #13
natii4
Zakorzenienie

Wiedziałam,że Mezo i Brodka będą walczyć o pierwsze miejsce
Mi najbardziej przypadli do gustu poza wyżej wymienionymi arytystami M.Sadowska,Toronto i Lady Tullo

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 15:32   #14
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez xandra78
Mam do Was prosbę dziewczyny-podajcie mi tytuł piosenki Sadowskiej.Ja nie oglądałam Opola, a jestem bardzo ciekawa, jak się zaprezentowała (wszyscy ją tak chwalą ).Dzieki
Nie jestem pewna, ale jej piosenka miała chyba tytuł "Tylko tu i teraz" albo "Tu i teraz"
Stary 2005-06-11, 15:47   #15
mona1978
Zakorzenienie

GG do mona1978

Jak dla mnie to Brodka i Mezo wypadli najlepiej, a make up Brodki był taki słodki ciekawe jakie to cienie?

mona1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 15:52   #16
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez mona1978
Jak dla mnie to Brodka i Mezo wypadli najlepiej, a make up Brodki był taki słodki ciekawe jakie to cienie?

och tu pudernico!
Tu o muzyke, a nie o makijaze chodzi
Stary 2005-06-11, 16:27   #17
zgagunia
Raczkowanie

mi najbardziej podobało sie Zakopower;-)Brodka ok , Sadowskiej nie widziałam ale lubie ją ,pieknie aranzuje wiersze Pawlikowskiej

Edytowane przez zgagunia
Czas edycji: 2005-06-11 o 17:24
zgagunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 16:44   #18
kasia89
Zakorzenienie

Może pamieta ktoras z Was tytul piosenki Mezo? Mi osobiscie sie Zakopower, Wydra i wlasnie Mezo najbardziej podobali A to "pocałuj mnie" to kto spiewal? bo chyba przeoczylam
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 16:56   #19
Myszołapka
Zakorzenienie

Mezo - Ważne

A Toronto jaką miało piosenkę, bo nie oglądałam a zespoł lubię choćby za "Na własność"??
Stary 2005-06-11, 17:07   #20
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszołapka

A Toronto jaką miało piosenkę, bo nie oglądałam a zespoł lubię choćby za "Na własność"??
Toronto- Gdybyś wiedział
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 17:21   #21
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez kasia89
Toronto- Gdybyś wiedział
Po nazwie zespołu nie wiedziałam jaki tytuł, ale teraz mi sie skojarzyło - też mi sie nie podobało, jakas taka ta piosenka... eee
Jeszcze wydra był dla mnie niezły. Moge go dodać do tej trójki, którą juz wymieniałam. Czyli ze wszystkich piosenek podobały mi sie tyl;ko 4...

Przypomniało mi sie jak wystepowli 18L ale niezgrane głosy mieli! Każdy z nich sobie, a do tego chórek - też sam sobie śpiewał Nie mam pojęcia czy oni w ogóle ćwiczyli tą piosenkę razem...
Stary 2005-06-11, 17:22   #22
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Tak sie z tego smieje, że tyle beznadziejnych piosenek - a w rzeczywistosci to raczej smutne jest...
Stary 2005-06-11, 17:29   #23
Abuba
Zadomowienie

Monika Kuszyńska z VM denerwuje mnie swoja teatralnością, sztucznoscią, stwarzaniem wydumanych kreacji. Popatrzcie, że najbardzej podobali nam sie ci, którzy po prostu wyszli na scenę i zaspiewali z zaangażowaniem bez otoczki tancerzy i aktorów.

Tego własnie najbardziej nie lubię na naszych festiwalach i koncertach - grup tanecznych jak w "Jaka to melodia". Czy pseudogóralka pomogła Zakopower? Albo "strażak" wymachujący gaśnicą przy wystepie Golców?
Abuba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 17:52   #24
natii4
Zakorzenienie

http://tvp.pl/4309.dzialyChyba można sobie stąd mp.3 ściągnąć

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-11, 18:02   #25
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Abuba
Monika Kuszyńska z VM denerwuje mnie swoja teatralnością, sztucznoscią, stwarzaniem wydumanych kreacji. Popatrzcie, że najbardzej podobali nam sie ci, którzy po prostu wyszli na scenę i zaspiewali z zaangażowaniem bez otoczki tancerzy i aktorów.

Tego własnie najbardziej nie lubię na naszych festiwalach i koncertach - grup tanecznych jak w "Jaka to melodia". Czy pseudogóralka pomogła Zakopower? Albo "strażak" wymachujący gaśnicą przy wystepie Golców?
Wiesz, Abuba, że coś w tym jest... Dopiero teraz to zauważyłam, bo nie zwracałam wielkiej uwagi na tancerzy, czy Sadowska ich miała? A wydra? Bo nie pamiętam...
A golcowie minie śmieszyli - tez "strazak" i te ich błękitne garniturki na dodatek jakoś tandetnie jak dla mnie wyglądali...
Już wiem kto spiewał moje ulubione :Pocałuj mnie" - wspaniała grupa pod nazwą Kind of blue... Ponoć działali na rynku niemieckim. Zawsze wiedziałam, że nie warto słuchać tego co niemcy
Stary 2005-06-11, 18:13   #26
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natii4
http://tvp.pl/4309.dzialyChyba można sobie stąd mp.3 ściągnąć
łeee to tylko urywki piosenek
Stary 2005-06-11, 18:15   #27
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez monyczkaaa
łeee to tylko urywki piosenek
Hehe ale za to jakie wspaniałe opisy zespołów tam mają! Jak sobie przeczytałam opis Lady Tullo to hmmm uznałabym to za ciekawe, gdybym oczywiscie nie słyszała ich wczoraj. Ten opis nijak mi nie przystaje do oryginału
Stary 2005-06-11, 18:53   #28
natii4
Zakorzenienie

Łeeeeeeeeee

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-06-11, 19:08   #29
Lovisa
Zakorzenienie

Talking Dot.: Opole 2005 :)

Cytat:
Napisane przez lexie
Oooo tak varius manx jest coraz gorszy, nie moge ani patrzec na te mowa wokalistke, ani jej słuchać. Okropność.
A urywki brzmiały dobrze bo takie ładne fragmenty wybrali Chociaz juz w urywkach po niektórych "dziełach" nie spodziewałam sie niczego dobrego "Pocałuj mnie" odrzucało mnie od samego początku
A Szczesniaka to w pierwszej chwili nie poznałam, tak sie zmienił (i nie na korzysć niestety )
Ja też nie cierpię varius manx, odkąd pojawiła się Monika Kuszyńska. Pomijam fakt, że mają tak banalne i kiczowate piosenki [a z Lipnicką jako wokaistką tak nie było, ale to ona wtedy pisała teksty, stare dzieje], że aż przykre, najgorsza jest ta Kuszyńska. na początku miała raczej krótkie, brązowe włosy, normalnie się ubierała. Ale chyba sprzedaż płyt im spadła, bo zrobili z niej teraz jakąś lalę, utlenili włosy i teraz zawsze jest rozebrana, jakby słabiznę, którą spiewa nadrabiała wyglądem. Ja tego nie kupuję, zresztą i tak nie znoszę tego gatunku muzyki [jeżeli to w ogóle jest jakiś gatunek].
Najbardziej podobała mi sie Brodka, ma głos i ciekawe piosenki, byłam pewna, że wygra. Jedyne co mi nie pasowało, to ta czapka, którą miala na głowie
Lovisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-11, 19:10   #30
Lovisa
Zakorzenienie

Talking Dot.: Opole 2005 :)

A nie podobało mi się to cos o nazwie Kind of blue - koszmar nie do zniesienia. No i Golcowie, oni zawsze byli do bani, takie piosenki to sie na wesele nadają, nie wiem czemu ludzie ich lubią, nie mogę tego pojąć
Lovisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości