|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Tani internet
Dzisiaj dostałam rachunek z TPSA za neostradę 640, który zjeżył mi włosy na głowie i wszędzie. Skubać można wiele razy, ale zedrzeć skórę tylko raz, więc postanowiłam definitywnie zakończyć naszą współpracę.
Pytanie: jaka firma oferuje w miarę tanie i przyzwoicie szybkie łącza? Czy jest ktoś dobrze zorientowany w tym temacie? Tele2 ma w ofercie internet? Czy Chello rzeczywiście jest takie atrakcyjne, jak się reklamują? Ile za łącze w Dialogu? I gdzie jest hak w nowej ofercie tepsy (neostrada 500-ileś za 30-60zł)? Od razu mówię, że mieszkam na zadupiu, więc rady o kablówce można schować do kieszeni.
Edytowane przez pixie7 Czas edycji: 2005-08-24 o 01:34 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tani internet
Ja rowniez chetnie sie dowiem, bo tez mam neostrade 640
Cale szczecie w styczniu konczy mi sie umowa.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam Hyperion, płacimy 49 zł miesięcznie
Z tego co wiem to dialog ma nienajdroższą ofertę... Mój chłopak płacił chyba 100 zł.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
jesli mieszkasz w bloku pogadaj z sasiadami ktorzy maja kompa i zalozcie ten sieciowy wychodzi bardzo tanio, bo im wiecej uzytkownikow tym mniej kasy. ja mam radiowke, z tego co wiem moi rodzice płaca ok. 50 zł, chodzi jak tralala i nie ma zadnych ograniczen, o radiowce dowiesz sie w sklepach komputerowych
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
W 512 jest teraz taki hak, że niski abonament jest jedynie przez 2 miesiące
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Wypróbuj neostradę tp 512 za 24, 50 zł (29,89 zł z VAT) miesięcznie! Wypróbuj neostradę opcja 512 i ciesz się szybkim internetem bez ograniczeń i bez zobowiązań aż przez 60 dni. Za miesięczny abonament zapłacisz tylko 24, 50 zł (29,89 zł z VAT). A jeżeli Ci się spodoba, możesz mieć neostradę tp 512 już za 69 zł (84,18 zł z VAT). Co jeszcze zyskujesz?
Nic nie ryzykujesz, możesz tylko zyskać! Przed upływem 60 promocyjnych dni możesz zdecydować, czy decydujesz się korzystać na stałe z neostrady tp opcja 512. Podpisując aneks na 24 miesiące w ramach promocji "Zostań z neostradą tp na 24 miesiące", możesz cieszyć się szybkim internetem już za 69 Zł (84,18 Zł z VAT) miesięcznie. Możesz również zrezygnować z usługi bez żadnych zobowiązań finansowych. Dopasuj umowę do swoich potrzeb Jeżeli jesteś zadowolony z szybkiego dostępu do Internetu i chcesz pozostać przy opcji 512, możesz wybrać typ umowy. Najtańsza opłata za usługę wynosi tylko 69 zł (84,18 zł z VAT) miesięcznie! Możliwości Miesięczna opłata abonamentowa neostrady tp opcja 512 po okresie promocyjnym:
Dodatkowo Możesz kupić modem w supercenie 1,22 zł z VAT, a w czasie trwania megapromocji możesz podpisać aneks dotyczący zmiany opcji (wyłącznie na czas określony). Zmiana opcji na wyższą (1024 i 2048), jak również na niższą będzie w tym czasie bezpłatna. Czas trwania promocji Megapromocja trwa od 1 czerwca do końca sierpnia 2005 roku." |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
640 jest najdroższa, ale nie ma limitów transferu...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam stałe łącze w Kom-Necie. Tylko nie wiem czy do Ciebie, do Leśnicy (dobrze pamiętam?) dochodzi... Miesięcznie kosztuje 56 zł ale nie mam pojęcia o żadnych limitach transferu czy innych rzeczach (czysta abstrakcja, dla mnie
)o! na www.kom-net.pl można sprawdzić czy dostarczają net do danej ulicy pozdrawiam |
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję wszystkim za (p)odpowiedzi.
Tak myślałam, że z tą neostradą 512 wszystko rozbija się o czas umowy. Ale nie szkodzi, ja bym w sumie mogła nawet na te 2 lata podpisać, byle nie okazało się że limit transferu jest jakiś śmieszny (bo na tym też mi zależy ). Nawet te 170zł (w najdroższej opcji), to i tak o 100 taniej niż 640. ![]() Ufcio, nie mieszkam w bloku, ale były na osiedlu pomysły założenia sieci, tylko że miała mieć raptem 180kB przepustowości na użytkownika. To trochę mało i kosztowałoby też ok. 50zł miesięcznie. Miałam wcześniej SDI (też usługa tepsy) o podobnej przepustowości, to była ciągła walka z materią.... Iwciuniu, Hyperion to właśnie sieć osiedlowa, o ile się nie mylę. Musiałabym ją zorganizować dla całej ulicy. ![]() Tulipanko, ogromnie mnie zainteresowałaś tym Kom-net'em! Ceny bardzo konkurencyjne! Tylko czemuś mi nie działa opcja sprawdzania dostępności na danej ulicy - może wyślę Ci swój adres na PW i sprawdzisz dla mnie, ok?
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale utrudnia też w przypadku ściągania zupełnie legalnego, darmowego oprogramowania, na przykład. Wszystko zależy od jego wysokości.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj możesz dowiedzieć się na temat chello:
http://home.pol.chello.pl/ |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
najlepiej chyba dogadac sie z sasiadami. ja mam 'sasiedzka siec', a net mamy radiowo - jak dla mnie predkosc zadowalajaca, zero ograniczen, a program typu Bearshare (do sciagania roznych rzeczy) smiga az milo
![]() za 3 komputery podloczone do netu place 90 zetow miesiecznie |
|
|
|
|
#15 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zadupie, jednak. Dzięki za info! Lain, Rzyrafko: z sąsiadami raczej odpada, z różnych względów, także uciążliwości organizacyjnej (nie mieszkam w bloku!). Ja leniwa jestem i mi się nie chce organizować kablówki dla wszystkich, ja chcę podpisać i wpiąć wtyczkę. ![]() No nic, metodą eliminacji chyba zostanie mi Dialog... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Rozeznanie
|
pracuje w tp
nie zajmuje sie neostrada ale z tego co slyszalam to akurat w neostradzie nie ma haka, promocja jest na 2 miechy, z tym ze przed koncem 60 dnia uzywania musisz oddac modem do telepunktu bo jak nie to wiaze sie to z tym ze umowa zostaje Ci akutoamtycznie przedluzoona promocja jest na dwa miesiace, 24 h dostepu nie wiem jak neo wypada na tle innych dostawcow ja jestem z kablowki i place za 2 komuputery-60zl miesiecznie transfer 600
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
polecam Dialog
![]() http://www.dialog.pl/dialog/main/home.php maja oferte spora
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Pixie, odpisałam Ci na PW...
|
|
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
Ja za radiowke place 70 zl. potem mozna troche odliczyc od podatku
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz umowe mozna rozwiązac z TP w kazdej chwili.. ![]() Mnie tez wkurzają, płace za neostradę o prędkosci 128- 70zł , ale kiedy cos szwankuje ,nie ma komu przyjąć reklamacji,a jesli juz przyjmą to nie uwzględniają np :tygodniowej usterki w rachunku..zdziercy ![]()
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ma internet osiedlowy i płacę 60 zł, a prędkośc to 64.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
ja mam neostradę TP a szybkośc to ok 165
ale duzo kasy biora |
|
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam stąd www.multimedia.pl, za łącze 128 płacę 74 zl.
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Limit na neostradę 512 to 15 GB. Zajrzyj tutaj jak te 15 GB wykorzystać i na ile mniej więcej starcza. http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=info&p1=opcja_512#3 Mam neta przez kablówkę za 100kb/s płace 59 zł z Vat, kiedy wszedł Vat nie dość że go doliczyli w całości to jeszcze podnieśli cenę wyjściową. Pixie jeśli teraz masz jakąś neostradę to nie możesz skorzystać z tej promocji 512, takie są warunki niestety. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze raz wszystkim dziękuję. Został mi tylko dialog, bo inne sieci nie sięgają na Leśnicę. A i Dialogu w sumie pewna nie jestem, jutro tam z drżeniem serca zadzwonię, bo gdyby się okazało że nie, muszę zostać przy neostradzie...
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Rozeznanie
|
A co z kablówka, wiem ze mozna przez to i nie koniecznie tylko chello tak robi, moja kolezanka ma przez osiedlowa kablowke tj przez firme od tv kablowej internet i nie narzeka.
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisałam, że mieszkam na zadupiu i kablówki tu nie ma.
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:56.

Cale szczecie w styczniu konczy mi sie umowa.
Z tego co wiem to dialog ma nienajdroższą ofertę... Mój chłopak płacił chyba 100 zł.

Zadupie, jednak.