Spotykanie się z facetem który i tak wyjeżdża... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 23:17   #1
wiolka1115
Rozeznanie

Spotykanie się z facetem który i tak wyjeżdża...

Hejka,
Jak w tytule wchodziłybyście w znajomość z kimś kto i tak nie zostaje w kraju tylko wyjeżdża baaardzo daleko za jakieś 4 miesiące. Znamy się od jakiegoś miesiąca, oboje wiemy na czym stoimy, jesteśmy troche jak "friends with benefits" ale nie do końca. Nie tylko sex i wychodzę do siebie. Jest przytulanie, całowanie, wspólne śniadanie. Staram się to traktować bardzo luźno ale nie wiem czy tak sie da na dłuższą metę, nie chciałabym się zakochac w kimś kto i tak wiem że tutaj nie zostanie a z drugiej strony zawsze mogę przeżyć najpiękniejszy czas w moim życiu.

Czy któraś przeżyła takie coś? Da się w ogole nie angażować? Co sądzicie?
wiolka1115 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 23:27   #2
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Spotykanie się z facetem który i tak wyjeżdża...

a on na zawsze wyjeżdża?
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 23:29   #3
wiolka1115
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
a on na zawsze wyjeżdża?
Tak.
Stary 2013-04-23, 23:31   #4
WDM
Rozeznanie

Nie lubię świadomości "ja i tak wyjeżdżam"...
Z akcentem na "i tak".

Nie u facetów, u ludzi w ogóle.

Taka luźna uwaga, nawet nie generalizacja.
WDM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 23:48   #5
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolka1115 Pokaż wiadomość
Tak.
A skad on wie,ze na astałe?!
ROBOTY nie bedzie i wroci.
To tak teoretycznie na stałe..

PS: poza tym nie wiem,zalezy Ci?nie zalezy?

Ja tak nie trybię,jak w sumie mozna sie zwiazac i moze komus na nas nie zalezec.Oby załatwić 'potrzeby" A jak ktos zniknie to następny..

Moim zdaniem taki układ jest okropnie upokarzający dla czlowieka.. ktory szuka generalnie stalosci w zyciu ,pewnej milosci,ktora nas sie obdarza..

Pomyśl o tym.

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 23:49   #6
chwast
Zakorzenienie

No to robi sobie z ciebie po prostu klasyczne jaja
Stary 2013-04-24, 05:52   #7
kalincia
BAN stały

Cytat:
No to robi sobie z ciebie po prostu klasyczne jaja
Dlaczego? Oboje się dobrze bawią, oboje się na to zgodzili, oboje czerpią przyjemności. Czy ona też robi sobie z niego jaja, bo sie z nim spotyka, chociaż on "i tak" wyjeżdża?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 07:16   #8
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka,
Jak w tytule wchodziłybyście w znajomość z kimś kto i tak nie zostaje w kraju tylko wyjeżdża baaardzo daleko za jakieś 4 miesiące. Znamy się od jakiegoś miesiąca, oboje wiemy na czym stoimy, jesteśmy troche jak "friends with benefits" ale nie do końca. Nie tylko sex i wychodzę do siebie. Jest przytulanie, całowanie, wspólne śniadanie. Staram się to traktować bardzo luźno ale nie wiem czy tak sie da na dłuższą metę, nie chciałabym się zakochac w kimś kto i tak wiem że tutaj nie zostanie a z drugiej strony zawsze mogę przeżyć najpiękniejszy czas w moim życiu.

A to zależy, co Ty od tej znajomości chcesz.
Jeśli niezobowiązującego seksu - to czemu nie. Tylko jest jedno "ale" - nie każdy jest w stanie się nie zaangażować. Sama musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, czy Ty jestes.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 14:24   #9
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Dlaczego? Oboje się dobrze bawią, oboje się na to zgodzili, oboje czerpią przyjemności. Czy ona też robi sobie z niego jaja, bo sie z nim spotyka, chociaż on "i tak" wyjeżdża?
no dla mnei sam fakt, że kobita się zastanawia i zakłada tematy na forum, świadczy o tym, że dla niej to już się zmieniło, ta relacja i fajnie sie bawi, ale jak on wyjedzie to już tak fajnie nie będzie.
A dla niego owszem, tam sobie znajdzie inną
Stary 2013-04-24, 17:08   #10
kalincia
BAN stały

Cytat:
no dla mnei sam fakt, że kobita się zastanawia i zakłada tematy na forum, świadczy o tym, że dla niej to już się zmieniło, ta relacja i fajnie sie bawi, ale jak on wyjedzie to już tak fajnie nie będzie.
A dla niego owszem, tam sobie znajdzie inną
Tylko, że ona weszła w tę znajomość tak samo chętnie i na tych samych zasadach, co on. To, że ona się teraz zastanawia i zakłada tematy na forum (nie przeceniałabym zakładania tematów, sama lubię sobie założyć, by wywołać efekt "kija w mrowisko" i podyskutować, nie czyni z faceta złego, bo on zasad nie zmienił.
Stary 2013-04-24, 17:09   #11
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że ona weszła w tę znajomość tak samo chętnie i na tych samych zasadach, co on. To, że ona się teraz zastanawia i zakłada tematy na forum (nie przeceniałabym zakładania tematów, sama lubię sobie założyć, by wywołać efekt "kija w mrowisko" i podyskutować, nie czyni z faceta złego, bo on zasad nie zmienił.
kobiety zawsze na początku chętnie wchodzą w takie układy a dziwne, że tylko mężczyznom wychodzą
Stary 2013-04-24, 17:35   #12
kalincia
BAN stały

Cytat:
kobiety zawsze na początku chętnie wchodzą w takie układy a dziwne, że tylko mężczyznom wychodzą
Czemu tylko? Mnie takie 2 świetnie wyszły. Było super, do czasu, kiedy obojgu nam przestało odpowiadać. Miło wspominam. Bez żadnych chorobliwych układów, super seks, z poczuciem bezpieczeństwa, bo znasz faceta - przyjaciela, a bez problemów typowych dla związku. Ani ja się nie zakochałam, ani oni. Wyszły mi oba świetnie. Dostałam, czego chciałam, dałam, czego chciano, transakcja się udała.
Stary 2013-04-24, 17:57   #13
MasterOfPupets
Rozeznanie

Cytat:
Czemu tylko? Mnie takie 2 świetnie wyszły. Było super, do czasu, kiedy obojgu nam przestało odpowiadać. Miło wspominam. Bez żadnych chorobliwych układów, super seks, z poczuciem bezpieczeństwa, bo znasz faceta - przyjaciela, a bez problemów typowych dla związku. Ani ja się nie zakochałam, ani oni. Wyszły mi oba świetnie. Dostałam, czego chciałam, dałam, czego chciano, transakcja się udała.
O ile pamiętam to odbiłaś męża jakiejś żonie i miałeś pretensje, że ona i jego rodzina cię nienawidzą, więc nie dziwie się, że nie masz wyrzutów i świetnie ci wychodzą takie znajomości...
And a generation that didn't agree"
MasterOfPupets jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 22:09   #14
wiolka1115
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość
A skad on wie,ze na astałe?!
ROBOTY nie bedzie i wroci.
To tak teoretycznie na stałe..

PS: poza tym nie wiem,zalezy Ci?nie zalezy?

Ja tak nie trybię,jak w sumie mozna sie zwiazac i moze komus na nas nie zalezec.Oby załatwić 'potrzeby" A jak ktos zniknie to następny..

Moim zdaniem taki układ jest okropnie upokarzający dla czlowieka.. ktory szuka generalnie stalosci w zyciu ,pewnej milosci,ktora nas sie obdarza..

Pomyśl o tym.
Nie teoretycznie na stałe tylko praktycznie.
Jest Polakiem mieszkającym od drugiego roku życia w Nowej Zelandii. Jest w Polsce na rok i wraca do siebie.
Stary 2013-04-25, 05:48   #15
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MasterOfPupets Pokaż wiadomość
O ile pamiętam to odbiłaś męża jakiejś żonie i miałeś pretensje, że ona i jego rodzina cię nienawidzą, więc nie dziwie się, że nie masz wyrzutów i świetnie ci wychodzą takie znajomości...
Och, ale mi dowaliłaś, nie mogę się podnieść po tym ciosie.
Takie znajomości (przyjaźń plus seks bez zobowiązań , o których tu piszemy) wprawdzie nic nie mają wspólnego z moją sytuacją, do której nawiązałaś, ale czemu nie napisać czegoś uszczypliwego, prawda?

Takie znajomości (przyjaźń plus seks bez zobowiązań), wracając do tematu, są fajne i nie mają nic wspólnego z wykorzystaniem kobiety, jeśli obie strony do tego podchodzą tak samo - lubimy się i fajnie nam w lożku. Problemy zaczynają się, kiedy jedna strona nie dotrzymuje warunków tej niepisanej umowy.
Jeśli autorka dobrze się bawi - niech się pobawi jeszcze do wyjazdu faceta i tyle. Jeśli miałaby jednak stawiać jakieś żądania z powodu swojego zaangażowania uczuciowego, to lepiej już teraz przerwać tę znajomość, niż potem cierpieć i obciążać faceta winą za to, że się samemu warunków umowy nie dotrzymało.
Stary 2013-04-25, 07:53   #16
Verunka
Zadomowienie

byłam w podobnej relacji, z tym że seks nie wychodził w grę... Raczej było tak, że zaczelismy sie spotykac, spedzac razem czas, przyjaźnić się, ja się zakochałam, wiedząc że on zaraz wyjeżdża i już nie będziemy mieć takiego kontaktu. Dostałam po łapach, bo cały czas się łudziłam, że może on też się zakocha, rzuci całe swoje życie, zatęskni za mną (bom ja taka niezwykła) i do mnie wróci Dla niego to było zwykłe koleżenstwo, miłe spedzanie czasu kropka. Mnie serce po jego wyjeździe pękało, on miał to generalnie gdzieś. Ale fakt faktem to był bardzo bardzo fajny wspólny czas. Także nie łudź się, że on zostanie, albo wróci. Jeśli potrafisz się nieangażować, ok, w innym przypadku bałabym sie zranienia i leczenia ran .

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 08:32   #17
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka,

Dla niektórych się da, dla innych się nie da. Sama musisz ocenić, czy dasz radę. Jeśli zaczynasz mieć wątpliwości czy w grę wchodzi uczucie, to wycofaj się, bo będziesz cierpieć. Może tylko Tobie przykro, bo wiesz, że wkrótce wszystko się skończy. Każdemu jest przykro jak coś fajnego się kończy.

---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
byłam w podobnej relacji, z tym że seks nie wychodził w grę... Raczej było tak, że zaczelismy sie spotykac, spedzac razem czas, przyjaźnić się, ja się zakochałam, wiedząc że on zaraz wyjeżdża i już nie będziemy mieć takiego kontaktu. Dostałam po łapach, bo cały czas się łudziłam, że może on też się zakocha, rzuci całe swoje życie, zatęskni za mną (bom ja taka niezwykła) i do mnie wróci Dla niego to było zwykłe koleżenstwo, miłe spedzanie czasu kropka. Mnie serce po jego wyjeździe pękało, on miał to generalnie gdzieś. Ale fakt faktem to był bardzo bardzo fajny wspólny czas. Także nie łudź się, że on zostanie, albo wróci. Jeśli potrafisz się nieangażować, ok, w innym przypadku bałabym sie zranienia i leczenia ran .
imho to nie jest podobna relacja
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 15:27   #18
f _ c k yea
Rozeznanie

Cytat:
Ja przeżyłam takie coś, z tym, że plan był taki, że wyjadę razem z nim i wtedy zobaczymy jak się to potoczy. Nie wyszło, on pojechał, ja zostałam, ale niczego nie żałuję, przeżyłam wspaniałe 3 miesiące, których nie oddałabym za nic i chociaż było mi bardzo smutno że to się skończyło, to szybko się pozbierałam. Byłam świadoma tego jak może się to skończyć. Sprawa jest tego typu - w jakim stopniu jesteś w stanie zaangażować się (lub raczej nie zaangażować się) w relację przez 4 miesiące? Dla mnie to niewiele czasu, raczej po takim czasie nie spodziewam się jeszcze zbyt wiele po związku to też nie przeżyłam jakoś strasznie tego rozstania, pytanie jest czy Ty też jesteś w stanie tak do tego podejść? Jeśli wiesz, że nie i że możesz się mocno zaangażować to lepiej skończ to póki czas, bo później będzie boleć bardziej.

f _ c k yea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 15:38   #19
MasterOfPupets
Rozeznanie

Cytat:
Och, ale mi dowaliłaś, nie mogę się podnieść po tym ciosie.
Takie znajomości (przyjaźń plus seks bez zobowiązań , o których tu piszemy) wprawdzie nic nie mają wspólnego z moją sytuacją, do której nawiązałaś, ale czemu nie napisać czegoś uszczypliwego, prawda?

Takie znajomości (przyjaźń plus seks bez zobowiązań), wracając do tematu, są fajne i nie mają nic wspólnego z wykorzystaniem kobiety, jeśli obie strony do tego podchodzą tak samo - lubimy się i fajnie nam w lożku. Problemy zaczynają się, kiedy jedna strona nie dotrzymuje warunków tej niepisanej umowy.
Jeśli autorka dobrze się bawi - niech się pobawi jeszcze do wyjazdu faceta i tyle. Jeśli miałaby jednak stawiać jakieś żądania z powodu swojego zaangażowania uczuciowego, to lepiej już teraz przerwać tę znajomość, niż potem cierpieć i obciążać faceta winą za to, że się samemu warunków umowy nie dotrzymało.

Na dowalanie tobie szkoda czasu. Każdy ma własne zdanie na twój temat. Chciałem tylko pokazać autorce, że tylko niektórzy ludzie są w stanie znieść takie układy a podanie twojego przykładu po twoim ostatnim poście było tylko zimna logiką.
And a generation that didn't agree"
MasterOfPupets jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 15:42   #20
star15
Zakorzenienie

Miałam taką sytuację- to nie ma sensu.
Tzn. u mnie było ciut inaczej, gdyż ja spotykałam się z chłopakiem, który wyjeżdżał na erasmusa za 4 miesiące właśnie. Spotykaliśmy się maj, czerwiec, trochę lipca i w sierpniu on wyjechał. Nie byliśmy parą, zainteresowanie obustronne było, ale także obie strony starały się to pohamować z myślą, że nie ma to większego sensu, skoro on wyjeżdża. Nie powiem, że nie czułam się dziwnie gdy wyjechał, na początku tęskniłam, myślałam: "co by było gdyby...", ale wiadomo- to erasmus, taki wyjazd to za duże wyzwanie i test na początku związku. Szybko mi przeszły większe emocje w stosunku do niego, urwaliśmy praktycznie kontakt. On się tam świetnie bawił, ja tutaj. Wyjechał na te 0,5 roku, w lutym wrócił, ale ja od stycznia mam nowego faceta i teraz nic między nami nie ma.
IMO nie ma sensu, odpuść póki możesz wyjść z tego w miarę bezboleśnie.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 17:30   #21
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Ale Autorka napisała coś z czego wynika, ze boi się, ze się w nim zakocha.
Ja bym nie potrafiła być w relacji z góry skazanej na niepowodzenie. Świadomość, że pół roku albo więcej minie zanim się z niej otrząsnę skutecznie by mnie zniechęciła (bo tak, tyle to u mnie trwa).
I uważam, ze seks w takiej relacji może być wysoce ryzykowny emocjonalnie i fizycznie.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość

Tak.
Pierwszy akapit dotyczy tego faceta.
Drugi Ciebie Autorko.

Edytowane przez skrywana_fantazja
Czas edycji: 2013-04-25 o 17:32
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości