|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Jestem roztrzepana i zupełnie niespotrzegawcza
Mam problem, który mnie nurtuje od dłuższego czasu..
Jestem ułożona, ogarniętą życiowo ale momentami mega roztrzepana, nieuważna. Czasem zupełnie brak mi spostrzegawczości, mam problemy z pamięcią i koncentracją Jak to poprawić? Macie tak, jak z tym walczyć by wygrać ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jestem roztrzepana i zupełnie niespotrzegawcza
![]()
Masz dużo stresów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja też mam problem z koncentracją ale pomaga mi praca z kalendarzem. Np. jak coś mam zrobić to zapisuje na kartce, o której godzinie zaczęłam coś robić i wtedy koncentruję się dużo bardziej na zadaniu, nie wchodzę np. w tym czasie na Facebooka czy gdzieś indziej. Następnego rano podliczam, ile na co poświęciłam czasu, wpisuję do kalendarza i wiem, ile byłam skoncentrowana.
Może zaplanuj sobie (zapisując to), że np. codziennie będziesz przez 15 minut ćwiczyć uważność.
"Gdy byłam małym chłopcem, myślałam, że poznam cię po kawałku chałwy." Edytowane przez Dobranka Czas edycji: 2019-11-18 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Tak, ale łatwo mnie wybić z rytmu że tak powiem
![]() Myślałam o medytacji ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Ogólnie jestem dość stresogenną osoba.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
uparta chmura
|
![]()
Co masz na myśli pisząc 'niespostrzegawcza'
Bo jesli czegoś nie dostrzegasz, to skąd wiesz o tym xD
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
![]()
Ja zupełnie nie jestem spostrzegawcza. Jak mieszkałam z ex-chlopakiem, to on potrafił coś zmienic w mieszkaniu, np. zamontować nową szafkę, a ja to zauważalam dopiero po kilku dniach albo jak mi powiedział.
Trudno, mam inne zalety. Problemów z pamięcią i koncentracja za to raczej nie mam, więc nie wiem, co poradzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
![]()
"Ulozona" i "roztrzepana i nieuważna" jednak troche mi sie ze sobą gryzie. Moze po prostu masz zbytnie podejscie do wielu spraw na zasadzie "byle szybciej i bez ładu"? Jeżeli np. wykonujesz prace w sposób metodyczny i systematyczny ze sprawdzaniem kontrolnym to raczej sila rzeczy eliminuje sie wtedy brak spostrzegawczosci. Ja tez tak mialam, ale nauczylam sie sprawdzac wszystko po trzy razy i zastanawiac sie nad tym co robie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
ja medytuję codziennie, raz lub dwa razy po 15 minut
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Realistka
|
![]()
ja z roztrzepaniem mialam problem, ale w pracy poradzilam sobie z tym dzieki technice tomato i korzystaniu z tomato timera
![]() ![]() Raczej jestem spostrzegawcza wiec z tym nie mam problemu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.