|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Hej, wiem że to nie typowo forum o dekoracjach, a bardziej o urodzie, ale może jakaś dobra duszyczka pomoże
?Chciałam wykonać coś w stylu w załączniku - własną ramkę. Oczywiście na mojej nie chce takiego przesytu zdjęć, chce wywołać ich ok 20. Moje marzenie to czarno białe zdjęcia poprzypinane kolorowymi pineskami na odpowiednio kolorystycznie dobranym tle. Tylko co to może byc za tło? Pomalowany styropian to wyjdzie tandeta .....Macie pomysły P.s. wiem że to z załącznika jest kiczowate ze względu na przesyt zdjęć, także podreślam, ja chce mieć ich ok 20 . Z góry dziękuje za pomoc .p.s. dodam że przyczepienie ich jakoś trwale do ściany odpada, gdyż własnoręcznie wykonana ramka ma być upominkiem w podziękowaniu za fajny wyjazd. tablica korkowa byłaby ok, ale wszystkie sa takie biurowo szkolne typowo i nie bardzo wypada taką dać chyba że istnieją jakieś lepsze? nie zalezy mi na wielkości na pół ściane tylko tak żeby 15-20 zdjęć weszło.
Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-10-05 o 00:03 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: **jak wykonać coś takiego?** pomożecie :)?
Te fotografie na załączonym zdjęciu są po prostu przyklejone do ściany.
Jeśli chcesz zrobić coś w formie obrazu/ramki i to komuś dać to może kup podobrazie i naklej na nie zdjęcia /nie przypinaj ich pineskami/
|
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kup dużą antyramę, kolorowy bristol albo blok A3 z kolorowymi kartkami, powkładaj zdjęcia za szybę, zepnij i gotowe. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
przypomnial mi sie watek o sztachetach
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
był taki wątek. Autorka szukała starej deski na której miały być poprzypinane pinezkami zdjęcia a w końcu kupiła panel podłogowy i ozdobiła go świecącymi kulkami.To miał być prezent dla chłopaka.
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Autorko jak radziła koleżanka wyżej najlepsza będzie antyrama.
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
Tanio wyjdzie kawałek odpowiedniej wielkości płyty pilśniowej albo grubszej tektury nawet sklejonej z kilku warstw/ jedno i drugie można dostać za darmo gdzieś w sklepie jako niepotrzebne opakowanie/ obciągnięty równo podklejoną od tyłu ładną tkaniną pasującą do wnętrza /tę można za grosze kupić w sklepie z tanią odzieżą, uprać, uprasować/. Tył takiej tablicy okleić kolorowym kartonem aby nie było widać brzegów tkaniny i pospolitej tektury, wykonać jakieś wieszadełko i przypinać zdjęcia.
|
|
|
|
|
#9 | |
|
uparta chmura
|
Cytat:
Wizaż nigdy nie przesteje mnie zaskakiwać . Wydaje mi się, że antyrama będzie odpowiednia.
|
|
|
#10 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Do tego zwisające cotton ball lights, doczepione fotografie i prezent dla chłopaka cacy. ![]() Od serca, własnymi rączkami. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Jeszcze można gdy nie ma możliwości zawieszenia na ścianie zrobić stojący "słupek" z tektury w formie walca lub prostopadłościanu. Do postawienia na komodzie czy biurku. Okleić czymś ładnym, może folia samoprzylepna /w Biedronce była ostatnio tania/ przypiąć zdjęcia. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
BAN stały
|
To ma być akurat prezent dla kobiety, ale nie chce świecących kulek z tego zdjęcia
zależy mi żeby to po prostu była własnoręczna ramka - taka od serca, a nie po prostu kupiona w sklepie.. a co powiecie tablica korkowa + na to materiał z filcu? znalazłam instrukcje w necie na taką ramę i w sumie efekt niezły i da się przyczepiać dowolnie zdjęcia---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
A mata bambusowa plus ramka? Oryginalnie.
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#15 |
|
lokalna gwiazda
|
Przypomniało mi się jak taki prezent "od serca" w postaci obrazu wypalonego na desce dostali rodzice. Powiesili w dużym pokoju, a kiedy darczyńca wyjechał, natychmiast zdjęli
. Cóż to była za ohyda. Obraz przedstawiał pałac w Łańcucie i miał zakłóconą perspektywę, nie można było na to patrzeć.Osobiście wolałabym dostać zdjęcia w albumie niż jakąś "ozdobę" zupełnie nie w moim guście. |
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jak kupowanie komukolwiek przedmiotow do wystroju wnetrz. Kupisz jaskrawozielona doniczke z mysla, ze jest piekna, a komus nie podoba sie wizja zieleni z fioletowym pokojem i skazujesz kogos na nieprzyjemne patrzenie na ten detal, bo ta osoba jest tak mila, ze nie chce cie urazic, wciska na koniec parapetu, ale i tak ja irytuje za kazdym spojrzeniem.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

?
.....
.
.