Proszę o pomoc! pilne:( Lot z łóżka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-20, 00:22   #1
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Proszę o pomoc! pilne:( Lot z łóżka

Mała ma roczek i zraczkowała z łóżka. Wysokość niewielka koło 30 cm i panele.
Ale guz jest na czole i to spory, siny. Najpierw chciałam jechać na
pogotowie, ale mój małż twierdzi, zebym nie szalała no poprostu mała sobie
guza nabiła i juz. A teraz poczytałam archiwum i wychodzi, ze głupio...może
powinnam jechać? Zachowuje się normalnie, (to znaczy obserwowałam ją ok
godziny bo teraz już spi). Popłakała troszkę, ale ja już chyba nie zasnę. na
co zwracać uwagę teraz? Może jednak ją zapakować w auto i jechać na
pogotowie? Poradźcie szybko!
Stary 2006-05-20, 04:43   #2
sylwiamaria
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do sylwiamaria GG do sylwiamaria
Dot.: Proszę o pomoc! pilne:( Lot z łóżka

Cytat:
Napisane przez ennkaa
Witaj Ennkaa, wlanie przejrzalam kilka stron i znalazlam odpowiedz,ale jest w jezyku angielskim. jedna mama mial swjego 1o miesiecznego synka na lozku i on rowniez spadl. Doktor radzi, jezeli dziecko przestanie plakac i wszystko wroci do normy, nie ma wymitow, nie mdleje, to nie powinnas sie zamartwic. Najlepiej bedzie jak ja obudzisz w nocy i zobaczysz czy reaguje normalnie. Jezeli jednak bardzo sie martwisz to moze jutro z rana wybierz sie do lekarza dla wlasnego spokoju, moze lekarz przepisze cos na szybsze wygojenie guza.

Tutaj wklejam to co znalazma w jezyku angielskim jezeli ciebie to zainteresuje, http://experts.about.com/q/Pediatric...y-fell-bed.htm
powodzenia

1. " W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta."
George Bernard S

sylwiamaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 08:25   #3
paula78
Zakorzenienie

Spokojnie w takim przypadkach nalezy po uspokojeniu sie dziecka ,nie podawac mu nic do jedzenie ,obserwowac i nie pozwolic zasnac ,sprawdzac żrenice oka jak reaguja na swiatlo w celu wykluczenia wstrzasnienie mózgu.

dzieci poplacza bo sie wystrasza gwaltowownego ruchu bardziej niz bolu ,maluchy sa z gumy i takie upadki to dla wielu normlaka.

mojemu tez kilka razy udalo sie zeskoczyc na podloge

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 10:14   #4
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Cytat:
Napisane przez paula78
Spokojnie w takim przypadkach nalezy po uspokojeniu sie dziecka ,nie podawac mu nic do jedzenie ,obserwowac i nie pozwolic zasnac ,sprawdzac żrenice oka jak reaguja na swiatlo w celu wykluczenia wstrzasnienie mózgu.

dzieci poplacza bo sie wystrasza gwaltowownego ruchu bardziej niz bolu ,maluchy sa z gumy i takie upadki to dla wielu normlaka.

mojemu tez kilka razy udalo sie zeskoczyc na podloge
Dzięki za dpowiedzi. Jakoś dotrwałam do rana. Po guzie śladu nie ma! Siniak troszkę jest...okładałam w nocy zimnymi wacikami i smarowałam arniką. Jest cała szczęśliwa (i ja nieśmiało też).
Teraz to już naprawdę chyba nie ma sensu jechać nigdzie, nie?
Stary 2006-05-20, 10:19   #5
Momo
Zakorzenienie

Jeżeli w ciągu kilku godzin od upadku nic się nie dzieje - dziecko nie wymiotuje,zachowuje się normalnie - to nie ma co panikować.
Uwierz mi to na pewno nie ostatni guz Twojego malucha
Mój syn jest mistrzem w uderzaniu się w głowę - nawet miał już zakładane szwyW zasadzie po domu powinien chodzić w kasku
Przynajmniej jeżdżąc na rowerze ma kask,więc jestem ciut spokojniejsza.

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-20, 10:45   #6
paula78
Zakorzenienie

no to wszytsko dobrze ,nic sie nie martw ,jeszcze nie raz zrobi skok oby kazdy konczyl sie na siniaku

Stary 2006-05-20, 19:02   #7
pkawecka
Zadomowienie

na pogotowie trzeba jechać jeżeli:
- dziecko zachowuje się bardzo spokojnie lub wręcz przeciwnie, w odróżnieniu od zwykłego stanu,
- pokłada się, szczególnie gdy przybiera dziwne pozycje, kładzie się tylko na jednym boku itp.
- źrenice nie reagują na światło lub reagują nierównomiernie,
- dziecko jest jakby ogłupiałe, reaguje wolniej niż zazwyczaj, chwieje się, ma zaburzenia równowagi,
- dziecko po urazie głowy najczęściej chce spać i to jest normalne niepokojące jest jeżeli jest nadmiernie pobudzone i mimo zwykłej pory snu nie może zasnąć lub śpi ponad trzy godziny w dzień i nie daje się obudzić,
- wymiotuje, ma drgawki lub inne dziwne zachowania czy objawy itp.
w innych przypadkach wystarczą zimne okłady
Stary 2006-05-22, 23:16   #8
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Niestety przechwaliłam własnie wróciliśmy ze szpiatala. Wymiotowała dwa razy na drugi dzień. Spędziłyśmy na chirurgii dwa dni. Kupa badań i cudów. Na usg przezcięmiączkowym wyszło,ze się zebrało troszkę płynu ... jestem nieprzytomna ze strachu ale skoro reszta badań (czyli RTG, neurolg, okulista) wyszła pozytywnie i nas wypuścili to chyba ok,nie? Przy okazji wyszło, ze powinnam małą rechabilitować bo jeszcze nie chodzi...generalnie jestem załamana. Oczywiście mam obserwować i za dwa tygodnie znów robić usg. Głupie kurcze łóżko! Trzydzieści centymetrów! Nie więcej! A takie jaja! Czytam o upadkach z huśtawek, stołów, przewijaków i dzieciom nic nie jest a moja to niedługo się połamie schodząc z dywanu na podłogę....wyć mi się chce!
Stary 2006-05-23, 07:58   #9
pkawecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ennkaa
Niestety przechwaliłam własnie wróciliśmy ze szpiatala. Wymiotowała dwa razy na drugi dzień. Spędziłyśmy na chirurgii dwa dni. Kupa badań i cudów. Na usg przezcięmiączkowym wyszło,ze się zebrało troszkę płynu ... jestem nieprzytomna ze strachu ale skoro reszta badań (czyli RTG, neurolg, okulista) wyszła pozytywnie i nas wypuścili to chyba ok,nie? Przy okazji wyszło, ze powinnam małą rechabilitować bo jeszcze nie chodzi...generalnie jestem załamana. Oczywiście mam obserwować i za dwa tygodnie znów robić usg. Głupie kurcze łóżko! Trzydzieści centymetrów! Nie więcej! A takie jaja! Czytam o upadkach z huśtawek, stołów, przewijaków i dzieciom nic nie jest a moja to niedługo się połamie schodząc z dywanu na podłogę....wyć mi się chce!
no to współczuję. faktycznie miała pecha, żeby z takiej małej wysokości zrobić sobie krzywdę. mojej kumpeli mała spadła z przewijaka jak miała 8 miesięcy i nawet guza nie miała. nie martw się to nic poważnego skoro was wypuścili. okazuje się, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo dzięki temu wypadkowi dowiedziałaś się, że trzeba ją rehabilitować. zdrówka dla małej - pozdrawiam
Stary 2006-05-23, 08:08   #10
Mariqa
Wtajemniczenie

Czasem niepozorny upadek jest groźniejszy. Rzeczywiscie mamie u takiego małego brzdąca trudniej obserwować objawy, choć wymioty i nieruchome źrenice są najczęstszym objawem wstrząśnienia u dzieci.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i malutka dojdzie szybko do zdrowia.
Stary 2006-05-23, 14:11   #11
Karolina30
Przyczajenie

Co do źrenic warto też poobserwować czy sa równe w obu oczkach.

Ponoć małe dzieci sa jak z gumy więc głowa go góry! I więcej ostrożności!
Karolina30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-24, 09:55   #12
blondii
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Proszę o pomoc! pilne:( Lot z łóżka

Nic dodać nic ująć - wszystkie rady już zostały podane.
Chciałabym się tylko podzielić z moimi doświadczeniami w tej sprawie.Otóż mój pierwszy synek też pare razy wylądował z łóżka na podłogę więc zaczeliśmy mu pokazywać jak ma schodzić z łóżka, tzn. kiedy podchodził do krawędzi łóżka obracaliśmy jego dupke z nóżkami w stronę krawędzi i pozwalaliśmy mu się zsunąć nóżkami na podłogę. Wystarczyło kilka podejść. Malec szybko załapał. Teraz niedawno nasz młodszy synek (12mies.) też spadł z łóżka więc pokazaliśmy mu jak ma sobie radzić.Też zsybko załapał i już następnego dnia zaskoczył mnie rano kiedy robiłam mu śniadanie w kuchni a on -tak mi się wydawało- smacznie spał w łóżku usłyszałam tuptanie w przedpokoju.Po chwili malec pojawił się w drzwiach kuchni.Później obserwowałam go jak sam schodzi z łóżka i robił to dokładnie tak jak mu pokazywaliśmy.
Pozdrawiam i życze powodzenia.
Stary 2006-05-24, 19:30   #13
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Dzięki za rady..faktycznie nie ma jednak tego złego...
Własnie wyszedł rehaiblitant...nikolka zryczana śpi...ale dzięki temu zaczęliśmy ją ćwiczyć.Skrótowo piszę bo jestem podłamana
Stary 2006-05-24, 21:37   #14
Ametrin
Raczkowanie

enka glowa do gory, jesli w szpitalu lekarze przebadali mala i nie wyszlo nic powaznego to mozesz byc spokojna, skup sie teraz na rechabilitacji, choc wydaje mi sie dziwne ze polecono ci gimnastykowac dziecko tylko dlatego ze nie chodzi majac roczek. podali jeszcze jakies powody czemu musisz rehabilitowac malutka?
Ametrin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-24, 21:41   #15
paula78
Zakorzenienie

no wlasnie troche to dziwne zeby konieczna byla rehabilitacja z powodu nie chodzenia roczniaka ,hmm

moja córka tez sama nie chodzila w wieku roku ,za reke ,przy meblach owszem ale sama poszla dopiero w wieku ok 13,5 miesiaca.

bedzie dobrze ,nie martw sie na zapas, mysl pozytywnie ,trzymamy kciuki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-25, 00:39   #16
marcelina73
Wtajemniczenie

A ja właśnie wróciłam ze szpitala.
Po południu synek nabił sobie sporego guza z tyłu głowy - spadł na ziemię (kafelki) wspinając się po wannie. Popłakał, ale tylko trochę. Wieczorem poszedł spać, po godzinie snu obudził się z wrzaskiem, beczał tak przez godzinę, nie dało się go uspokoić, wreszcie jakoś wymamrotał że go boli głowa. Po telefonicznej konsultacji z pogotowiem pojechałam do szpitala. Mały się troche uspokił, jak zobaczył karetki itd. Zmierzyli mu ciśnienie, zrobili rtg głowy, obejrzeli źrenice - wszystko w normie, na zdjęciu widać małego krwiaka. Powiedzieli, że dobrze, że przyszłam, chociaż nie jest konieczne zatrzymanie synka w szpitalu - mam go obserwować w domu i w razie czego przyjechać znowu. Dostałam pisemne zalecenia na co zwracać uwagę, podaję - może się komuś przydadzą:

Wskazówki dla opiekunów dziecka po lekkim urazie głowy nie objętego obserwacją szpitalną. Ryzyko niskie:

1. Dziecko wymaga pilnej obserwacji w ciągu 24 godzin.
2. W okresie snu dłuższego niż 4 godziny powinno zostać obudzone celem oceny stanu świadomości.
3. Posiłki i napoje powinny być w małych ilościach ale często. Należy unikać świeżych owoców, warzyw i koncentratów soków.
4. Dziecko powinno wypoczywać, ułożone z głową uniesioną o około 30 stopni.

Objawy mogące wystapić w ciągu 72 godzin po urazie, wymagają konsultacji z lekarzem:

1. Jakiekolwiek zmiany w zachowaniu.
2. Zaburzenia pamięci czasu i miejsca.
3. Narastający lub stały ból głowy.
4. Drgawki.
5. Zaburzenia równowagi lub chodu.
6. Nadmierna senność.
7. Wymioty powyżej 3 razy.

Też najadłam się strachu - zachowanie mojego dziecka - jego reakcja na uraz - BARDZO odbiegała od normalnej jego reakcji w podobnej sytuacji. Moje dziecko nabijając sobie guza z zasady wstaje i z uśmiechem mówi, że nic się nie stało, nie płacze nawet przy szczepionkach. Lekarz powiedział, że rozbolało go tak mocno w czasie snu, bo widocznie leżał na guzie. Kazał okładać altacetem (jest taki bardzo wygodny w żelu) i odpowiednio ułożyć go do snu.
Mam nadzieję, że będzie dobrze.
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 08:17   #17
Mariqa
Wtajemniczenie

Marcelina, dziękujemy za bardzo cenne informacje
Stary 2006-05-25, 08:57   #18
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Co do zaleceń rehabilitacji muszę sprostować. Moja córcia nie chodzi nawet przy meblach;(. Nie staje na nóżki wcale!I dlatego mam z nia ćwiczyć...
Stary 2006-05-25, 16:30   #19
paula78
Zakorzenienie

ennkaa,nic sie nie martw ,pocwiczą z nia i zaraz bedziesz za nia biegac

Stary 2006-05-25, 16:39   #20
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

ale powiedzcie mi...czy to oznacza, że np. po rehabilitacji to ona będzie zdrowym dzieckiem? Czy już będzie opóźniona albo zawsze będzie za nią to ciągnelo w takiej czy innej postaci? Nie wiem co o tym myśleć, bo wszyscy twierdzą, że jesli to nie uszkodzenie neurologiczne to się to wyćwiczy...a ja nie wiem przecież jakie to uszkodzenie. Ciągle jej coś wmawiam
Stary 2006-05-25, 19:45   #21
marcelina73
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ennkaa
ale powiedzcie mi...czy to oznacza, że np. po rehabilitacji to ona będzie zdrowym dzieckiem? Czy już będzie opóźniona albo zawsze będzie za nią to ciągnelo w takiej czy innej postaci? Nie wiem co o tym myśleć, bo wszyscy twierdzą, że jesli to nie uszkodzenie neurologiczne to się to wyćwiczy...a ja nie wiem przecież jakie to uszkodzenie. Ciągle jej coś wmawiam
Pisałaś, że mała przeszła badania neurologiczne itd - w takim razie zaufaj lekarzom, że to nie jest problem neurologiczny, a w takim razie na 100 % da sie to wyćwiczyć - tu jest problem w samych mięśniach. Nic się nie martw, nie będzie po tym śladu, Twoja mała będzie biegać jak inne dzieci.
Mam takie dziecko w rodzinie, nawet miało nosić specjalne buciki ortopedyczne, ale to zalecenie rodzice olali - buty były za drogie. Mała ma dziś 2,5 roku i po tych opóźnieniach ruchowych nie ma właściwie śladu - a zaczęła sama chodzić gdzieś koło roku i 3 miesięcy. Ale właściwie to ta mała ogólnie rozwija się dość wolno, znaczy wszystko zaczyna dość późno, np właściwie jezcze też nie mówi - widać taka jej natura.

Jeszcze tylko dodam, że nie warto po tej przykrej przygodzie z upadkiem jakoś szczególnie dziecka ograniczać typu kojec, chodzik, noszenie na rękach - daj małej swobodę, oczywiście przy zapewnieniu bezpieczeństwa, a zobaczysz że zanim się obejrzysz mała wstanie na nóżki i nikt jej już nie będzie mógł zatrzymać
Stary 2006-05-25, 20:22   #22
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

dziękuję bardzo za wsparcie. Miotam się strasznie. Po pierwsze nikolka ogólnie strasznie dużo choruje. Wiecznie biegamy po lekarzach. Głównie płuca. Brała dużo antybiotyków teraz jedzie na nebulizatorze. To też pewnie ma wpływ na jej opóźnienie. Jak jest chora to nie ma ochoty na zabawę czy chodzenie tylko by się tuliła. Oczywiście żal mi jej i najchętniej bym ją zagłaskała. Z drugiej strony potrzeba jej swobody dla rozwoju. Staram się poświęcać jej dużo czasu, gadać, rzucać piłkę, mobilizować...i wtedy mam wyrzuty, że zaniedbuję starszego synka
ogólnie się Wam tu wypłakałam..padam na pysk jednym słowem, nerwy mi puszczają i do tego zaczynam panikować co tam z nią będzie.
Stary 2006-05-25, 20:26   #23
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

acha...a co do badania neurologicznego to wynik był ok, ale zalecili kontrolę za pół roku. I teraz wbijam sobie w głowę, że ta kontrola to jednak dlatego, że nie są pewni co do diagnozy albo coś przemilczeli. Wiem,że moze wariuję, ale moje dzieci od gdzieś 8 miesięcu chorują non stop na zmianę (z przewagą nikolki) i już zaczynam pękać
Stary 2006-05-25, 20:38   #24
Lara Croft
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ennkaa
nic sie nie matrw, kochana! glowka dziecka nie jest tak miekka jak kazda mama mysli. Jesli nie wystapily wymioty, a maluszek zachowuje sie normalnie czyli nie jest nadmiernie spiace badz nienaturalnie pobudzone- nie ma powodow do zmartwien! Wysokosc byla niewielka, a laminat nie jest taki twardy jak np. kafle. Przede wszystkim nie panikuj, uspokoj sie i przypadkiem nie budz dzidziusia co 4,5 min sprawdzajac przytomnosc! Uwierz mi, ze to na pewno nie byl grozny upadek i na pewno nie ostatni guzik na glowce mikruska!. Pozdrawiam
Lara Croft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-25, 20:51   #25
Lara Croft
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ennkaa
czegos tutaj nie rozumiem, moj syn czolgal sie po podlodze do 12 miesiaca zycia, pozniej z dnia na dzien zaczal raczkowac, a kiedy skonczyl 15 miesiecy stanal na nozki i po kilku tygodniach laskawie zaczal stawiac kroki! Nikt nie wysylal mojego dziecka do specjalistow ani na rehabilitacje! Nasz lekarz powiedzial, ze po prostu niektore dzieci zaczynaja chodzic szybciej, a inne pozniej! Czy Twojej corce cos dolega, ze nie chodzi, czy po prostu dla lekarza jest za "stara" zeby nie chodzic!? Bo z tego co ja wyczytalam Twoja corcia ma roczek, a roczne dzieci nie wszystkie chodza i nikt ich do tego nie zmusza!
Stary 2006-05-25, 21:03   #26
marcelina73
Wtajemniczenie

ennkaa
ja na Twoim miejscu poszukałabym dobrego pediatry - takie choroby u rocznego dziecka? Tu trzeba znaleźć przyczynę a nie ładować antybiotyki (to do lekarzy, nie do Ciebie), które tylko osłabiają odporność.
Tym bardziej bym się przejęła niż rehabilitacją - osłabienie chorobami i antybiotykami ma wpływ na ogólną kondycję małej - no i niby jak ona ma mićś chęć, siły na zdobywanie świata? Naprawdę - poszukaj innego lekarza, który Wam pomoże, może zaproponuje jakieś szczepionki, homeopatię, zleci dodatkowe badania.
Nie załamuj się, poszukaj pomocy.
Stary 2006-05-26, 09:56   #27
pkawecka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ennkaa
acha...a co do badania neurologicznego to wynik był ok, ale zalecili kontrolę za pół roku. I teraz wbijam sobie w głowę, że ta kontrola to jednak dlatego, że nie są pewni co do diagnozy albo coś przemilczeli. Wiem,że moze wariuję, ale moje dzieci od gdzieś 8 miesięcu chorują non stop na zmianę (z przewagą nikolki) i już zaczynam pękać
kontorle u dzieci robi sie rutynowo. mój mały miał zawsze wszystko ok. ze stawami biodrowymi a u ortopedy byłam z nim już chyba ze sześć razy. tak na wszelki wypadek.
jeżeli problem nie ma podłoża neurologicznego to wszystko da sie wyćwiczyć. a nawet jakby był to problem natury neurologicznej to też są na to sposoby, także uspokój się.
dzieci często chorują, najczęściej dlatego, że mają zagrzybione jelita. częste kuracje antybiotykowe tylko pogarszają problem. czasem w ten sposób objawia się alergia na pleśnie. pogadaj z lekarzem o odgrzybianiu a potem stosuj trilac, lakcid itp. to naprawdę pomaga.
Stary 2006-05-26, 10:03   #28
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

tak wiem, że z tymi antybiotykami to błędne koło. Każdy opłakałam. Mała od paru miesięcy jest własnie pod opieką apecjaliśty alergologa-pulmonologa. Własnie przechodzi swoją pierwszą infekcję bez antybiotyku. Cały czas bierze inchalacje. Mam nadzieję, że tym razem trafilismy do dobrego lekarza, bo już chyba szukałam pomocy wszędzie.

Do lary corft. Lekarz zauważył u małej przeprosty w kolankach i za słabe ścięgna w kostkach. Stąd rehabilitacja. To że nie chodzi nie jest niepokojące ale podciąga się tylko na kolankach, nie staje wcale.
Stary 2006-05-26, 11:39   #29
Lara Croft
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ennkaa
tak wiem, że z tymi antybiotykami to błędne koło. Każdy opłakałam. Mała od paru miesięcy jest własnie pod opieką apecjaliśty alergologa-pulmonologa. Własnie przechodzi swoją pierwszą infekcję bez antybiotyku. Cały czas bierze inchalacje. Mam nadzieję, że tym razem trafilismy do dobrego lekarza, bo już chyba szukałam pomocy wszędzie.

Do lary corft. Lekarz zauważył u małej przeprosty w kolankach i za słabe ścięgna w kostkach. Stąd rehabilitacja. To że nie chodzi nie jest niepokojące ale podciąga się tylko na kolankach, nie staje wcale.
wiesz, ja jednak poszukalabym jeszcze innego lekarza. Male dzieci nie rozwijaja sie wedlug podrecznika. A co do tych infekcji i leczenia antybiotykami to rowniez zaciagnelabym porady u roznych specjalistow. Mam kolezanke w Polsce, ktorej synek od 4 miesiaca zycia byl leczony antybiotykami i okazalo sie ze pani doktor zle zdiagnozowala dziecko! Maly mial niezyt gornych drog oddechowych, a przez 7 niesiecy leczony byl antybiotykami na zapalenie oskrzeli. Nie twierdze, ze w Polsce sa kiepscy lekarze, ale dobrego pediatre (takiego z powolania) trudno jest znalezc chyba wszedzie. Pozdrawiam
Stary 2006-05-26, 12:42   #30
ennkaa
Zakorzenienie

GG do ennkaa

Masz rację...Dziś nawet miałyśmy umówioną wizytę u innego specjalisty, ale nikolkę wysypało (wiatrówka ..jakby było mało) więc pójdziemy w przyszłym tygodniu

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości