|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() powstrzymywanie erekcji
Mam pytanie. Niedawno zaczęlismy współżyć z moim chłopakiem. Jak wiekszość zapezpieczam sie przed niechciana ciążą. Niestety po uzywaniu prezerwatyw piecze mnie strasznie pochwa. Natomiast jezeli kochamy sie bez prezerwatywy mój chłopak powstrzymuje się i wychodzi wczesniej. Czasami jednak wydostanie sie mała ilość spermy. Chciałabym sie dowiedziec czy jezeli po tym zaczynam sie kochać znowu to z tego kanalika moze sie wydostać reszta spermy i przez to moze dojść do zapłodnienia????
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: powstrzymywanie erekcji
Stosunek pzrerywany NIE JEST metodą antykoncepcyjną!
W śluzie wydobywającym się przed wytryskiem również znajdują się plemniki. Mężczyzna nie jest w stanie zapanować nad tym, tzn może powstrzymać się od wytrysku, ale nie od wydzielania śluzu. Do zapłodnienia dochodzi przy udziale tylko jednego plemnika - i nie ma tu znaczenia czy pochodzi on z pełnego wytrysku czy ze sluzu. Ryzykujecie bardzo. Może pomyslcie o tabletkach antykoncepcyjnych? Poza tym, erekcja jest wówczas, kiedy (obrazowo mówiąc) członek stoi. A twój chłopak powstrzymuje się przed wytryskiem a nie przed erekcją.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Nie zrozum mnie źle, nie mam na celu Cię urazić...ale w tym wieku zadajesz takie pytania?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
popieram wypowiedzi poprzedniczek. wiele razy juz ten temat byl poruszany, przy roznych okazjach i nie moge sie nadziwic, ze nadal zadawane sa takie pytania! tymbardziej w tym wieku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja cały czas wierzę w to, że ktoś po prostu nas prowokuje..bo tez mi się w głowie nie mieści, że ludzie mogą tego nie wiedzieć. jeszcze jakoś przebolałabym nastolatki..ale dorosłe kobiety? przecież to nierealne!
i jeszcze powstrzymywanie erekcji...no przepraszam, ale ja się już załamałam.. |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
w sumie jest to pierwszy post tej osoby, wiec miejmy nadzieje, ze to prowokacja, bo zalamac sie mozna jak sie pomysli, ze kobieta w tym wieku moze zadawac takie pytania...
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
ups... dopiero teraz zerknęłam do jej profilu... może cyferki jej się przestawiły?
|
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w kazdym razie "ciekawe" wejscie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:53.