|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Sprawdzone sposoby na udaną imprezę (kulinaria, zabawy)
Cześć Dziewczyny!
![]() Moje pytanie brzmi co proponujecie przygotowac dodatkowo na tego typu imprezę. Co wiecie z doświadczenia? Które przekąski są zjadane w parę minut, a które lądują po imprezie w koszu? Bardzo proszę również o sprawdzone przepisy i sprecyzowane odpowiedzi ![]() To samo pytanie tyczy się rozrywek. Czekacie aż impreza sama się rozkręci, czy planujecie jakieś karaoke itd? Liczę na wiele pomysłów, które przydadzą się każdemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Sprawdzone sposoby na udaną imprezę (kulinaria, zabawy)
Zacznę od zabaw. Z naszymi przyjaciółmi uwielbiamy kalambury, każdy wymyśla kilka haseł, wrzucamy do miseczki, losujemy, pokazujemy po kolei i zapisujemy punkty, na końcu jest nagroda typu np. butelka wina
![]() ![]() Ostatnio TŻ sprawił sobie ps, więc na imprezach wybieramy gry na move, np. tenis czy kręgle i też się przy tym dobrze bawimy. Następnie poker ![]() Czasami sięgamy też po jengę (drewniane klocki) lub jungle speed (można dostać na allegro), ale to już rzadziej. Jeśli chodzi o przekąski to właściwie wszystko zawsze znika. Zaeży co lubicie i jakie alkohole będą podawane. Kiedy zapraszamy przyjaciół na wino robimy deskę serów, różne gatunki pokrojone i ładnie ułożone, winogrona, oliwki, bagietka, można to wszystko podać w formie koreczków. Nieśmiertelne są kanapki, najładniej prezentują się małe kromeczki np. bagietka czy weka, bądź przekrojony chleb np. w postaci trójkątów. Na wierzch położyć możesz wszystko tak naprawdę, ja najczęściej robię takie wszystkomjące ![]() Kanapeczki na krakersach z masełkiem, znowu jakąś pastą jajeczną, z tuńczyka, ze szczypiorkiem itd. z twarożkiem, łososiem, wędliną co kto lubi. Koreczki np z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi, oliwkami lub tradycyjne z serem żółtym, wędliną, ja lubię z łososiem, ogórkiem i np. kawałeczkiem fety. Możesz przygotować tortillę np. z kurczakiem i warzywami i pokroić w takie szersze plastry, mogą być nuggetsy z różnymi sosami, kanapeczki na ciepło/zapiekanki. Możliwości są nieograniczone, wszystko zależy od upodobań i kreatywności ![]() Edytowane przez kiika Czas edycji: 2013-11-13 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.