|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Kuchenka mieszana gaz+prąd, problemy z gazownią
Hej dziewczyny mam pytanie dla obeznanych w temacie gazowni itp, jestem w trakcie przeprowadzki do nowego mieszkania, robimy je sobie prawie że od zera, pod siebie. Zmieniliśmy zupełnie umiejscowienie kuchni, stąd potrzebujemy modernizacji instalacji gazowej. Wszystko super, ale kupiliśmy już agd w tym kuchenkę gazową 4 palnikową z piekarnikiem elektrycznym, a tutaj dowiaduje się że prawdopodobnie gazownia się nie zgodzi
Ponoć musimy mieć kuchnie mieszaną, 2 palniki gazowe, dwa elektryczne. Nie ukrywam, nie podoba mi się takie rozwiązanie, to wygląda brzydko, poza tym takie kuchenki robi tylko Amica a ja nie przepadam za tą firmą, no i musielibyśmy zrobić coś z tą naszą już kupiona i dopłacić ok 800 zł to tej Amici Ktokolwiek spotkał się z takim czymś? Nie bardzo rozumiem, 80% ludzi ma najwzyklejsze kuchenki, szczerze powiedziawszy ja się dopiero dowiedziałam o tym że istnieje takie coś jak kuchenka mieszana Nie idzie tego jakoś hm załatwić? Szkoda mi tracić tą już kupioną, jest dużo lepsza, Amica kosi chyba za niestandardową specyfikację ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kuchenka mieszana gaz+prąd, problemy z gazownią
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Na razie powiedział nam to nieoficjalny "specjalista", jutro wybieramy się do gazowni. Ów pan uzasadnił to tak, że instalacja nie wytrzyma kotła dwufunkcyjnego co/cw plus kuchenki gazowej aż 4 palnikowej.
Poprzedni właściciel miał kuchenkę gazową właśnie 4 palnikową, niestety nie wiemy jak z resztą instalacji, po żadnym piecu nie było ani śladu, mieszkanie kupiliśmy od kobiety, która kupiła je tylko po to aby je sprzedać ![]() Mam wrażenie że to mieszane rozwiązanie jest zupełnie nie praktyczne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
a nie mozesz po prostu do kuchenki uzywac butli gazowej?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

Ponoć musimy mieć kuchnie mieszaną, 2 palniki gazowe, dwa elektryczne. Nie ukrywam, nie podoba mi się takie rozwiązanie, to wygląda brzydko, poza tym takie kuchenki robi tylko Amica a ja nie przepadam za tą firmą, no i musielibyśmy zrobić coś z tą naszą już kupiona i dopłacić ok 800 zł to tej Amici
Nie idzie tego jakoś hm załatwić? Szkoda mi tracić tą już kupioną, jest dużo lepsza, Amica kosi chyba za niestandardową specyfikację