|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Oświetlenie tolatetki
Witam wizażystki!
![]() Czy jest w stanie ktoś doradzić w doborze oświetlenia do toaletki? Ktos cos moze polecic oprocz klasycznego oswietlenia toaletkowego (czyli tego teatralnego - liswa z kulkami)? ![]() Jaką oprawe wybrac? Jesli o samo swiatlo chodzi to w internecie dowiedziałam się tyle, ze musi byc to swiatlo 5000-6500K z Ra oraz swiatlo musi byc na wysokosci twarzy i dekoltu, moze macie jakies inne rady z doswiadczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oświetlenie tolatetki
Polecałabym jednak światło 4000-4500K, ponieważ taka temperatura barwowa najlepiej odzwierciedla kolory i ich nie przekłamuje. Dla mnie osobiście światło o temperaturze ponad 5000K jest za "ostre" i nikt w takim świetle nie wygląda za dobrze, wyostrzają się rysy twarzy, wszelkie niedoskonałości itp. łatwo więc można przesadzić z makijażem.
Co do konkretnego rozwiązania to chyba te kulki są najlepsze. Ewentualnie jakaś bardzo mocna taśma LED zamontowana w matowym profilu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mi się marzy taka toaletka w starym stylu, np. secesyjna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Do takiej toaletki mogły by się sprawdzić oprawy LED. Ja niestety takiej typowej toaletki nie mam, przerobiłam komodę w taką toaletkę, a do oświetlania używam opraw LED stojących. Można ją łatwo przenieść i także dostosować temerature barwową
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Lustro prawdę ci powie
![]() Edytowane przez Elfia4 Czas edycji: 2017-03-23 o 20:29 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.