|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Łupież pstry czy bielactwo?
Od kilku miesiecy mam biale pkamki na rękach, które wcześniej były bezowe(nie wszystkie).Dodam jeszcze ze po posmarowaniu sie tłustym olejkiem do opalania, ktorego nie wiedzialam ze nie mozna uzywac wyszlo ich wiecej ale tylko na jedej rece na drugiej mam tylko kilka plamek.Miałam przepisana maść przeciwgrzybicza Ale tylko trochę pomogla lecz nieskutecznie. Co robić?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Łupież pstry czy bielactwo?
Im szybciej to zaleczysz tym lepiej. Ja miałam tak samo a później wyskoczyło mi pełno plamek na plecach i głowie i okazało się, że to łupież pstry właśnie ;/. Odrazu kupiłam Nizoral, ale to nie był najlepszy wybór bo nic mi nie pomogło. Dopiero jak kupiłam szampon zaczęłam zauważać trochę różnicę więc kupiłam cały zestaw jak zobaczyłam, że działa. Polecam Piyver, mi bardzo pomógł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja męczę się z łupieżem od kilku lat i aktywuje się co jakiś czas. Używam zazwyczaj tych samych kosmetyków od dermatologa, bo działają, ale da się ponoć wyleczyć grzyba tak, żeby już wrócił, a widocznie to co ja stosuję jest za słabe. Ten pityver jest taki mocny? Bo szukam czegoś co zwalczy już raz na zawsze ten łupież bo co raz bardziej mi wstyd wychodzić na ulice, to jest takie uciążliwe, bo nie czuję się swobodnie ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.