2017-07-02, 00:02
|
|
|
Przyczajenie
|
Mgr na Uniwersytecie Wrocławskim
Przede mną ostatni, 3 rok studiów licencjackich kierunek Administracja na Uniwersytecie Zielonogórskim i podjęłam decyzję, że chce przenieść się za rok do większego miasta, by zacząć mgr na porządnej, na wysokim poziomie uczelni. Padło na Uniwersytet Wrocławski. Interesują mnie studia II stopnia stacjonarne kierunek Administracja bądź Ekonomia. Wspomnę, że interesują mnie wszelkie układanie projektów, analizowanie itp, więc myślę, że Ekonomia ma coś w sobie z tych rzeczy. Jednak przeraża mnie fakt, że absolwenci studiów licencjackich oraz studiów magisterskich prowadzonych na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii mają pierwszeństwo i dostają już na wstępie 1000 punktów, a potem w razie potrzeb brane jest pod uwagę ocena z dyplomu i średnia. Natomiast inni absolwenci (czyli ja) przyjmowani są na podstawie listy rankingowej, tworzonej na podstawie sumy punktów, na którą składają się ocena na dyplomie studiów oraz średnia wszystkich ocen z toku studiów. Czy tak naprawdę jest?
Jest tutaj ktoś kto robił magisterkę z tych kierunków, nie będąc wcześniej absolwentem Uwr?
I czy faktycznie na studiach II stopnia jest kontynuacja tego, co było na studiach I stopnia i nie powraca się do "starych" spraw?
Mimo to prosiłabym o wypowiedzenie się każdego, kto ma o tym jakieś pojęcie.
|
|
|