|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, jaki w koncu tat typ cery...???
robilam jzu wiele testuo, aby stwierdzic, czy moja cera jest sucha, czy tlusta - nie potrafilam nic stwierdzic. niektore odp dapasyja to suchej, niektore do tlustej. myslicie - glupia babo, masz cere mieszana - to jednak nie jest takie oczywiste.
mam nadzieje, ze wy jako weteranki mi pomozecie. chce sobie teraz kupic dobry krem no i nie wiem na jaki sie pokusic. opis cery: - bardzo jasna, letem wyskakuja piegi, trudno sie opala, dochodzi czesto do poparzen slonecznych - mam ciemne wlosy, taki sredni braz - oczy (w dowodzie piwne) mi sie jednak wydaje, ze jakies takei brazowo-miedziane (a moze to wlasnei kolor piwny?? ![]() - twarz jest bardzo przesuszona, pomomo tego, ze myje ja lagodnymi zelami, po umyciu jest strasznie sciagnieta, czasami musze w warstwy kremu nalozyc - jednak rano po przedudzeniu czuje sie, jakby ktos moja twarz maslem posmarowal (lacznie z policzkami). swieci sie, czuje taki ciezar wewnatrz twarzy - skora bardzo sie luszczy, szczegolnie na policznach - w ciagu dnia skora sie prawie nie swieci - duze, ropne pryszcze nie wyskakuja (czasami przed miesiaczka), natomiast czesto robia sie zaskorniaki, i wagry na noscie ( ktore potem wyciskam) - mam rozszerzone pory, ale to moze z tego ciaglego wyciskania wagrow. top chyba na tyle. jakwazniejsze jest to, ze po umyciu jest tak bardzo sciagnieta, a po przebudzeniu baaardzo tlusta. z regoly uzywam kremow to cery suchej, ale teraz ciagle sie zastanawiam, czy aby robie dobrze. ostatnio cera nawet bardzo sie luszczy i zastanawiam sie czy nie kupic kremu Lancome Nutrix. jest on jednak bardzo tlusty i boje sie, ze jeszcze wiecej zaskorniakow i wagrow bedzie mi sie robilo. licze na pomocne rady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: dziewczyny, jaki w koncu tat typ cery...???
nikt nie jest w stanie mi pomoc???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
ja ma dokladnie ten sam problem z cera!
dzisiaj postawilam na nutrix i zobaczymy. ja uwazam, ze warto zainwestowac w ten krem, bo jest tak naprawde do wszystkiego potrzebny i ma mnostwo zastosowan. ale tez mam nadzieje, ze nie bede miala po nim problemow z cera, przez to, ze jest tlusty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Hehehe
![]() ![]() ![]() No zaraz sie przewróce ![]() ![]() Bidula prawie 3 miechy czekała na odpowiedz no ale wkoncu nadeszła ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Masz cere mieszaną odwodnioną , taka cera własnie wystepuje u osób u skórze suchej jak i co paradoksalnie brzmi o skórze tłustej.Przyczyny moga byc wewnątrz i zewnatrz pochodne, np zamało płynów, klimatyzacja itp. Przedewszystkim uzywaj kremów intensywnie nawilzających konsystencji O/W , wyeliminuj preparaty kosmetyczne zawierające alkohol i mydła alkaiczne, dp mycia uzywaj delikatnych zeli o kwasnym ph pij przyjamniej litr wody mineralnej dziennie ,warto tez jakbns miala pod reka nawilżasz do twarzy w aerozolu ktory zawiera wode termalna
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.