Bielizna korygująca - co sądzisz, czy nosisz, jakie firmy polecasz? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Co sądzisz o bieliźnie korygującej (gorsetach, majtkach, pasach na brzuch)?
Noszę 11 16,42%
Nie noszę i raczej nie będę 17 25,37%
Nie noszę ale zamierzam kupić coś w tym rodzaju 35 52,24%
Nigdy nie będę nosiła czegoś takiego 4 5,97%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 67. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-14, 23:34   #1
201803290936
Konto usunięte

Bielizna korygująca - co sądzisz, czy nosisz, jakie firmy polecasz?

Korygująca/modelująca bielizna:

Prawie każda z nas ma - w przypadku swojego ciała - coś do zamaskowania, podniesienia, skorygowania. Niegdyś eleganckie kobiety nie ruszały się z domu bez gorsetu lub bielizny korygującej. A Ty? Czy pomagasz sobie i swojej figurze w ten sposób? Doradź innym Wizażankom czym mają się kierować kupując taką bieliznę. Jakie firmy polecasz? Zapraszam.

-------

Zamierzam kupić sobie korygujące body i nie wiem na jaką firmę mam zwrócić uwagę. Proszę o rady. Biorę pod uwagę marki: Naturana, Mitex, Triumph (więcej firm nie kojarzę lub są za drogie).

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2008-01-15 o 18:15
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 00:01   #2
lain
Zakorzenienie

Dot.: Bielizna korygująca - co sądzisz, czy nosisz, jakie firmy polecasz?

nie zamierzam kupowac takiej bielizny. moje niedoskonalosci motywuja mnie do tego zeby z nimi walczyc. no i walcze jak na razie
jak je zaslonie korygujacymi majtasami to bede sie czula jakbym oszukiwala sama siebie... i nie tylko siebie
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 08:11   #3
karta666
Zadomowienie

GG do karta666 Send a message via Skype™ to karta666

Z racji ze uwielbiam gorsety podejrzewam ze w najblizszym czasie kilka zakupie, innej bielizny korygującej nie nosze, bo po co

Jestem FIT !

karta666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 08:17   #4
ka_tula
Raczkowanie

Po co nosić bieliznę korygującą skoro w łózku jak ją zdejmiesz i tak wszystko byłoby widac? W koronkowej bieliźnie mimo tych niedoskonałości czuję sie sexy. Przypuszczam, że bielizna korygujaca by tego efektu nie dała - pewnie wręcz przeciwny. Nie wiem jak wy ale ja gdy czuję się sexy ... jestem sexy ...
ka_tula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 14:06   #5
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez ka_tula Pokaż wiadomość
Po co nosić bieliznę korygującą skoro w łózku jak ją zdejmiesz i tak wszystko byłoby widac? W koronkowej bieliźnie mimo tych niedoskonałości czuję sie sexy. Przypuszczam, że bielizna korygujaca by tego efektu nie dała - pewnie wręcz przeciwny. Nie wiem jak wy ale ja gdy czuję się sexy ... jestem sexy ...
Ale tu nie chodzi o noszenie takiej bielizny cały czas. Czasem jest jakaś okazja, że chcesz nałożyć obcisłą kieckę, a talii Bozia poskąpiła... to wtedy nakładasz wyszczuplające majtasy ściskające brzuch i od razu wyglądasz korzystniej i czujesz się z tym lepiej.
Tu nie chodzi o oszukiwanie innych czy tez samego siebie, ale o poprawę wizerunku i... samopoczucia .

Jeśli chodzi o temat- Nie noszę, ale mam zamiar zakupić sobie jakieś cudeńko

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 14:18   #6
yeah
Zadomowienie

nie, nie noszę. nie chciałabym, żeby mój ewentualny partner myślał, że wszystko jest na swoim miejscu, a kiedy doszłoby do ewentualnego zbliżenia, wszystko opadłoby na ziemię
czasem tylko noszę bezszwową bieliznę kiedy zakładam obcisłą sukienkę/spódnicę, ale to chyba nie o to chodzi
yeah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 14:21   #7
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

miałam kiedyś rajstopy z majtkami korygującymi, potrafiły zdziałac cuda-podnosiły i uwypuklały pośladki, spłaszczały brzuch. Niestety to prezent ze Stanów i firmy nie pamiętam.

wchodząc w ten watek spodziewałam się że 3/4 wypowiedzi będzie w stylu: nie noszę, nie muszę, nie chcę nikogo oszukiwac itp

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 15:00   #8
Maniwa
Wtajemniczenie

Eee, bez przesady. Bielizna taka nie działa na zasadzie: z rozmiaru 42 zmiejsza kobietę do 36, za dobrze by było Partner nawet nie zauważy, jaka nastąpiła zmiana po zdjęciu obciskujących majtek - skupi się na tym co widzi, a nie na tym co sobie wyobrażał.
Przesadą jest też wrażenie, że się kogoś oszukuje. Co to za oszustwo, że po zdjęciu stanika piersi są bliżej pępka niż obojczyka? Natura to natura Nosząc biustonosz push-up też można powiedzieć, że się oszukuje, bo się podnosi i uwydatnia piersi, które tak pięknie eksponują się w dekolcie...
Do tematu - nie noszę, bo nie lubię. Mam tam coś na obciskanie brzuszka, ale zakładam od święta, przykładowo do obcisłej kiecki na wesele. Tylko po to by czuć się lepiej w sukience, którą mam na sobie. Pomijając fakt, że jest to niezbyt wygodne i cały wieczór czuję to to na sobie.
Maniwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 15:15   #9
Izaluka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Maniwa Pokaż wiadomość
Eee, bez przesady. Bielizna taka nie działa na zasadzie: z rozmiaru 42 zmiejsza kobietę do 36, za dobrze by było Partner nawet nie zauważy, jaka nastąpiła zmiana po zdjęciu obciskujących majtek - skupi się na tym co widzi, a nie na tym co sobie wyobrażał.
Przesadą jest też wrażenie, że się kogoś oszukuje. Co to za oszustwo, że po zdjęciu stanika piersi są bliżej pępka niż obojczyka? Natura to natura Nosząc biustonosz push-up też można powiedzieć, że się oszukuje, bo się podnosi i uwydatnia piersi, które tak pięknie eksponują się w dekolcie...
No dokładnie, zgadzam się z Tobą

Ja jeszcze nie mam takiego sprzętu, ale marzą mi sie jakieś fajne majtasy Dla zobaczenia samego efektu chciałabym wypróbować, czy coś da czy nie
Izaluka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 15:21   #10
Maniwa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Izaluka Pokaż wiadomość
No dokładnie, zgadzam się z Tobą
A dziękuję
Stary 2008-01-15, 15:37   #11
arizoona
Zakorzenienie

... jeszcze nie noszę
ale zamierzam kupić gorset
arizoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 17:22   #12
tutaj
Zakorzenienie

Moim zdaniem taka bielizna to super rzecz. Nie każdy ma figurę modelki ( sądząc po opiniach tylko tutaj większość może się nią poszczycić) a chce czuć się dobrze, nie miec pomarszczonej kiecki czy fałdki w pasie. NIe uważam tego za oszustwo, bo czym wtedy byloby noszenie push upów z gąbkami 4 centymetrowymi? A ktore noszą prawie wszyscy ;>
Stary 2008-01-15, 17:27   #13
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tutaj Pokaż wiadomość
Moim zdaniem taka bielizna to super rzecz. Nie każdy ma figurę modelki ( sądząc po opiniach tylko tutaj większość może się nią poszczycić) a chce czuć się dobrze, nie miec pomarszczonej kiecki czy fałdki w pasie. NIe uważam tego za oszustwo, bo czym wtedy byloby noszenie push upów z gąbkami 4 centymetrowymi? A ktore noszą prawie wszyscy ;>
Dzięki . A wiesz jakie marki są godne uwagi?

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ale tu nie chodzi o noszenie takiej bielizny cały czas. Czasem jest jakaś okazja, że chcesz nałożyć obcisłą kieckę, a talii Bozia poskąpiła... to wtedy nakładasz wyszczuplające majtasy ściskające brzuch i od razu wyglądasz korzystniej i czujesz się z tym lepiej.
Tu nie chodzi o oszukiwanie innych czy tez samego siebie, ale o poprawę wizerunku i... samopoczucia .

Jeśli chodzi o temat- Nie noszę, ale mam zamiar zakupić sobie jakieś cudeńko
Dokładnie o to mi chodzi - o włożenie tego od czasu do czasu, do jakiejś eleganckiej, ale obcisłej sukienki, bluzki. Nawet przy ładnej figurze zawsze trafi się jakaś nieznośna fałdka, coś co warto wygładzić. Nie mówię tutaj o przypadkach, że ktoś się wciska w obcisłe majtasy rozmiar 38 a sam nosi 42 bo takich cudów nie ma. Ładnie chcę wyglądać wychodząc gdzieś wieczorem a nie tylko dla faceta (on i tak wie jak wyglądam nago).
Stary 2008-01-15, 18:45   #14
lain
Zakorzenienie

ja tam i tak czulabym sie jakbym oszukiwala, ze niby taka idealna jestem... push upow z 4centymetrowa gabka nie nosze
a w czerwcu wybieram sie na wesele, na ktore mam zamiar ubrac super sukienke i juz zaczelam nad soba pracowac. jeszcze na szczescie jestem w takim wieku, ze moge to robic a potem nie nosic niczego korygujacego, bo skora przy odchudzaniu sie kurczy a nie obwisa, wiec nie potrzebuje niczego do obciskania
jak sie posune w latach i moje cialo juz nie bedzie tak fajnie reagowac na odchudzanko to moze i do bielizny korygujacej sie przekonam
Stary 2008-01-15, 20:09   #15
yeah
Zadomowienie

zgadzam się z lain.
poza tym co innego bielizna bezszwowa, a co innego majtasy od kolan do pępka
Stary 2008-01-15, 20:18   #16
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez yeah Pokaż wiadomość
zgadzam się z lain.
poza tym co innego bielizna bezszwowa, a co innego majtasy od kolan do pępka
Yeah to chyba dawno nie widziałaś żadnej bielizny modelującej (lub taką typowo dla niewybrednych). Ja widziałam bardzo seksowne modele. Chyba masz w głowie obraz majtek dla starych babć. Poza tym co innego modelowanie a co innego wciskanie kogoś w przyciasne majtki. Jak rozumiem zapewne się też nie malujecie, nie farbujecie włosów, nie używanie perfum. W końcu to też polepszanie obrazu siebie, czyli wg Was oszukiwanie . Poza tym większość z nam ma tutaj na myśli body i gorsety z wstawkami modelującymi (czyli wzmocnionymi pewnymi częściami aby podtrzymywać lepiej ciało), lub majtki robione w ten sam sposób. Taki rodzaj bielizny jaki opisałaś to już są skrajne wypadki - jak ktoś ma wszystko nie tak od kolan do piersi i musi się cały opakować.
Stary 2008-01-15, 20:53   #17
Maniwa
Wtajemniczenie

Doris, a patrzyłaś na to co jest w Allegro? klik!
Jest tam wszystko co potrzebne, do naszych małych oszustw od push-upów, przez biustonosze minimalizujące, po body, gorsety i pas do pończoch modelujący.
Stary 2008-01-15, 21:22   #18
tutaj
Zakorzenienie

Niestety się nie orientuję co do firm, moje pierwsze doświadczenie z taką bielizną to kupno majtek bezszwowych na 100dniowke :P ale polecam wlaśnie Allegro, a później rundę po sklepach, bo allegro+ bielizna nie wydaje mi się dobrym połączeniem
Pozdrawiam
Stary 2008-01-15, 21:24   #19
bebunio
jak promyczek słońca....

W sumie nie noszę bielizny korygującej, bo jestem raczej szczupła i póki co nie potrzebuję. No chyba, że stanik, w którym są wszyte gąbeczki zaliczyć do tego typu bielizny, to czasem zakładam do jakiejś wyjątkowej bluzeczki z głębokim dekoltem na wyjątkowe okazje. Wtedy owszem oszukuję, korygując nieco moje małe b i unosząc je, by sprawić że biust wygląda nieco ponętniej.

Nie uważam, że kobiety, które noszą np. majtki, które pomagają podnieść pośladki czy też rajstopy obciskające brzuch oszukują kogokolwiek w ten sposób. Po prostu estetyczniej to wygląda niż jakby ubrała ciasne stringi przez co potem fałdki tłuszczu wychodzą na bok i wygląda to okropnie. Tak samo tyczy się gorsetów modelujące sylwetkę.

dane do wpłaty są w pierwszym poście mojego wątku!!! jeżeli potrzebujesz więcej danych, proszę o pw
bebunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-15, 22:40   #20
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Jak rozumiem zapewne się też nie malujecie, nie farbujecie włosów, nie używanie perfum. W końcu to też polepszanie obrazu siebie, czyli wg Was oszukiwanie .
przyznam sie: perfidnie siebie i wszystkich naokolo oszukuje makijazem i farbowaniem. perfumy to raczej niczego w moim wygladzie nie zmieniaja. no i mysle, ze wszyscy wiedza, ze to perfumy, a nie ze naturalny zapach z reszta makijaz tez widac, ze jest makijazem. oszustewko, ale takie ze wszyscy wiedza, ze to oszustwo
jednak cale szczescie makijaz i farba nie wywoluja we mnie poczucia, ze jestem 'wielkie wielorybem' wcisnietym w cos co ma mnie dopasowac do ubrania. no zle bym sie z tym czula...
z reszta taka bielizna laczy sie z dosc sporym zabudowaniem. nie wyobrazam sobie nosic w lecie, kiedy jest goraco, czegos takiego... wiec poki co katuje sie dietami... sa straszne, ale efekty lepiej wplyna na moje samopoczucie niz korygujace majtki.

Cytat:
Napisane przez bebunio Pokaż wiadomość
Nie uważam, że kobiety, które noszą np. majtki, które pomagają podnieść pośladki czy też rajstopy obciskające brzuch oszukują kogokolwiek w ten sposób.
napisalam tylko o swoich osobistych odczuciach. jak ja bym sie czula w takiej bieliznie...
Stary 2008-01-16, 08:09   #21
yeah
Zadomowienie

Doris1981, mi chodzi tylko o to, że zamiast kupować kolejne majtki wyszczuplające, lepiej jest kupić karnet na siłownię.
sama chodzę od prawie pół roku i takich efektów żadne, nawet najlepsze majtki podciągające pośladki nie dadzą
Stary 2008-01-16, 10:38   #22
Kobieta_słonecznik
Zakorzenienie

Nie noszę i raczej nosic nie będę... nie mówię, że nigdy nie będe... bo być może w późniejszym okresie mojego zycia będe takowej potrzebowała ... ale oglądam "Jak dobrze wyglądać nago?" na TVN Style i wiem, że taka bielizna potrafi zdziałać cuda
Kobieta_słonecznik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-16, 10:55   #23
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Doris1981, mi chodzi tylko o to, że zamiast kupować kolejne majtki wyszczuplające, lepiej jest kupić karnet na siłownię.
sama chodzę od prawie pół roku i takich efektów żadne, nawet najlepsze majtki podciągające pośladki nie dadzą
Wierz mi, że możesz się powstrzymać od takich uwag, bo ćwiczę, jeżdżę na rowerku. Nie musisz traktować osób, które mówią o noszeniu takiej bielizny jako nie ćwiczących i wierzących w cuda (bo niestety ale z Twoich wypowiedzi odnoszę takie wrażenie). Chyba kompletnie nie rozumiesz o co chodzi w noszeniu takiej bielizny. Nawet osoby z prawie doskonałą figurą noszą takie rzeczy i to ich opinie są dla mnie cenniejsze, niż wymądrzanie się o chodzeniu na siłownię. I to nie chodzi o majtki wyszczuplające (jak niby mają coś wyszczuplać? ciało w nich znika w niebycie?) a o modelowanie niektórych partii ciała.
Stary 2008-01-16, 11:13   #24
yeah
Zadomowienie

Cytat:
Wierz mi, że możesz się powstrzymać od takich uwag, bo ćwiczę, jeżdżę na rowerku. Nie musisz traktować osób, które mówią o noszeniu takiej bielizny jako nie ćwiczących i wierzących w cuda (bo niestety ale z Twoich wypowiedzi odnoszę takie wrażenie). Chyba kompletnie nie rozumiesz o co chodzi w noszeniu takiej bielizny. Nawet osoby z prawie doskonałą figurą noszą takie rzeczy i to ich opinie są dla mnie cenniejsze, niż wymądrzanie się o chodzeniu na siłownię. I to nie chodzi o majtki wyszczuplające (jak niby mają coś wyszczuplać? ciało w nich znika w niebycie?) a o modelowanie niektórych partii ciała.
no właśnie modelowanie, czyli nadawanie ciału tego odpowiedniego kształtu. w momencie kiedy ćwiczysz, jaki jest sens dodatkowo modelować ją np. elastycznymi majtkami?
Stary 2008-01-16, 11:21   #25
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
no właśnie modelowanie, czyli nadawanie ciału tego odpowiedniego kształtu. w momencie kiedy ćwiczysz, jaki jest sens dodatkowo modelować ją np. elastycznymi majtkami?
Nie każą partię ciała da się tak mega cudnie wyćwiczyć. To życie, a nie reklama klubu fitness. Poza tym co Ty się tak do tych majtek i podnoszenia pośladów przyczepiłaś ? Ja akurat pytam głównie o body, bo mój brzuch pomimo ćwiczeń nie jest doskonały i nigdy nie będzie a czasami chcę ubrać rzecz, która w pewnych pozycjach (przy siedzeniu) może uwidaczniać pewne niedoskonałości. Przestać mnie pouczać co do tych ćwiczeń, bo nic o mnie nie wiesz. Twoje szczęście, że ćwiczenia w Twoim przypadku sprawiają, że masz figurę modelki, ale... nie każdy jest Tobą. Każdy ma inną figurę.
Stary 2008-01-16, 11:23   #26
yeah
Zadomowienie

Cytat:
Nie każą partię ciała da się tak mega cudnie wyćwiczyć. To życie, a nie reklama klubu fitness. Poza tym co Ty się tak do tych majtek i podnoszenia pośladów przyczepiłaś ? Ja akurat pytam głównie o body, bo mój brzuch pomimo ćwiczeń nie jest doskonały i nigdy nie będzie a czasami chcę ubrać rzecz, która w pewnych pozycjach (przy siedzeniu) może uwidaczniać pewne niedoskonałości. Przestać mnie pouczać co do tych ćwiczeń, bo nic o mnie nie wiesz. Twoje szczęście, że ćwiczenia w Twoim przypadku sprawiają, że masz figurę modelki, ale... nie każdy jest Tobą. Każdy ma inną figurę.
ok
Stary 2008-01-16, 11:50   #27
Mirianka
Zakorzenienie

a ja bym chetnie sie zaopatrzyła w coś na posladki, nie przecze mam kształty, takie itp ale z posladkami walcze i wlacze a dopóki nie wywalcze to przydałaby sie pomoc

Mirianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-09, 17:29   #28
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

A ja chętnie zaopatrzyłabym się w taką bieliznę
Nie mówię o noszeniu na codzien, ale na specjalne okazje, jak np pod kiecke. Na weselu mojej kuzynki była dziewczyna, drobna, szcupła, 2 lata po porodzie, co-było widać, miała taka bardzo obcisłą sukienę i bardzo odznaczał jej się brzuch-wygladało to conajmniej niestetycznie.
A co do oszukiwania innych-no bez przesady, nie czuje potrzeby pokazywać nikomu mojego nieproporcjonalnego do reszty ciała brzucha [nad którym pracuje, ale opornie mi to idzie], a fajnie podkreślona talia nie zaszkodzi .
Push up-to też bielizna modelująca jakby nie patrzeć i nie wzbudza takich kontrowersji-a chyba większość z nas ma nie jeden push up w swojej komodzie z bielizną

Poza tym, jakie to oszukiwanie? Jakbyśmy chcieli się pokazwyać tacy jakimi jesteśmy, to bysmy nago chodzili, bez makijażu.

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2009-12-09 o 17:41
layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-14, 17:50   #29
Moniczka0
Przyczajenie

Dziewczyny bielizna modelująca firmy Ardyss jest świetna. Po założeniu zmniejsza twoją sylwetkę o 2-3 rozmiary, wspomaga odchudzanie( jak masz ją na sobie to zjesz tylko połowę tego co zazwyczaj), jest wygodna i prostuje postawę. W dodatku jest zrobiona z materiału antycellulitowego Nie jesteś w stanie się w niej zgarbić. Jak ktoś chce linka do strony to piszcie.
Moniczka0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-24, 10:18   #30
szafiarka
Zadomowienie

chcialam sobie kupic pod sukienke ale jak czytam niektore komentarze na allegro ze bielizna tylko ubija a nie wyszczupla no to nie wiem czy kupic...
ponad to sukienke mam do polowy uda wiec w grę chyba tylko wchodziłaby tuba wyszczuplająca a nie te spodenki ...
doradzcice mi cos proszę...

Edytowane przez szafiarka
Czas edycji: 2012-07-24 o 10:20
szafiarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości