Problemy z zaangażowaniem - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-10-09, 21:03   #1
smuciak
Przyczajenie

Question

Problemy z zaangażowaniem

Hej, jak zwykle kochane jesteście niezwykle pomocne w ocenie sytuacji, wiec chciałabym dowiedzieć się co myślicie o tej. Od jakiegoś czasu spotykam się z chłopakiem - ja pół roku po rozstaniu nie brałam pod uwagę jakiegoś związku, za bardzo to przeżyłam, spotykamy się około 2 miesiące. Nigdy nie było mowy o związku, po prostu wszystko toczyło się swoim tokiem. Całujemy się, spotykamy, spaliśmy też ze sobą, jest mi z nim dobrze. On pisze, że za mną tęskni, przyjeżdza po mnie, jest zazdrosny o innych facetów i generalnie powiedział, że mu na mnie zależy. Ja byłam sceptyczna do tego to on dążył do częstszych spotkań niż raz w tygodniu i nie chodzi mi tutaj o seks, bo on pojawił się niedawno. Pasowały mi te spotkania i nigdy nie gadaliśmy o tym wprost. Myślę, że się troche zaangażowałam w ta relacje, fakt zależy mi na nim ale nie jestem zakochana/zauroczona. Jednak jakoś w rozmowie najechaliśmy na ten temat i on się przede mną otworzył. Generalnie dowiedziałam się, że boi się ludziom zaufać, że od 4 lat nie ma nowych przyjaciół. Nie umie się otwierać i okazywać uczuć. Myślę, że dziewczyna z którą mieszkał 2 lata i był 5,5 roku była sprawczynią tej skorupy, którą on teraz ma w kontaktach z ludźmi. No ale do rzeczy, powiedział, że bardzo mnie lubi ale że by przeskoczyć z tego bardzo lubię do coś więcej, że to jest u niego przepaść. No i że nie chciałby tego spieprzyć. Generalnie, wcześniej chodził na terapię i zasugerowałam mu, że może powinien na nią wrócić, skoro uważa, że ma problem ze sobą więc stwierdził, tym bardziej, że nie umie stworzyć związku. Powiedział, że mam racje i podziękował mi za to, że mu to uświadomiłam, bo myślał, że sobie z tym poradził a jednak postanowił, że umówi się z tym terapeutą. W tej sytuacji stwierdziłam, że dam mu czas i oddale się na chwile, żeby sobie to poukładał w głowie, żeby zobaczył czy mu mnie brakuje itp. Dałam mniej więcej mu miesiąc ograniczonego kontaktu, no i sobie. A on powiedział, że teraz widzi, że ma problem i że ciągle to odkładał. No i moje drogie tu pytanie do was, czy ma szanse tutaj zmienić się jego myślenie? Czy dobrze zrobiłam ulatniając się na chwile? A może miesiąc to za długo? I powinnam wcześniej się do niego odezwać albo teraz tylko czekać na jego ruch? Zastanawiam się czy to nie są jakieś durne wymówki, z tym, że nie potrafi się zaangażować ale znamy się krótko. Z drugiej strony widzę, że ma z tym jednak problem. Będę wdzięczna za odpowiedzi
smuciak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-09, 21:08   #2
Andz126p
Rozeznanie

Dot.: Problemy z zaangażowaniem

No jak ma problem to niech idzie się leczyć. A może... jak ci na nim zależy- idźcie razem na taką terapię?
Andz126p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-09, 21:31   #3
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

myślę, że oddalenia podziała dobrze - on może zatęsknić, a Ty się zdystansujesz i sama określisz swoje oczekiwania odnośnie tej znajomości. skoro dałaś miesiąc i on o tym wie, nie skracaj tego czasu.
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-10-10, 19:32   #4
smuciak
Przyczajenie

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;77836296]myślę, że oddalenia podziała dobrze - on może zatęsknić, a Ty się zdystansujesz i sama określisz swoje oczekiwania odnośnie tej znajomości. skoro dałaś miesiąc i on o tym wie, nie skracaj tego czasu.[/QUOTE]

tak tylko, ja to podałam mniej wiecej a nie na takiej zasadzie, że nie gadamy wcale przez ten czas tylko ten kontakt jest ograniczony, bo jednak do tej pory był on codziennie
smuciak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości