|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak podszyć spódniczkę tiulem?
Mam spódniczkę ze zwiewnego materiału (czarną w białe kropki) i jest ona krótka, ale raczej prosta. Chciałabym żeby wyglądała troszkę ciekawiej i kupiłam do niej tiul... Nie wiem tylko jak zabrać się do podszywania jej nim, czy możecie mi coś doradzić, a najlepiej mnie poinstruować? Będę nardzo wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak podszyć spódniczkę tiulem?
tiul zregóły przyszywa się do szerszych, obrzesrniejszych. Zreguły wycięty jest na tą samą formę na którą była spódnica. Doszywa się do paska tak żeby nie było widać na spódniczce. Może masz możliwość wklejenia fotki tej spódniczki??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Za moment wkleję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
tymczasem dam tu przykładową netu, bo coś mi się nie chce to zdjątko wysłać... jeszcze pokombinuję.
http://www.alleycatscratch.com/lotr/...of%20skirt.jpg moja jest bardzo podobna tylko w kropki i tez jest generalnie bez żadnych drapowań, zagięć i innych falbanek, tylko gładko sama się tak układa. Mam nadzieję, że to coś pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
a spódniczka ma podszewkę??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
nie ma..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ha! i co? nikt mnie nie wspomógł, ale za złe Wam nie mam
![]() Moja babunia podszyła mi spódniczkę i jest śliczna! Na razie zdjęcia mi się przesłać nie chcą, ale jak tylko sie uda to od razu wklejam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.