![]() |
#1 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Poszukujemy beta-testerów do nowego programu KWC
Witam
Szukam 3-5 osób, które znają stare KWC bardzo dobrze i które chciałyby pomóc mi w rozwijaniu nowego programu KWC. Znajomość internetu mile widziana (podstawy bezpieczeństwa, znajomość HTML itp.) Ponieważ mocno się znielubiłem z dostawcą starego oprogramowania (przez 18 miesięcy nie byli w stanie dostarczyć działających łatek i poprawek), postanowiłem program KWC napisać na nowo i za jakiś czas skończę wersję alfa (niekompletną, zrobiłem już jakieś 80% programu) i przejdę do wersji beta (testy end-userów). Proszę o zgłaszanie się osób, które za 10-14 dni będą mogły trochę przysiąść i pokorespondować ze mną na mailu. Przy zgłoszeniach proszę napisać słówko o sobie: - ilość ocenionych kosmetyków - znajomość internetu (j.w.) Dziękuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Poszukujemy beta-testerów do nowego programu KWC
Zło a na czym konkretnie ta pomoc miałaby polegać?
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
łee tak dobrze na htmlu to ja się nie znam a myślałam, że pomogę.. :eeeeek!:
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja bym chętnie potestowała tyle że w moim przypadku ilość ocenionych kosmetyków to 0
![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Bo znajomość tych wszystkich technicznych rzeczy masz przecież opanowaną ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Interesuje nas wszystko, co wplywa na wygodę korzystania z KWC - łatowść wyszukiwania, uwagi co nie działa, co jest niezrozumiałe, jakiej możliwości (konkretnie) brakuje .. ![]() Złosiek wysoko ustawił poprzeczkę, bo się boi miliona maili z żądaniami i dzikimi pomysłami bab które nie mają pojęcia na jakiej zasadzie KWC działa i co jest możliwe do zmiany a co nie ![]() ale nie stresujecie się ![]() Zgadza się - najbardziej potrzebne są nam opinie tych z Was, które orientują się na jakiej zasadzie działa program KWC (przy minimalnej wiedzy o bazach danych można to wyniuchać ;-) ) ale 1000, ani 100, ani nawet 10 recenzji nie stanowi wymogu ;-) lizy się chęc korzystania z tego narządka i wniesienia czegoś konstruktywnego ![]() Liczę na Was ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Złosiu > liczę że wymienione Panie dodasz do listy beta testerek, bez względu na to czy się w tym wątku odważą zdeklarować czy nie (bo straszysz, potworze jeden :/ ) Jak nie mają czasu, to najwyżej nic nie napiszą ;-) Moja lista propozycji na ekspertki jest dłuższa, ale że ostatnio sama nie mam czasu tu zaglądać tak często jak bym chciała, to nie będę molestowac innych ;-)
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czasu nie mam już niestety tyle co wtedy kiedy nie pracowałam, ale coś tam się dla Wizażu uda wykroić, tym bardziej że doświadczenie beta-testera mi się przyda ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Maguś
![]() ![]() ![]() A ty kochana leć do poczekalni i zobacz czy mi się Holiday skin dwa razy nie zgłosił? Pozdrawiam serdecznie ![]() Zwarta i gotowa do pracy ![]() Ps.A beta testowanie można do CV wpisać? ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ps.A beta testowanie można do CV wpisać? ![]() Wg mnie jak najbardziej ![]() No to oddalam się do KWC w podskokach :hap:
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Pozdrawiam wieczornie
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Jeśli trzy wskazane przez Magiczną osoby wyrażą zgodę, to zostały nam niniejszym dwa wolne miejsca ![]() Może trochę przesadziłem z tym HTMLem - faktycznie bardziej potrzebne jest konstruktywne spojrzenie zaawansowanych użytkowniczek KWC. Poprzez zaawansowane nie mam na myśli ilości wystawionych ocen, ale znajomość wielu zakątków starego KWC. Last but not least - potrzebna jest chęć konstruktywnej pomocy i trochę czasu i cierpliwości do kapryśnego Złosia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli moja kandydatura zostanie pozytywnie rozpatrzona to jak najbardziej jestem chętna
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Widzę , że zostałam wyróżniona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Natii jest #1 z listy tych haniebnie przeze mnie nie wymienionych, a równie zasłużenie zasługujących ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ależ to wszystko poważnie brzmi
![]() Ja na KWC się nie udzielam zbyt często (raptem dwa razy-chyba), techniczna też mało jestem ![]() Myślę że dziewczyny świetnie sobie poradzą jako testerki ![]() ![]() Strachulcowi można spokojnie zaufać ![]() ![]()
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czemu w opisie produktu jest taka malutka tabeleczka zatytuowana "Dodatkowe informacjie o pordukcie - Brak dodatkowych informacji o produkcie", skoro czesto mamy wszystkie informacje, lacznie ze skladem..? Druga sprawa, to wyszukiwarka na KWC, ktore nie ma mozliwosci wyszukiwania wyrazen dwuczlownowych, tak jak na przyklad w Google za pomoca "...", czyli dwoch cytatow. To dosc czesto pourszany temat na watkach, potrzebujemy czegos konkretnego np. "chusteczek do demakijazu" a wyskakuja wszystkie chustki i demakijaze. Potrzebuje konkretnego produktu powiedzmy kremu nawilzajacego z danej firmy, i zanim sie do niego przeeekope, latwiej byloby mi napisac "nawilzajacy" + nazwa firmy (bo wiem, ze jest nawilzajacy), ach jak by to pozwolilo zaoszczedzic czas! A czy planujecie rowniez zmiany w samym ksztalcie i formie renenzji..? BO juz kiedys byl na ten temat watek, w ktorym dyskutowalysmy, glownie o recenzjach, ktore czesto sa zbyt lapidarne, malo tresciwe, i prowadza do wycieczek personalnych, co jest ciekawe i tworzy "ludzka" storne recenzji, ktore aczkolwiek czesto staja sie niewiele wnoszace. Czesto tyczylo sie to glownie perfum.. No i jeszcze jezeli chodzi o caly "spis recenzji danej recenzentki", o ktory kiedys juz pytalam zlosia, ale mial problemy z dostawca (to tym chyba znielubionym:/), znaczy sie, aby recenzje danej wizazanki mialy rece i nogi, byly podzielone albo na kategorie kosmetykow, albo wedlug marki, alfabetycznie, poniewaz teraz w spisie chronologicznym nie da sie zupelnie w tym polapac. Ktos kto ma 500 recenzji, nawet jezeli ma indentyczne problemy skorne jak ja i uzywa podobnych kosmetykow, niemozliwoscia jest wrecz znalezc w calym spisie danej wizazanki kosmetyku, ktory nas interesuje. Jezeli moge jeszcze cos dodac bez obrzucenia kamieniami, to musze przyznac, ze na stronie glownej KWC lista kategorii kosmetykow jest.. strasznie nieczytelna. I zniechecajaca wrecz. Znalezc tam cos, co nas interesuje, typu pielegnacja ciala -cellulit, rozstepy, zajmuje chwile czasu. Nie mowie tu o jakis drastycznych zmianach, moze wystarczyloby po prostu zmienic czcionke, lub zrobic wieksze odstepy miedzy linijkami, lub takie kilka wielkich blokow, wiekszych, grubszych lub w innym kolorze typu wlasnie : Makijaz/Pielegnacja twarzy/Pielegnacja ciala... a w nim dopiero male bloczki i podgalazki. Ale zeby te glowne kategorie byly bardziej widoczne. Moze polecialam nie w temat, ale to mnie gnebilo, wiec znalazlam pole do wypisania sie. ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Administrator
|
Cytat:
![]() Jesli PHP to moze v.5? czy 4 raczej w czystym html byloby ciezko. (www w PHP5 nie chca dobrze dzialac na serverach z PHP4 ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wytlumacze minimalnie jak to dziala ![]() Baza danych to tak jakby wielka szafa z mnustwem szyfladek do ktorych sa powkladane rozne dane. np. w jednej sa skarpetki, w drugiej kolory, a w jeszcze innej zapach ![]() Szafa wszystko przechowuje i otwiera tylko te szyfladki ktore aktualnie ma pokazac.. a pokazuje je na zyczenie np. PHP. PHP to takie pojedyncze skrypty ktore maja wykonac okreslone zadanie na serverze ( po stronie servera i wyswietlic w przeglaradce kazdemu uzytkownikowi) np:Uzytkownik 1 chce zobaczyc 'zielona skarpetke" skrypt nr 1 " zapytanie do szafy: wyswietl skarpetke zielona" i szafa wykonuje... a uzytkownik 2 w tym samym czasie chce zobaczyc wszystkie skarpetki, wiec skrypt PHP nr 2 wysyla inne "zapytanie do szafy:pokaz wszystkie skarpetki" i szafa pokazuje ![]() uzytkownik 3 w tym samym czasie chce skarpetki o zapachu malinowym, wiec za to odpowiada skrypt php nr 3 i wysyla zapytanie do szafy: pokaz mu malinowa skarpetke"... i tak dalej ![]() Czasem szafa ma juz dosc tych 100000 zapytan i moze sie zwyczajnie "zapchac" ![]() Ta szafa to np. MySQL baza danych. PHP - to jak klocki lego - kazdy ma swoje zadanie, czesto sie lacza i pracuja razem. czas na HTML ![]() a wiec HTML to tak jakby klej laczacy klocki (PHP) z innymi elementami takimi jak grafika, okresla tez co gdzie ma sie znajdowac, jest podstawowym "szkieletem" strony www a w niego sa "powtykane" skrypty PHP , a gdzies z boku stoi szafa (MySQL) z samego kodu HTML mozna zbudowac www - ale raczej prosta, za to w polaczeniu z PHP powstanie super dynamiczny servis www, a jeszcze jak sie doda kilka szaf - to mamy wizaz ![]() to mini mini skrot jak to mniej wiecej dziala. aniolek ![]() ps. nie nadaje sie na testera, nie znam KWC, glosuje na Natii4 jako testera ![]() ![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2006-05-06 o 01:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No a musze przyznac, ze wizaz zaskakuje mnie coraz bardziej i az oko sie raduje, jak widzi ciagle jakies to ulepszenia, upiekszenia, uwygodnienia.. och i ach. Az milo sie za granica pochwalic, taka jakoscia portalu. Oby tak dalej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Program jest tak pisany, że bezproblemowo przechodzi na wersje php5 + mysql5. Niestety inne programy (m.in. stary KWC) nie lubieją się z piątkami... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() Dobrze, ze przewidziales to w przeciwienstwie do mnie ![]() a ja sie ucze i "pcham" skrypty w php5 na server z php 4 iiiii Error, poprawiam i znow Error ehhh ![]() ![]() ![]() aniolek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Niniejszym lista beta-testerek
![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Z góry przepraszam, jeżeli sprawa ta była juz gdzieś omawiana (że można, nie można lub że tak będzie), ale nie znalazłam tego. Chodzi o to, czy nie mozana by przywrócić opcji pokazywania sie recenzji konkretnej recenzentki razem z avatatkiem (nick i avatarek). Brakuje tego przy przegladaniu KWC, a wydaje mi się, że wiele osób w pierwszej kolejności identyfikuje autora własnie po avatarze (generalnie można powiedziec, że avatar to tutaj nasza wizytówka), a i przegladając dziesiątki recenzji łatwiej wtedy podczytać te konkretne, których autorów znamy/lubimy/cenimy/liczymy sie z ich opinią bądź też nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Ach, mi tez strasznie tego brakuje...
![]() ![]()
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Też brakuje mi avatarów w KWC, ale Zło powiedział, że za długo się ładują i ze względu na wizażanki ze słabymi łączami opcja ta nie jest dostępna.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.