|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Trądzik
Mam trądzik i i podrażnienia od under twenty,naprawdę nie polecam tej firmy.Mam pytanie czy kupić mydło aleppo? Czy ktoś używał? Jak tak to napisz jak się sprawdza na krostki
Bardzo proszę o szybką odpowiedz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Jak coś mam lekki trądzik Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trądzik
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
[/COLOR]Najlepszy tonik to woda z octem jabłkowym
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez smutny99 Czas edycji: 2016-08-02 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A dlaczego masz takie straszne zdjęcie na profilowe?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Bo to naprawdę nie przyjemnie się pisze jak się widzi takie zdjęcie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- ;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
A co jest na tym zdjęciu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Jesteś 5 lat na tym forum? Wow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Ja myję twarz mydłem naturalnym Jest wiele małych lokalnych mydlarni.Poszukaj takiego mydła ( lawendowa farma, 4 szpaki czy też mdm).
Polecam Ci również serum xxx Miałam dość spory trądzik ale po nim twarz się bardzo wygładziła, jest ładniejsza. Nie jest tanie ale buteleczka wystarcza na kilka miesięcy ( stosuję pod krem). Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-08-09 o 12:24 Powód: reklama w każdym post |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Mnie na trądzik pomogła seria Moc Siarkowa, dobre tanie kosmetyki, można je znaleźć w każdym Rossmannie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Pani Mizantrop
|
Ja z kolei polece naturalne kosmetyki, mydlo z Aleppo i olej konopny, a przy odwodnieniu skory tez jojoba.
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Polecam się zainteresować produktami ze ślimaczym śluzem
Dodatkowo zdrowa dieta: dużo wody, zielona herbata, zdrowe tłuszcze (olej lniany!!), owsianka, mało smażonego, kasze (!!). Z toników: tonik aloesowy, hydrolaty. Maseczki? Glinka, maseczki z papainą. Peeling: tylko enzymatyczny!! Generalnie mogłabym o skórze trądzikowej pisać referaty, problem znam od podszewki (stety i niestety). Edytowane przez aniyam Czas edycji: 2018-03-28 o 12:50 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Wyoróbujcie sobie maseczki z glinki zielonej, glinak nie kosztuje dużo a daje naprawdę bardzo dobre efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
A jak często robicie te maseczki z glinki? Wiele o tym słyszałam, ale jeszcze nie próbowałam. 2 razy w tygodniu może być?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Częstotliwość stosowania zależy od cery. No i trzeba wiedzieć, że maseczek glinkowych nie zostawia się do zaschnięcia, trzeba je spryskiwać podczas trzymania na twarzy. I trzeba też być świadomym, że to nie jest cudowny środek na trądzik, a jeśli ktoś twierdzi, że mu glinki trądzik wyleczyły, to najpewniej ma na myśli okazjonalne pryszcze, a nie trwale występujący tradzik. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
marta_dawidczyk
|
Ja obecnie używam skinorenu i jestem zadowolona, bo traktuję to jako taką kurację przypominającą. Długo próbowałam sie leczyć sama domowymi sposobami, ale po chwilowej poprawie to cholerstwo wracało ze zdwojoną siłą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Raczej nie wydaje mi się, żeby trądzik powstawał od produktów. Produkty Under Twenty mogą Ci po prostu podrażniać skórę, bo być może jesteś uczulona na jeden lub parę składników w produkcie.
Popatrz na skład. Po drugie, używaj tylko naturalnych produktów, nie tych popularnych z drogerii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naturalne kosmetyki to nie jest żadna gwarancja poprawy cery, zwłaszcza, że są one w dużym stopniu oparte na olejach, które są zwyczajnie ciężkie i przy regularnym stosowaniu wiele podatnych cer będą zapychać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ja osobiście polecam kosmetyki z firmy Iwostin Purritin (zielona seria). Również miałam bardzo duży problem z trądzikiem i Iwostin dał radę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.