![]() |
#1 |
BAN stały
|
Brak doświadczenia z facetami
Jestem już praktycznie 30 letnia kobieta a mam kiepskie doświadczenia z facetami. Wcześniej były jakieś spotkania , randki, pocałunki ale nigdy nic nie poczułam więcej do kogoś jakby mnie coś blokowało . Pisałam rok z pewnym facetem. I w końcu spotkałam się z nim 3 razy już . Na pierwszym spotkaniu rozmawialiśmy , nawet olsie gadało . Potem napisał ze fajnie się gadało i czy jeszcze się spotkamy . Na drugim już trochę więcej milczeliśmy alebylo Ok. Na koniec dał mi buziaka . Na trzecim pojechaliśmy nad jezioro, ale tez zaczęło mnie trochę drażnić to milczenie. Wypiłam dwa piwa, on powiedział ze skoczymy na kwadrat do jego siostry. Oprowadził mnie po jej kawalerce , pogadaliśmy i trochę zaczęliśmy się całować i przytulać .On mówił ze możemy zostać do rana ja nie zgodziłam się . Odwiózł mnie do domu i już pytał o kolejne spotkanie. Ja sama nie wiem z tym całowaniem i leżeniem na kanapie u jego siostry to chyba słabe było ;/ nie wiem po co to zrobiłam ;/ teraz nad tym ubolewam. Nie znam się na tych sprawach , nie wiem po co robię coś wbrew sobie. W sumie nic do tego człowieka nie czuje .
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak doświadczenia z facetami
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Po to żeby jakieś rady uzyskać? On wydaje się ogarniętym gościem. Z początku wydawało mi się ze dogadujemy się . Ja jestem z natury małomówna i skryta i on chyba tez podobnie... zbytnio nie okazuje emocji. Sama nie wiem czy jest to sens ciągnąć ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Skoro facet Ci się aż tak nie podoba, nie poczułaś jakiejś tam iskierki, nie za bardzo jest o czym rozmawiać (na trzecim spotkaniu byłaś umęczona tym milczeniem), całowanie się z nim to dla Ciebie powód do "ubolewania", to nie, nie ma sensu tego ciągnąć. Szukaj kogoś, przy kim się otworzysz, ale i sama nad tym pracuj. Najpierw musisz sobie chyba poukładać pewne rzeczy (serio polecam psychologa), a potem brać za poznawanie kogoś. Zasłaniasz się brakiem doświadczenia, ale żeby wiedzieć pewne rzeczy, to serio nie trzeba mieć nie wiadomo ilu związków przerobionych. Nie żyłaś zamknięta w piwnicy. Pewne rzeczy wiesz o świecie i ludziach też z innych źródeł. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2018-08-06 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Wizażowy Kot Igor
|
RADA:
nie umawiaj się z facetem, do którego nic nie czujesz i nie ma między Wami "iskrzenia". To się zawsze kończy albo zerwaniem i awanturą albo nieudanym małżeństwem i rozwodem. Nic dobrego.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
astro-loszka
|
Jeśli nie podoba Ci się ten facet, nie ma między Wami "chemii", zakończ to. Nie musisz się z nim spotykać, bo głupio Ci odmówić dalszego rozwoju relacji, pocałunków, pieszczot, itp. Po prostu nie spotykaj się z nim więcej. Nie ciągnij na siłę, wbrew sobie. I po problemie.
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Nie wiem, a może po dłuższym czasie da się przekonać? Sama nie wiem jak tez walczyć ze swoją malomowniscia i skrytoscia. Są na to jakieś sposoby ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Przecież to kolejny wątek Salamandry, który skończy się tak samo. Najpierw przez x miesięcy roztrzasala jakiegoś menela, teraz będzie tego gościa, a jak nie była u specjalisty, tak nie była. To szkoda klawiaturę strzepic
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
2. Myślę, że praca z psychologiem pomoglaby Ci otworzyć się na ludzi oraz pokonać inne problemy, o których już mówiłyśmy na kilkunastu stronach.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Dzięki ze piszecie ze nie warto się produkować. Po prostu chciałabym być bardziej otwarta, rozmowna nie ciagle zamyślona , posępna . Zawsze taka byłam a teraz mam niekiedy dni ze wszystko mi obojętne i nic mnie nie interesuje. Jakbym zmuszała się fo wszystkiego. Meczy mnie to strasznie. Ale z drugiej strony są osoby ciche, małomówne i żyją.
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
To czemu jeszcze nie poszłaś do terapeuty, jak Ci od miesięcy radzi pół wizażu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
To nie jest tak ze nikt się mną nigdy nie interesował , albo to były osoby ciche jak ja albo tacy otwarci a ja dalej w swojej skorupie. Naprawdę jestem jakby w sobie i mało z kim dobrze się czuje. Analizuje , rozmyślam więcej niż gadam:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
RADA nr 2: najpierw uporządkuj swoje życie, swoje sprawy a dopiero póxniej bierz się za związki. Jeśli zamienisz kolejność to Twoje problemy i tak Cię dopadną.
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
Z drugiej strony możecie powiedzieć sama jesteś niemowa to bądź z druga taka osoba . Wbrew pozorom z takimi rozgadanymi jakby lepiej się czuje ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Wizażowy Kot Igor
|
Salamandro,
założyłaś wątek i prosisz o konkretne porady dotyczące konkretnej sytuacji z konkretnym facetem. Postaraj się trzymać tematu swojego wątku. Niestety, tutaj, na tym forum nie jesteśmy w stanie ani zdiagnozowac Twojej osobowości, ani Twoich problemów. Nie znamy Cię, więc takie "teoretyzowanie" może Ci przynieść więcej szkody, niż pożytku. Proponuję wiec powrócić do tematu wątku. Facet Ci się nie podoba, nie skrzy między wami i nie ma sensu tego ciągnąć na siłę. Chyba wszystko w tym temacie?
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Idz do psychologa.
Szukaj w internecie porad samorozwojowych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie, zebym popierala decyzje autorki, ale na samym poczatku Nie czulam chemii w stosunku do mojego tz, a teraz rak Nie moge od niego oderwac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A czułaś niesmak po pocałunkach z nim? Mieliście o czym ze sobą rozmawiać? U Autorki jest kumulacja: nie ma chemii, nieodpowiada jej jego dotyk, bliskość, nie ma z nim o czym rozmawiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Mijanou tyle ze ja od zawsze taka byłam. Do dupy z takim życiem. Zamknęłam się w sobie o nie umiem kontaktów międzyludzkich. Kiedyś w gimnazjum bliska koleżanka znalazła sobie inne i bardzo to przeżyłam. I tak to trwa do dziś . Odczuwam pustkę, samotnosc. Obojętność mało co mnie cieszy. Chyba jak wypije to jest lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | ||
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Z zasady niczego nie uogólniam (każdy człowiek to osobna książka) ale przy opisanej przez Autorkę kumulacji serio-nie trzeba być wróżką ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Idź do psychologa. Niestety, nie możemy wziąc Cię za rękę i zaprowadzić bo nie jesteś już dzieckiem. A tutaj, na tym forum, nie jesteśmy w stanie Ci pomóc. Też już Ci to mówiłyśmy. Potrzebny Ci fachowiec.
||
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Czuje się bez energii, bez życia tak mnie się określa. Mam dosyć.
---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Niekiedy nie dzieje się nic złego a mnie przeszywa smutek i żałość jakaś ze zaraz oszaleje. Kiedyś czytałam , oglądałam filmy i seriale a teraz nawet to mnie nie interesuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Znowu to robisz, znowu nie odnosisz się to żadnego posta, tylko wkolko piszesz to samo
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
No i dodatkowo jak pisaliście stałe analizuje co ktoś powie , co zrobi. Strasznie wszystko biorę do siebie i przeżywam . Już wielu ludzi mówiło mi ze jestem słaba. To co słabi musza zginąć ?
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Mówiono może jestem bardzo spokojna i uległa . Ze wszystko przyjmuje bez sprzeciwu. Jak to zmienić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:36.