|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() frytownica - która najlepsza?
Witam.
W sierpniu wychodzę za mąż i jestem na etapie przygotowywania listy prezentów. ![]() Mój narzeczony uparł się, że chce frytownice, (chociaż uważam że to niezbyt zdrowy sposób odrzywiania), a ponieważ nigdy takiego urządzenia nie miałam to się specjalnie na tym nie znam. Stad moja prośba: Poradzcie mi proszę, którą frytownicę wybrać? ![]() Jak to się sprawdza na co dzień? Jak często wymieniacie olej itp., itd. Czy dużo miejsca zajmuje taka frytown.? Czy smażycie na pełnej zawartości oleju, czy na mniejszej ilości oleju?? Z góry dzięki. Pozdro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: frytownica - która najlepsza?
ja mam Moulinex i dziala juz od dobrych kilku lat bez zastrzezen
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja jest dosc spora, wiec troche miejsca zajmuje, ale sa tez takie malutkie. oleju musi byc tyle, ile zaznaczono ( nie moze byc za malo bo frytki nie usmaza sie rownomiernie, ani tez powyzej gornej granicy aby sie nie przelal) tez odsaczam frytki na papierowych recznikach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]()
no właśnie chciałabym mały model. Powiedziałam moje tż, że nie chce zagracać kuchni i warunkiem jej posiadania ma być mały rozmiar.
Ma ktoś mały model? jaka firma i model? Sporo szukałam na necie, ale nie wszędzie są wymiary zewnętrzne podane. Najczęściej podają pojemność pojemnika. ![]() Pozdro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
my mmay duzy model mulinex chyba nawet,uzywam tlyko do frytek ,stoi w szafie ,wyciagany kilka razyw roku,olej wymieniam wdg uznania ,leje ok 2 litrów.
kiepsko sie to myje bo po wode nie mozna bo w srodku grzalka itp urzadzenia ,ale przydaje sie ,lubimy frytki ,chociaz wolalbym nowiutka nie upaskudzona malutka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.