|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wytrysk w pochwie podczas 7dniowej przerwy
Wiem, że pewnie część z was napisze że pewnie gdzieś już to było albo, że to logiczne że biorąc tabletki antykoncepcyjne nie ma owulacji ale wolę się upewnić, A nigdzie nie mogę znaleźć takiego wątku. Otóż biorę tabletki regularnie 10 miesięcy. Zawsze kończę opakowanie w czwartek i zawsze dostaje krwawienie z odstawienia w niedzielę. I tak było też w tym przypadku. Ostatnia tabletke zazylam w czwartek, a Kochałam się z moim facetem z soboty na niedzielę i doszło do wytrysku w pochwie. Kilka godzin pozniej, doszło do krwawienia z odstawienia. Czy jestem w 100% bezpieczna od zajścia w ciążę? Wiem że krwawienie nie wyklucza nigdy drugiego w 100% A trochę się zaczynam stresować, że mogło dojść do zapłodnienia. Pomóżcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wytrysk w pochwie podczas 7dniowej przerwy
Wszystko ok. Tabletki zabezpieczają tak samo także w czasie 7-dniowej przerwy. Skoro je bierzesz regularnie, to nie masz powodów do zmartwień.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
wszystko jest na pewno okej!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No niby wiem, że tabletki też zachowują zabezpieczenie w ciągu tych 7 dni jeśli przyjmuje je regularnie i jesli rozpocznę nowe opakowanie 8 dnia, ale jednak trochę się wystraszyłam że doszło do tego podczas tej przerwy, bo podczas normalnego przyjmowania tabletek nie zwracamy uwagi na to czy doszło do wytrysku w pochwie. Dodatkowo biorę też leki na tarczyce dlatego też się wystraszyłam że mogłoby mieć to jakiś wpływ podczas tej przerwy.
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Generalnie to czytam ulotki. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To, gdzie doszło do wytrysku ma wątpliwy wpływ. Stosunek przerywany nie zapobiega ciąży. Metodą antykoncepcją są plastry, tabletki, prezerwatywy i inne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.