![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zachowanie kolegi z pracy - co znaczy?
Hej,
to mój pierwszy post, potrzebuję Waszej porady i proszę o wyrozumiałość, bez zbędnych sarkazmów ![]() Od ponad roku pracuję w jednej firmie z pewnym mężczyzną. Do niedawna kompletnie mnie nie zauważał, a ja jego. Od niedawna prowadzimy wspólny projekt i dopiero teraz tak naprawdę mieliśmy okazję, by się poznać. No własnie i tu się zaczyna. W pewnym momencie zauważyłam nietypowe (tak mi się zdaje) zachowanie z jego strony, czyli: - dłuuugie wpatrywanie się w moje oczy podczas rozmowy - szukanie ze mną kontaktu wzrokowego nawet jeśli rozmawiamy w kilka osób - przynoszenie mi różnych rzeczy, typu słodycze, kawa itd - delikatne droczenie się ze mną - inicjowanie przypadkowego dotyku: kładzenie swojej ręki na mojej, przysuwanie się na tyle blisko by dotykać swoją nogą mojej, na kanapie siadanie tak, by dotykać ramieniem mojego Co o tym myślicie? Czy on w ten sposób próbuje mnie poderwać, bo nie wie jak zrobić to bardziej wprost? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Zachowanie kolegi z pracy - co znaczy?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Najlepszy sposób na sprawdzenie to randka. Gdyby chciał... to pewnie by zaprosił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;87356458]może po prostu ma taki styl bycia. mam takiego kumpla - też się każdej wydaje, że ja podrywa, ba, nawet sama długo się tak łudziłam
![]() Couldn't be more true ![]() Weź je sobie do serca, Autorko. Też miałam takiego "kolegę z pracy", odhaczał wszystkie te punkty z Twojej listy, a nawet więcej i co? W momencie konfrontacji usłyszałam, że jestem dla niego "jak siostra". Skończyło się wielką grecką tragedią antyczną i długo lizałam rany. Nie polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Uważam, że nie powinno się romansować w pracy, bo to mało profesjonalne. Jak przestaniecie pracować razem to możesz mu zaproponować wypad na piwo czy coś.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
W takich sytuacjach to najlepiej zapytać wprost.
A jeśli nie chcesz, to go gdzieś zaproś tylko z jakąś sugestią, że to nie koleżeński wypad a bardziej randka i zobacz jak zareaguje. Chociaż to o czym piszesz nie nazwałabym podrywaniem. ![]() Edytowane przez ANKA54321 Czas edycji: 2019-11-23 o 00:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;87356593]Uważam, że nie powinno się romansować w pracy, bo to mało profesjonalne. Jak przestaniecie pracować razem to możesz mu zaproponować wypad na piwo czy coś.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ![]() Poza tym są tacy ludzie (konkretnie faceci), ktorzy po prostu lubią uprawiać "biurowe flirty" (taki mają styl bycia) i nigdy poza te flirty nie wyjdą. Nawet nie ze złej woli a dla uprzyjemnienia atmosfery. U nas też jest w zespole taki jeden ( w moim wieku a więc stosunkowo młody), który wybrane kobiety (nie wiem, jakie jest kryterium jego wyboru, bo nigdy się nad tym nie zastanawiałam) na przywitanie zawsze całuje w rękę (nie cierpię tego archaicznego zwyczaju i zdziwiłam sie, że cos takiego uprawia człowiek młody, no bo zrozumiałabym jeszcze kogoś starszego wiekiem) i prawi komplemenciki. Na początku chciałam coś powiedzieć, ale po namyśle i obserwacji doszłam do wniosku, że generalnie facet jest uprzejmy, choć ma dziwny styl bycia (poda, przyniesie, uśmiechnie się, podsunie krzesło przy siadaniu, gdy widzi, że kobieta coś ciężkiego targa to rzuca się do pomocy rycersko wręcz). Mnie te całowanki i komplemenciki kompletnie nie ruszają (drażnią) ale kilka dziewczyn już pomyliło gwiazdy z ich odbiciem w stawie i wyciągnęło z tego za daleko idące wnioski. I później był kwas w zespole, bo jednak kończyło się na tych całowankach, komplemencikach i dżentelmenerii (uff, co za ekwilibrystyka słowna).
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedzi. Kwestia jest taka, ze on tylko w stosunku do mnie sie tak zachowuje. W stosunku do innych kobiet jest totalnym kumplem. Nawet osoby ktore z nami pracują zaczynają zauważać, że traktuje mnie nieco inaczej niz pozostałe osoby. Stąd też moje zastanowienie o co chodzi?
![]() A macie może jakieś porady jak go 'przetestowac' w subtelny sposob? Jasne, można zaproponować spotkanie, ale tak jak zauważyłyście, chciałabym sprwadzic go w taki sposb, aby potem nie było dram w pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
uparta chmura
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Generalnie kiedy spodobała mi się koleżanka z pracy zachowywałem się dokładnie, jak Twój kolega. Oczywiście nie twierdzę, że to musi świadczyć o zainteresowaniu, ale jeśli traktuje tak tylko Ciebie to uważam, że z dużym prawdopodobieństwem tak jest. Inną kwestią jest to, co z tego wyjdzie - doświadczając tego emiprycznie generalnie nie polecam, chociaż dużo też zależy od tego, jak duża jest firma i na ile ścisła jest wasza współpraca (może np. Ty pracujesz w biurze a on na produkcji i nie macie ze sobą za dużej styczności, wtedy ok).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;87358260]jak to robi? Podnosi Twoją rękę do ust czy sam sie pochyla?[/QUOTE]
No witamy się, a ja podaję łapę jak do uścisku (nie wierzchem do góry i prowokacyjnie jakoś) a ten się rzuca jak jinx do całowania i komplementowania. W sumie na początku mnie to dziwiło i drażniło. Teraz juz nie. Tym bardziej, że już się ze współpracownikami pożegnałam, pracę zakończyłam. Siedzę na walizkach a za jakis czas pewnie się uśmiechnę na wspomnienie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyznaję jedną zasadę: realnie zainteresowany facet zaprasza na kawę, kolację, randkę. Skoro sam zaczął, to (zachęcony uśmiechem, pokazaniem "nie jest to dla mnie nie miłe") powinien postawić kropkę nad "i". Nie robi tego? Nie podejmowałabym tematu.
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
romanse w pracy sa zalosne |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87359613]ale po co chcesz go sprawdzac?
romanse w pracy sa zalosne[/QUOTE] Zacznijmy od tego, że to już nie te czasy gdy całe życie pracowało się w jednym zakładzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;87359951]Czy też może nic nie ma na myśli, a autorka sobie po prostu nadinterpretuje
![]() [/QUOTE] Dokładnie. ![]()
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;87359951]Czy też może nic nie ma na myśli, a autorka sobie po prostu nadinterpretuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Przez takie wątki strach być miłym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
[1=f284c48a05423b409a451c4 db0eed2c1276616e1_6008c42 88f43f;87359973]Przez takie wątki strach być miłym
![]() ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
live your passion
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Obciach to obciach nawet przez rok Szczególnie żałosne jak się kończy i trzeba dalej z tą osobą pracować Sama widzisz ze ludzie cos zauwazaja i komentuja jak zaczeniesz regularny romans to będziecie glowna atrakcja i tematem do nabijania się Bardzo nieprofesjonalne a i jeszcze smród potrafi się przenosić z firmy do firmy Mam takiego kumpla jak przyszedł do nas to już wszystko było wiadomo o jego podbojach zanim się na dobre zadomowil w pracy Odradzam sprawdzanie i romansowanie w pracy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87360063]I co z tego ze nie cale zycie pracuje sie w tym samym zakladzie ?
Obciach to obciach nawet przez rok Szczególnie żałosne jak się kończy i trzeba dalej z tą osobą pracować Sama widzisz ze ludzie cos zauwazaja i komentuja jak zaczeniesz regularny romans to będziecie glowna atrakcja i tematem do nabijania się Bardzo nieprofesjonalne a i jeszcze smród potrafi się przenosić z firmy do firmy Mam takiego kumpla jak przyszedł do nas to już wszystko było wiadomo o jego podbojach zanim się na dobre zadomowil w pracy Odradzam sprawdzanie i romansowanie w pracy[/QUOTE] Widocznie masz inne doświadczenia i nie twierdzę, że takich przypadków jak mówisz nie ma. Jednak zdefiniujmy na wstępie samą relację. Romans to zazwyczaj coś z założenia krótkotrwałego, jeśli ktoś w pracy znajduje sobie drugą osobę, z którą łączy ją tylko seks i wszyscy o tym wiedzą, to nic dziwnego że gadają, albo gdy po skończeniu relacji robią dramy w pracy przy wszystkich. Z drugiej strony są ludzie, którzy poznali się w pracy, zaczęli spotykać, a potem wyszedł z tego związek i wszystko było ok. Ich relacja nie wpływała na jakość pracy, bo umieli oddzielić pracę od prywatnego życia. Wniosek jest jeden: ludzie są różni, tak jak różne są przypadki i nie można z góry zakładać, że coś będzie failem albo obciachem. Od siebie jeszcze dodam, że wolałabym aby przez rok ktoś plotkował za moimi plecami niż stracić szansę na fajną relację. Przejmowanie się w tym przypadku tym, co mówią inni jest dla mnie drugorzędne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87360063]I co z tego ze nie cale zycie pracuje sie w tym samym zakladzie ?
Obciach to obciach nawet przez rok Szczególnie żałosne jak się kończy i trzeba dalej z tą osobą pracować Sama widzisz ze ludzie cos zauwazaja i komentuja jak zaczeniesz regularny romans to będziecie glowna atrakcja i tematem do nabijania się Bardzo nieprofesjonalne a i jeszcze smród potrafi się przenosić z firmy do firmy Mam takiego kumpla jak przyszedł do nas to już wszystko było wiadomo o jego podbojach zanim się na dobre zadomowil w pracy Odradzam sprawdzanie i romansowanie w pracy[/QUOTE]Ale to też słabe takie komentowanie przez współpracowników, że jakaś para się spotyka. Był wątek o małomiasteczkowej mentalności i mi tu pasuje. Jeśli związek nie wpływa na pracę, to nie mój biznes kto z kim sypia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf Czas edycji: 2019-11-24 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.