|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Spotykam się z kimś nowym, a były pisze, że mnie kocha
Cześć dziewczyny. Mam totalny mętlik w głowie i absolutnie nie wiem co mam zrobić. Zacznijmy od początku.
Byłam w związku prawie 5 lat. Mój były chłopak zostawił dla mnie swoją dziewczynę z którą był 6 lat i razem wyjechaliśmy. Wiadomo na początku było pięknie. Mimo różnych kłótni (czasem o pierdoły) nadal planowaliśmy wspólnie przyszłość. W tej chwili mam 25 lat, on 28. W naszym związku pojawił się problem z narkotykami. Ja się opamiętałam jednak on nie bardzo. Zaczął coraz częściej wychodzić z kolegami (zaznaczam, że te wyjścia nie są takie normalne. Nie wychodzi wieczorkiem na piwo i nie wraca w nocy pijany, tylko albo nie wraca w ogóle, albo wraca nad ranem i sam w salonie bierze), bardzo często zaczęłam przyłapywać go na kłamstwach, kombinowaniu, oszukiwaniu. Nie tak dawno byliśmy u znajomych i uderzył mnie w twarz. Powiedziałam sobie dość podczas ostatniej kłótni, kiedy wrócił nad ranem z kolegą i zaczął mnie wyzywać od k*rew, kazał się pakować i w*pierdalać. Może to i nieładnie z mojej strony, ale nie zajęło mi dużo czasu poznanie kogoś nowego. Kogoś w kim jestem zauroczona. Kogoś kto jest dojrzały, wyrozumiały, świetnie się razem dogadujemy, a przede wszystkim czuję, że mnie szanuje i docenia. Z resztą oświadczył mi to ostatnio, że bardzo zależy mu na spotykaniu się ze mną, bo dawno nie spotkał tak porządnej i normalnej dziewczyny. Problem pojawił się w momencie, gdy były zaczął pisać i wydzwaniać z przeprosinami. Obiecał, że się zmieni, pójdzie na odwyk itd. Powiecie - oni zawsze wszyscy tak gadają. Ale powiem Wam, że nigdy nie zachowywał się tak jak teraz. Naprawdę widzę, że mu zależy. Facet, z którym się obecnie spotykam zna mniej więcej sytuacje i mówi, że bardzo mu zależy żeby się ze mną spotykać, ale zrozumie, jak będę chciała wrócić do byłego, bo jednak 5 lat to nie tak mało. Powiedziałam byłemu, że spotykam się z kimś. Powiedziałam mu nawet, że się z tym kimś ostatnio pocałowałam. Odpowiedział, że to niczego nie zmieni, bo i tak mnie kocha i nadal chce o mnie walczyć. Dziewczyny, proszę, pomóżcie mi. Dłużej nie wytrzymam psychicznie. Mam mętlik w głowie. Jestem bardzo zmęczona całą tą sytuacją. Naprawdę nie wiem co robić. Bo z jednej strony widzę, że byłemu zależy i zdaję sobie sprawę z tego, że mnie kocha. A z nowym facetem może dogaduję się tak świetnie, bo tak zawsze jest na początku. A z drugiej strony już tyle razy obiecywał mi że się zmieni, że nie wiem czy tym razem nie potrwa to miesiąc i znów będzie tak samo. A może nowy facet to moja szansa na lepsze życie? Co jak wrócę do byłego i okaże się, że zmarnowałam szansę na miłość? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Femme fatale
|
Dot.: Spotykam się z kimś nowym, a były pisze, że mnie kocha
Cytat:
Może myślisz, że łączy Cię z nim sentyment, ale to tylko sentyment i nic więcej. Przywiązanie przez te 5 lat w tym momencie bo uczucie może i wygasło, a po za tym Ty się spotkasz z kimś innym. On Ci robi wodę we łbie tym powrotem i stąd masz mętlik w głowie. A jak do niego wrócisz to znów Cię uderzy, zwyzywa i w ogóle ![]()
1. Lepiej być nielubianą za to, kim jesteś niż być kochaną za to kim nie jesteś. 2. Ludzie nie rodzą się dobrzy albo źli. Rodzą się z pewnymi skłonnościami, ale liczy się sposób, w jaki żyją. I to, jakich ludzi poznają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Realistka
|
Nigdy w zyciu nie moglabym byc z facetem, ktory chocby jeden raz podniosl na mnie reke. Tyle z mojej strony!!
Reszty jego zachowan nawet nie bede komentowac, bo to co napisalam powyzej wystarczy.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Jest mi go naprawdę żal, bo widzę, że się stara. Jestem niestety takim typem człowieka. Mam za dobre serce...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Bla bla bla. Głupie tłumaczenie się. W jaki niby sposób ten facet się "stara"? Poszedł na terapię dla osób, które mają problem z agresją? Nie. Poszedł na odwyk? Nie. Więc "stara się" wyłącznie gadaniem, obiecankami i czarowaniem Cię. Tak potrafi KAŻDY.
![]() |
#6 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nigdy nikogo nie uderzyłam i nie zwyzywałam, od partnera też tego oczekuję, bo to minimum wymagań jakie się powinno mieć przy wyborze partnera (+ brak uzależnień) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Femme fatale
|
Cytat:
Nie masz za dobrego serca. Po prostu jesteś naiwna. Jak wszystkie bądź większość kobiet ![]() Spójrz prawdzie w oczy.
1. Lepiej być nielubianą za to, kim jesteś niż być kochaną za to kim nie jesteś. 2. Ludzie nie rodzą się dobrzy albo źli. Rodzą się z pewnymi skłonnościami, ale liczy się sposób, w jaki żyją. I to, jakich ludzi poznają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Wiesz co przeszłaś. Przypomnij sobie co czułaś gdy Cię wyzywał, bił.
I dalej się w to pchasz. Poznałaś kogoś nowego to Cię dalej pcha do patologii. Nie zmieni się. Obiecanki, cacanki, człowiek nie zmienia się od tak w miesiąc. Dowiedział się, że z kimś się spotykasz, więc teraz nie chce oddać. Dla własnego zdrowia psychicznego powinnaś uciąć tą znajomość całkowicie. I więcej się w coś takiego nie pakować. Chcesz potem zostać z dzieckiem, które będzie musiało oglądać matkę z poobijaną buzią? Takie chcesz wzorce przekazać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Realistka
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
lokalna gwiazda
|
Tak. Włącz myślenie.
Obiecać można wszystko. Tyle, że trzeba wprowadzić ideę w czyn, a on póki co, poprzestał na słowach. Druga sprawa, że partner na życie z niego żaden. Spotkałaś faceta, z którym masz normalny związek i chcesz go zamienić na patologiczny? Dlaczego?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||||||
Realistka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po 2. To nie byla milosc.
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Niech on nawet sie sobie zmienia, ale jakie szczątki godnosci trzeba miec aby wracac do typa ktory cie bil i wyzywał od k**ew?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Ktoś kto Cię kocha nie będzie Cię prał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Widac ze chcesz do niego wrocic i zrobisz co chcesz ale jeszcze potem wspomnisz nasze slowa tutaj jak Cie znowu pobije i wyklnie ... Szkoda tylko dzieci jezeli by sie w takim zwiazku pojawily.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() Miękkie serduszko nic Ci nie pomoże, jak będziesz podbite oczy za ciemnymi okularami chować. Żałujesz gościa, który jest narkomanem, a na dodatek: Cytat:
Ten nowy wie o Twoim byłym, co robił i jak Cię traktował? Bo nie wierzę, że jakby wiedział i zdawał sobie sprawę, że bierzesz pod uwagę powrót do niego, nigdy nie nazwałby Cię normalną.
![]() |
![]() |
#16 |
Wizażowy Kot Igor
|
Krótko: nie wracaj do byłego. Daj sobie szansę na normalne życie.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Nie marnuj sobie życia na agresywnego ćpuna, który Cie od kurew wyzywa. Szanuj się kobieto.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem w szoku, że w ogóle rozważasz jakikolwiek powrót do niego.. Po co z nim rozmawiasz? Kontakt z nim powinien już dawno znaleźć się na czarnej liście. Ta cała sytuacja pokazuje, że się po prostu nie szanujesz. Do tego jesteś naiwna myśląc, że coś się zmieni. Łobuz jak widać kocha najbardziej... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, wróciłam.
Posłuchałam Was i nie dałam się nabrać na te obiecywanki ![]() Były poszedł na odwyk i wszywkę - dla mnie. Myślicie, że to coś da? Zmieni? Przez ostatnie tygodnie nie rozmyślałam nad powrotem, ale od wczoraj zaczęłam trochę tak jakby tęsknić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#22 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorko, ogarnij się... ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
Lub nie ruszy w tango, ale to już jego broszka. Niech sobie żyje jak chce. Autorka powinna mieć na niego totalnie wylane. Za dużo kobiet zmarnowało życie przy alkoholikach, żeby wierzyć w jakieś poprawy i tęsknić za pijusem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.