|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Okazanie wsparcia chorej osobie
Hej dziewczyny,
Szukam porady, ponieważ nie potrafię odnaleźć się w sytuacji. Kilka tygodni temu okazało się, że mama mojego chłopaka jest poważnie chora. Z moim chłopakiem nie mamy przed sobą tajemnic, więc dlatego zostałam wtajemniczona w sprawę, tym bardziej, że widziałam go bardzo przygnębionego. Jego mama wie, że mój chłopak wtajemniczył mnie w tą sprawę. Z mama mojego chłopaka bardzo się zaprzyjaźniłam, jest dla mnie życzliwa, serdeczna, wspiera mnie, zawsze powie dobre słowo. Dlatego bardzo przeżywam, że akurat ją dotknęła ta choroba. W internecie przeczytałam o jej chorobie wszystko, jakby sprawa dotyczyła kogoś z mojej rodziny. Nie rozmawiamy o tym z chłopakiem prawie w ogóle, życie toczy się dalej. Tak samo jest u niego w domu rodzinnym. Jego mama stara się zachowywać normalnie, nie porusza tematu, więc ja tym bardziej tego nie robię. Problem polega na tym, że nie wiem czy to dobrze... Czuje, że powinnam okazać jej jakieś wsparcie, powiedzieć, że gdyby czegoś potrzebowała, a mój facet byłyby akurat w pracy to jej pomogę. Chcę, żeby wiedziała, że może na mnie liczyć, tak jak ja mogę liczyć na nią i zawsze sobie gadamy o moich małych problemikach. Ciężko mi z tą sytuacją, gdy ona wie, że ja wiem, ale nikt nic nie mówi. Nie chce też być nietaktowna i sama zaczynać tematu. Nigdy nie byłam w podobnej sytuacji, nie wiem jak się zachować. Co byście zrobiły na moim miejscu? Edytowane przez Laurencja11 Czas edycji: 2020-02-04 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okazanie wsparcia chorej osobie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Przekazałabym to przez chłopaka.
Sama nie chciałabym zostać poinformowana przez osobę, której sama nie wtajemniczyłam. Ale na pewno, gdybym była chora i mój chłopak powiedział swoim rodzicom (odwracam sytuację na tej samek relacji), to miło by mi było, gdyby zadeklarowali wsparcie. Przez niego, od nich bezpośrednio czułabym się bardzo niezręcznie. Najlepiej to zapytaj chłopaka, on zna mamę lepiej niż my tu na forum. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.