Brak nago¶ci i intymno¶ci w zwi±zku - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania zwi±zane z ¿yciem seksualnym lub szukasz porady? Do³±cz do nas. Podziel siê do¶wiadczeniem, dodaj opiniê.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2020-03-29, 09:40   #1
Corn_flakes
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Brak nago¶ci i intymno¶ci w zwi±zku

Witajcie,

od pewnego czasu kusi mnie zeby zalozyc tu watek i moze w koncu znajde jakas pomoc.

Jestem z moim partnerem od ponad roku (on 31 lat, ja 25). Na poczatku zwiazku(jak w pewnie w wiekszosci) seks byl regularnie, ALE moj partner praktycznie nigdy nie piescil mojego ciala, zero dotyku, nie sciagal mi gornej odziezy...

Po wieeeeelu probach rozmowy na rozne sposoby (pokazalam mu nawet moj biust i pytalam czy cos jest nie tak, a on powiedzial ze wszystko jest okej, pokazalam mu jak lubie byc pieszczona -dotykanie piersi, oralne pieszczoty) -nic sie nie zmienilo. Seks jest coraz rzadszy, jak juz dojdzie do zblizenia to nie ma gry wstepnej, zadnych pocalunkow, nie doswiadczam dotyku z jego strony i nie jestem calkiem naga przy nim.

Ja niestety jestem zakompleksiona i nie potrafie calkiem sie rozebrac (ahh te biusty 70A &#128530, ale wydaje mi sie ze to facet powinien przejac inicjatywe... Czasami podczas kapieli wszedl do lazienki i nigdy nie patrzyl na moje cialo. Uslyszalam tylko od niego ze podoba sie mu moja pupa i czasami otrzymuje „klapsa“

Jaka moze byc przyczyna takiego zachowania?

Czy nie jestem dostatecznie atrakcyjna dla partnera?

Dodam, ze on zawsze jest przeze mnie rozbierany podczas seksu i dopieszczany na kazdy mozliwy sposob, oczywiscie bez wzajemnosci

Czy sa faceci, ktorzy kochaja swoje partnerki, ale nagosc i te sprawy nie graja dla nich roli?

Gdzie szukac pomocy: psycholog, seksuolog? (Niestety on nie widzi problemu, jak ja zaczynam sie smiac ze np kupilam bielizne ale w sumie to nie jest wazne bo on i tak jej nie zobaczy to odpowiada mi ze przesadzam...) -wiec jak juz wizyta u lekarza to musialabym go do tego zmusic

Czy moze powinnam calkiem zamknac sie w sobie i nie inicjowac zadnych zblizen, nie kapac sie przy nim itp ?

Blagam pomozcie mi jakos...

Z gory dzieki za odpowiedz 🌸
Corn_flakes jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-29, 14:32   #2
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 22 549
Dot.: Brak nago¶ci i intymno¶ci w zwi±zku

Cytat:
Napisane przez Corn_flakes Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem z moim partnerem od ponad roku (on 31 lat, ja 25). Na poczatku zwiazku(jak w pewnie w wiekszosci) seks byl regularnie, ALE moj partner praktycznie nigdy nie piescil mojego ciala, zero dotyku, nie sciagal mi gornej odziezy...

Po wieeeeelu probach rozmowy na rozne sposoby (pokazalam mu nawet moj biust i pytalam czy cos jest nie tak, a on powiedzial ze wszystko jest okej, pokazalam mu jak lubie byc pieszczona -dotykanie piersi, oralne pieszczoty) -nic sie nie zmienilo. Seks jest coraz rzadszy, jak juz dojdzie do zblizenia to nie ma gry wstepnej, zadnych pocalunkow, nie doswiadczam dotyku z jego strony i nie jestem calkiem naga przy nim.
Sama siê mo¿esz rozebraæ. Nie czajê dlaczego niby on ma to robiæ. Ewidentnie lubi inne rzeczy w ³ó¿ku ni¿ ty i nie mo¿e tak po prostu magicznie sprawiæ, by go krêci³o co¶, co go nie krêci. Nie ka¿dy lubi gry wstêpne i macanki.
Cytat:
Ja niestety jestem zakompleksiona i nie potrafie calkiem sie rozebrac (ahh te biusty 70A ��), ale wydaje mi sie ze to facet powinien przejac inicjatywe... Czasami podczas kapieli wszedl do lazienki i nigdy nie patrzyl na moje cialo. Uslyszalam tylko od niego ze podoba sie mu moja pupa i czasami otrzymuje „klapsa“
Nie, facet nic takiego nie powinien tylko dlatego, ¿e jest facetem. To, ¿e ty lubisz/chcia³aby¶ jego inicjatywê nie oznacza, ¿e on co¶ "powinien". Zreszt± czego ty tutaj w³a¶ciwie chcesz? Sama czujesz opór przed rozebraniem siê, a od faceta chcesz ¿eby robi³ co¶, czego sama nie robisz przez kompleksy? Je¶li on o tych kompleksach wie, to tym bardziej nie ma siê co dziwiæ, ¿e tego nie robi.
Cytat:
Taka, ¿e bardziej go krêc± ty³ki ni¿ biust. Ty pewnie te¿ masz jakie¶ preferencje, wiêc dlaczego siê dziwisz, ¿e on jakie¶ ma?
Cytat:
Gdyby¶ nie by³a, to nie uprawia³by z tob± seksu ani nie by³ w zwi±zku.
Problemy s± tutaj dwa:
1. Twoje kompleksy, którymi obarczasz partnera i uzale¿nianie samooceny od zachowania innych ludzi.
2. Fakt, ¿e lubicie ró¿ne rzeczy w seksie.
Pierwsze mo¿esz wyleczyæ, drugiego ³atwo nie obejdziesz.
Cytat:
(...) Czy sa faceci, ktorzy kochaja swoje partnerki, ale nagosc i te sprawy nie graja dla nich roli?
Ale co to ma do rzeczy, skoro to nie opisuje twojego faceta? On siê po prostu nie skupia na twojej klatce piersiowej, bo woli inne miejsca. To nie znaczy, ¿e nago¶æ nie jest dla niego w ¿adnej sposób wa¿na. Tytu³ w±tku te¿ da³a¶ myl±cy, bo przecie¿ w twoim zwi±zku nago¶æ i intymno¶æ jest, tylko nie taka jak ty by¶ chcia³a.

Uwa¿am, ¿e powinna¶ zacz±æ od psychologa. Z takim podej¶ciem bêdziesz mieæ problem w ka¿dym zwi±zku, bo kto¶ czego¶ tam nie zrobi albo spojrzy nie tak.

Edytowane przez 18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Czas edycji: 2020-03-29 o 14:34
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-29, 14:56   #3
Beata2828
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13

Cytat:
Witajcie,

od pewnego czasu kusi mnie zeby zalozyc tu watek i moze w koncu znajde jakas pomoc.

Ja niestety jestem zakompleksiona i nie potrafie calkiem sie rozebrac (ahh te biusty 70A &#128530, ale wydaje mi sie ze to facet powinien przejac inicjatywe... Czasami podczas kapieli wszedl do lazienki i nigdy nie patrzyl na moje cialo. Uslyszalam tylko od niego ze podoba sie mu moja pupa i czasami otrzymuje „klapsa“

Dodam, ze on zawsze jest przeze mnie rozbierany podczas seksu i dopieszczany na kazdy mozliwy sposob, oczywiscie bez wzajemnosci

Czy sa faceci, ktorzy kochaja swoje partnerki, ale nagosc i te sprawy nie graja dla nich roli?

Gdzie szukac pomocy: psycholog, seksuolog? (Niestety on nie widzi problemu, jak ja zaczynam sie smiac ze np kupilam bielizne ale w sumie to nie jest wazne bo on i tak jej nie zobaczy to odpowiada mi ze przesadzam...) -wiec jak juz wizyta u lekarza to musialabym go do tego zmusic

Czy moze powinnam calkiem zamknac sie w sobie i nie inicjowac zadnych zblizen, nie kapac sie przy nim itp ?

Blagam pomozcie mi jakos...

Z gory dzieki za odpowiedz 🌸

Ja sobie takiego po¿ycia intymnego nie wyobra¿am . Gra wstêpna poca³unki ,odpowiednia atmosfera to podstawa udanego zbli¿enia w ogóle partner dba o to aby¶ by³a odpowiednio zrelaksowana i podniecona czy ¶ci±ga Ci majtki i chce sobie tylko brzydko mówi±c wsadziæ?.

Ja na Twoim miejscu w ogóle nie zgadza³abym siê na ¿adne zbli¿enia a jemu poradzi³a zakup gumowej lali do zabawy.
Beata2828 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-29, 17:12   #4
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

Cytat:

Mo¿e on ma jakie¶ zahamowania, problem z w³asn± orientacj±.
Mo¿e jest tylko s³aby w ³ó¿ku, a w dodatku leniwy i nie za bardzo ciê kocha, skoro ma w 4 literach zaspokojenie w³asnej kobiety.
Ale k±pania siê przy facecie nie ogarniam. To znaczy, przeszkód nie widzê, ale dla mnie to czynno¶æ s³u¿±ca higienie, erotycznych konotacji nie widzê.

Je¶li nie bêdziesz inicjowaæ zbli¿eñ, to one w ogóle bêd±, czy facet zadowoli siê klepniêciem ciebie w ty³ek?
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-29, 18:50   #5
4eb44714e364cc1ff9389dbba04b7aef6c7662a4_5f35c5f27daee
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 132

Lisbeth, moim zdaniem absolutnie nie masz racji.
Facet, który nie lubi zerkn±æ na cia³o swojej kobiety, to dla mnie jest dziwne i niepokoj±ce. Woli ty³ek... No có¿, mo¿e jest kryptogejem, dlatego unika widoku piersi, a ty³ki go krêc±, wiêc na tym poprzestaje.
Ponadto uwa¿am, ¿e dziewczyna mo¿e nabawiæ siê kompleksów ¿yj±c z takim go¶ciem. Ile tu by³o takich w±tków? Co drugi normalnie... Wiêc nie zwalaj winy na ni±. Ona mo¿e siê nawet rozebraæ, to nic nie zmieni.

I'm rock - k±piel przy partnerze nie jest przecie¿ niczym dziwnym. Dziwne jest, je¶li siê tego unika, bo to moim zdaniem ¶wiadczy o braku intymno¶ci.

Nie mówiê, ¿eby wykonywaæ przy nim wszystkie czynno¶ci higieniczne, choæ pary maj± z tym ró¿nie. Ale ¿eby w ogóle nie? Why???
4eb44714e364cc1ff9389dbba04b7aef6c7662a4_5f35c5f27daee jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-29, 19:59   #6
Konto usuniête

[1=4eb44714e364cc1ff9389db ba04b7aef6c7662a4_5f35c5f 27daee;87704253]Lisbeth, moim zdaniem absolutnie nie masz racji.
Facet, który nie lubi zerkn±æ na cia³o swojej kobiety, to dla mnie jest dziwne i niepokoj±ce. Woli ty³ek... No có¿, mo¿e jest kryptogejem, dlatego unika widoku piersi, a ty³ki go krêc±, wiêc na tym poprzestaje.[/QUOTE]To, ¿e ciê co¶ dziwi czy niepokoi, nie oznacza ¿e nie mam racji. Nie poda³a¶ ¿adnego argumentu dlaczego niby nie mam racji.
A gdyby by³ gejem, krypto czy nie, to nie uprawia³by seksu z kobiet±. Mo¿e byæ bi, ale w tym w±tku jest za ma³o informacji, by to stwierdziæ. Natomiast trzeba chyba totalnie nie znaæ ¶wiata, by s±dziæ, ¿e absolutnie ka¿dy hetero facet bêdzie siê jara³ cyckami. No nie, serio s± tacy, dla których to jest obojêtne.
Cytat:
Ponadto uwa¿am, ¿e dziewczyna mo¿e nabawiæ siê kompleksów ¿yj±c z takim go¶ciem. Ile tu by³o takich w±tków? Co drugi normalnie... Wiêc nie zwalaj winy na ni±. Ona mo¿e siê nawet rozebraæ, to nic nie zmieni.
I co z tego, ¿e s± takie w±tki? By nabawiæ siê od tego kompleksów, trzeba mieæ problem z samoocen± ju¿ wcze¶niej. Nikt zdrowo o sobie my¶l±cy nie popadnie w kompleksy bo jaki¶ jeden facet siê cyckami nie chcia³ bawiæ. No lito¶ci.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-29, 21:35   #7
Arlekinowa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 237

Ja mam trochê zagwozdkê, bo nie do koñca zrozumia³am problem Autorki. W sensie, Autorka skupia siê na piersiach, ale z drugiej strony pisze, ¿e facet "nie pie¶ci jej cia³a". Teraz nie wiem czy przez "cia³o" Autorka ma na my¶li biust czy faktycznie ca³e cia³o. Je¶li problem koncentruje siê tylko na biu¶cie to zgadzam siê z Lisbeth. Faceta po prostu ten rejon nie "jara", no nie musi byæ zainteresowany cyckami tylko dlatego, ¿e jest facetem, a przecie¿ to powszechnie znany fakt, ¿e faceci lubi± cycki. Rozumiem, ¿e Autorka mo¿e lubiæ pieszczoty biustu, ale te¿ ciê¿ko oczekiwaæ, ¿e facet bêdzie siê zmusza³ w imiê wy¿szego dobra do uprawiania rodzaju seksu, którego nie lubi. Gdyby kobieta napisa³a, ¿e jej facet próbuje namówiæ j± na fellatio to spad³yby gromy, ¿e nie mo¿na nikogo do niczego zmuszaæ, ¿e namawianie jest ¿a³osne itd. (z czym siê oczywi¶cie zgadzam), natomiast jak kobieta oczekuje czego¶ od faceta, a jemu siê to nie podoba i nie chce tego robiæ to od razu facet jest beznadziejny, bo nie zale¿y mu na zaspokojeniu swojej kobiety. W ogóle zadziwia mnie, ¿e w tym w±tku zrobiono z faceta kryptogeja, bo nie chce macaæ cycków i woli ³adne pupy... Maj±c takich internetowych ekspertów nie potrzebujemy ju¿ psychologów czy seksuologów, te zawody s± teraz zbêdne. S± inne rzeczy, które mo¿na robiæ w ³ó¿ku, s± inne miejsca erogenne, my¶lê, ¿e mo¿na siê jako¶ dogadaæ, a je¿eli dla Autorki to jest naprawdê tak istotny element, ¿e nie wyobra¿a sobie zbli¿enia bez pieszczot piersi to niestety trzeba by siê zastanowiæ nad rozstaniem, niedopasowanie w ³ó¿ku to powód jak ka¿dy inny. Gorzej je¶li problemem Autorki jest brak jakichkolwiek pieszczot cia³a, a facet - mówi±c brzydko - po prostu wsadza i robi swoje. Tylko, ¿e w takim przypadku te¿ nie za bardzo widzê inn± opcjê ni¿ rozstanie je¶li rozmowy ju¿ by³y i nie zadzia³a³y.
Arlekinowa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2020-03-29, 22:12   #8
Konto usuniête

Ja wyci±gnê³am wniosek, ¿e skoro zachwala i dotyka jej ty³ek, to jednak nie jest taki ca³kiem niezainteresowany jakimkolwiek dotykiem. Ale nawet gdyby naprawdê nie by³, to te¿ nie widzê jakiego¶ wielkiego uchybienia, bo taki rodzaj seksu te¿ mo¿na lubiæ i nie ma w tym nic z³ego. Naprawdê nie ka¿dy musi siê dostosowywaæ do ka¿dego.
Stary 2020-03-30, 10:06   #9
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Na poczatku zwiazku(jak w pewnie w wiekszosci) seks byl regularnie, ALE moj partner praktycznie nigdy nie piescil mojego ciala, zero dotyku, nie sciagal mi gornej odziezy...

pokazalam mu jak lubie byc pieszczona -dotykanie piersi, oralne pieszczoty) -nic sie nie zmienilo. Seks jest coraz rzadszy, jak juz dojdzie do zblizenia to nie ma gry wstepnej, zadnych pocalunkow, nie doswiadczam dotyku z jego strony i nie jestem calkiem naga przy nim.

A¿ zastanawiam siê, co ciê przy nim zatrzyma³o, skoro od pocz±tku seks by³ do bani, a potem ju¿ tylko frustracja?
Sprowadzi³ ciê do roli dmuchanej lali.
Gdy ty go dopieszczasz i robisz cuda na kiju, to co on na to? W ogóle oczekuje tego, czy jest mu to obojêtne tak naprawdê?
Mo¿e solidny klaps go podnieci?
Stary 2020-03-30, 10:16   #10
kolorowe_jaskolki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 788

Twój facet jest po prostu beznadziejny w ³ó¿ku... W dodatku nie s³ucha Ciebie i ma to gdzie¶ co Ty mówisz i jak siê z tym czujesz. Psycholog tutaj nie pomo¿e niestety.

Nie rozumiem: niby masz kompleksy i nie chcesz siê rozbieraæ, ale w sumie to chcia³aby¶, ¿eby jednak pie¶ci³ Ci biust?

Jeste¶cie ze sob± bardzo krótko, zerwij póki to siê nie rozwinie.
kolorowe_jaskolki jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-30, 19:21   #11
Konto usuniête

Lisbeth,
autorka przecie¿ napisa³a: ALE moj partner praktycznie nigdy nie piescil mojego ciala, zero dotyku, nie sciagal mi gornej odziezy...

Piszesz, ze nie poda³am ¿adnych argumentów. No nie. Je¶li facet w ³ó¿ku nie pie¶ci cia³a kobiety, nie rozbiera jej, nie dotyka, a Ty usprawiedliwiasz to jego preferencjami, to ja naprawdê nie mam ¿adnych argumentów.

Nie ma oczywi¶cie przepisu na to, jak powinien wygl±daæ seks, ale w tym przypadku mamy do czynienia z megas³abym kochankiem. Albo kim¶ niezainteresowanym seksem z kobiet±. Albo aseksualnym. Albo kim¶, kto nie kocha, nie po¿±da, nie chce, nie dba...

Mo¿liwe, ¿e lubi "inne rzeczy" w seksie. Np. lubi, jak tego seksu nie ma wcale

I jeszcze wysy³asz autorkê do psychologa... ¯e niby to w niej jest problem. A facet jest niby spoko, tak? No nie, to ju¿ normalnie jest ob³êd.
4eb44714e364cc1ff9389dbba04b7aef6c7662a4_5f35c5f27daee jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2020-03-30, 19:30   #12
Konto usuniête

[1=4eb44714e364cc1ff9389db ba04b7aef6c7662a4_5f35c5f 27daee;87707400]Lisbeth,
autorka przecie¿ napisa³a: ALE moj partner praktycznie nigdy nie piescil mojego ciala, zero dotyku, nie sciagal mi gornej odziezy...[/QUOTE]Ciekawe tylko jak uprawiali ten seks bez dotyku
Cytat:
Piszesz, ze nie poda³am ¿adnych argumentów. No nie. Je¶li facet w ³ó¿ku nie pie¶ci cia³a kobiety, nie rozbiera jej, nie dotyka, a Ty usprawiedliwiasz to jego preferencjami, to ja naprawdê nie mam ¿adnych argumentów.
Skoro nie masz ¿adnych argumentów, to po co mi odpisujesz?
Cytat:
Nie ma oczywi¶cie przepisu na to, jak powinien wygl±daæ seks, ale w tym przypadku mamy do czynienia z megas³abym kochankiem. Albo kim¶ niezainteresowanym seksem z kobiet±. Albo aseksualnym. Albo kim¶, kto nie kocha, nie po¿±da, nie chce, nie dba...

Mo¿liwe, ¿e lubi "inne rzeczy" w seksie. Np. lubi, jak tego seksu nie ma wcale
Jak tylko facet za³o¿y swój w±tek i nam opowie, to bêdziemy wiedzieli. Teraz wiemy tylko tyle, ¿e autorce siê seks w jego wykonaniu nie podoba.
Cytat:
I jeszcze wysy³asz autorkê do psychologa... ¯e niby to w niej jest problem. A facet jest niby spoko, tak? No nie, to ju¿ normalnie jest ob³êd.
A kogo mam wys³aæ do psychologa? Przecie¿ to ona za³o¿y³a w±tek, a nie jej facet. Jego wersji nie znamy. Póki co, to nie kto inny jak ona przyznaje siê do kompleksów, z którymi sobie ewidentnie nie radzi sama. Wiêc tak, jak najbardziej w jej przypadku wizyta u psychologa jest wskazana.
Stary 2020-03-30, 21:43   #13
Konto usuniête

Lisbeth
No w sumie racja, baba ma problem, a on ma tylko odmienne preferencje.
I faktycznie, przecie¿ musia³ jej dotykaæ, skoro j± posuwa³...
No i sorry bardzo, ¿e ci odpowiadam, a nie mam ¿adnych argumentów.

A ta autorka to niech idzie do psychologa, bo pisze na forum o tym swoim z³ym ch³opaku, a przecie¿ ch³opak jest spoko, tylko ona ma problem.
No i po problemie
Stary 2020-03-30, 21:45   #14
Konto usuniête

Znowu ci siê zapomnia³o, ¿e ma kompleks ma³ych cycków i uzale¿nia samoocenê od opinii innych ludzi. Je¶li nie widzisz w tym jej problemu, to naprawdê ju¿ nie mamy o czym rozmawiaæ.
Stary 2020-03-31, 08:44   #15
Konto usuniête

Lisbeth
No nie mamy, nie mamy...

Nie podoba mi siê Twoje zachowanie wobec autorki, w sumie trochê agresywne.
Pozostaje nam tylko podpisaæ protokó³ rozbie¿no¶ci.

Ja uwa¿am, ¿e facet jest beznadziejnym kochankiem, mo¿e kryptogejem, mo¿e jej nie kocha i nie po¿±da. Generalnie s±dzê, ¿e problem le¿y po jego stronie.
Ty uwa¿asz, ¿e ona ma kompleksy i nie potrafi w zwi±zku dochodziæ swego, i ¿e powinna i¶æ do psychologa, i problem jest po jej stronie.

I mo¿e na tym zakoñczmy wymianê wzajemnych z³o¶liwo¶ci.
Stary 2020-03-31, 08:52   #16
Konto usuniête

[1=4eb44714e364cc1ff9389db ba04b7aef6c7662a4_5f35c5f 27daee;87708408]
Ty uwa¿asz, ¿e ona ma kompleksy i nie potrafi w zwi±zku dochodziæ swego, i ¿e powinna i¶æ do psychologa, i problem jest po jej stronie.
[/QUOTE]
Nie "ja uwa¿am", tylko autorka sama przyznaje, ¿e tak jest: ma kompleksy i wstydzi siê rozebraæ.
Stary 2020-03-31, 09:46   #17
black_elderflower
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 518

[1=4eb44714e364cc1ff9389db ba04b7aef6c7662a4_5f35c5f 27daee;87708408]Lisbeth
No nie mamy, nie mamy...

Nie podoba mi siê Twoje zachowanie wobec autorki, w sumie trochê agresywne.
Pozostaje nam tylko podpisaæ protokó³ rozbie¿no¶ci.

Ja uwa¿am, ¿e facet jest beznadziejnym kochankiem, mo¿e kryptogejem, mo¿e jej nie kocha i nie po¿±da. Generalnie s±dzê, ¿e problem le¿y po jego stronie.

I mo¿e na tym zakoñczmy wymianê wzajemnych z³o¶liwo¶ci.[/QUOTE]Podpisujê siê obiema rêkami i nogami.

A sk±d wiemy,¿e Autorka nie nabawi³a siê kompleksów w³a¶nie przez to, jak do seksu podchodzi jej partner?

Ca³a wina na Autorkê,bo ona ma problem i wyszukuje sobie sama kompleksów.

Mam wra¿enie ¿e na si³ê siê tu usprawiedliwia partnera.

Okropne przykro¶ci ma dziewczyna, nie do¶æ ¿e w swoim po¿yciu, to jeszcze tu w w±tku.

I to kobieta kobiecie.

Szkoda s³ów

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
black_elderflower jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-31, 09:58   #18
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez black_elderflower Poka¿ wiadomo¶æ
A sk±d wiemy,¿e Autorka nie nabawi³a siê kompleksów w³a¶nie przez to, jak do seksu podchodzi jej partner?
Je¶li ma przez to, to tym bardziej powinna i¶æ do psychologa. O tym te¿ ju¿ pisa³am - uzale¿nianie samooceny od opinii/zachowania jakiego¶ jednego go¶cia jest chore.
Cytat:
I to kobieta kobiecie.
Jej p³eæ jako¶ dodaje wagi argumentom lub opisywanym problemom? Bo nie rozumiem co to ma do rzeczy.
Stary 2020-03-31, 10:55   #19
black_elderflower
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 518

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87708622]Je¶li ma przez to, to tym bardziej powinna i¶æ do psychologa. O tym te¿ ju¿ pisa³am - uzale¿nianie samooceny od opinii/zachowania jakiego¶ jednego go¶cia jest chore.

Jej p³eæ jako¶ dodaje wagi argumentom lub opisywanym problemom? Bo nie rozumiem co to ma do rzeczy.[/QUOTE]Lisbeth

Po prostu Twoja wypowied¼ ma taki negatywny wyd¼wiêk. To jak widaæ nie tylko moja opinia.

black_elderflower jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-31, 11:03   #20
Konto usuniête

Cytat:
Lisbeth

Po prostu Twoja wypowied¼ ma taki negatywny wyd¼wiêk. To jak widaæ nie tylko moja opinia.
To nie odpowiada na pytanie co ma do rzeczy p³eæ rozmówców
Stary 2020-03-31, 12:02   #21
Mariolena92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41

ja tez lubiê pieszczenie biustu i rozumiem autorkê, bo mój tez niewiele ju¿ na niego zwraca uwagê, coraz mniej jakby mu siê znudzi³o czy co, jak mu powiem, przypomnê to mo¿e trochê wiêcej

Mariolena92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-31, 12:07   #22
Mariolena92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41

Cytat:
Podpisujê siê obiema rêkami i nogami.

Ca³a wina na Autorkê,bo ona ma problem i wyszukuje sobie sama kompleksów.

Mam wra¿enie ¿e na si³ê siê tu usprawiedliwia partnera.

Okropne przykro¶ci ma dziewczyna, nie do¶æ ¿e w swoim po¿yciu, to jeszcze tu w w±tku.

I to kobieta kobiecie.

Szkoda s³ów

potwierdzam, w taki sposób mo¿na ³atwo sie nabawiæ kompleksów, to ¿e tak sie czuje nie znaczy, ¿e zawsze tak mia³a, jakby wasz partner nagle przesta³ pokazywaæ ze mu siê podobacie, pie¶ciæ, przytulaæ i inne takie te z by¶cie zaczê³y miedz kompleksy, bo co mo¿na sobie pomy¶leæ: nie podobam mu siê, nie jestem dla niego atrakcyjna- takie my¶li przychodz±

Mariolena92 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-31, 12:14   #23
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez Mariolena92 Poka¿ wiadomo¶æ
potwierdzam, w taki sposób mo¿na ³atwo sie nabawiæ kompleksów, to ¿e tak sie czuje nie znaczy, ¿e zawsze tak mia³a, jakby wasz partner nagle przesta³ pokazywaæ ze mu siê podobacie, pie¶ciæ, przytulaæ i inne takie te z by¶cie zaczê³y miedz kompleksy, bo co mo¿na sobie pomy¶leæ: nie podobam mu siê, nie jestem dla niego atrakcyjna- takie my¶li przychodz±
Nie wiesz kto by zacz±³ mieæ kompleksy. Ja bym nie zaczê³a, bo moja samoocena nie zale¿y od zachowania partnera. Gdyby siê zachowywa³ nie tak jak oczekujê, to by po prostu nie by³ moim partnerem. Na pewno nie siedzia³abym z typem, którego zachowanie mi nie odpowiada i nie zastanawia³a siê czy mu siê podobam czy nie. Nie ¿yjê po to, ¿eby siê innym podobaæ.
Stary 2020-03-31, 13:33   #24
Corn_flakes
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 11

Nie wiem czemu, ale nie moge wejsc z telefonu w moj watek
Co do kryptogeja, tez chwile myslalam nad tym, pytalam go nawet czy woli facetow, ale bardzo sie oburzyl i wybuchla niemala awantura, poza tym w sumie mial dwie albo nawet trzy stale partnerki i z jedna byl nawet 6 lat.
Co do seksu, nie tylko chodzi o biust. O seksie oralnym z jego strony moge zapomniec, byc moze doszlo do tego dwa razy, ale czulam sie jakby robil to z niechecia, nie moge go przeciez zmuszac... Masowanie lechatczki, czy zrobienie "dobrze" palcami -moge tez zapomniec, pytalam czy go to obrzydza to zaprzeczyl. Nie potrafie tego zrozumiec
Przy seksie przewaznie nie mamy gry wstepnej, chyba ze poprzez "ocieranie". Ja go dopieszczam w lozku jak tylko moge, bo sama tego chce i lubie kiedy mu jest przyjemnie. Poza tym jaram sie jego cialem i zawsze go musze WSZEDZIE wymacac, pocalowac, nawet podczas rutynowcyh czynnosci w domu: D Kiedys mu podeslalam kilka intymnych zdjec i mam wrazenie ze tez go to nie jara, seks w plenerze tez nie.To co bardzo lubi to moj tylek i seks analny Zrobilam sobie ostatnio maly prezent, a mianowicie kupilam rozne zabawki do lozka typu wibrator, korek analny itp I jak mu powiedzialam, ze sama sie czasami zaspokajam to w sumie nie zainteresowalo go to bardzo.
Co do moich kompleksow. Moze i moglabym sie rozebrac, ale juz sama nie widze sensu, bo nie wiem czy mu sie w 100% podobam. Mialam wczesniej partnera, ktory mial mega dojrzale podejscie do tych spraw i wyciagnal mnie z kompleksow i sama sie przy nim owtorzylam. Z tym partnerem niestety tak nie mam. Fakt jest taki, ze mam porblem z samoocena, ale uwazam ze partner odgrywa w tym pewna role i powinien byc w jakims stopniu wsparciem.

Zastanawiam sie jaka jest przyczyna takiego zachowania i jak powinnam dzialac. Bylo mnostwo rozmow i nic sie praktycznie nie zmienilo, kocham go bardzo, jako partner jest naprawde bardzo dobry, jedynie w tym lozku jest katastrofa...
Corn_flakes jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-31, 13:51   #25
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Co do kryptogeja, tez chwile myslalam nad tym, pytalam go nawet czy woli facetow, ale bardzo sie oburzyl i wybuchla niemala awantura, poza tym w sumie mial dwie albo nawet trzy stale partnerki i z jedna byl nawet 6 lat.
Co do seksu, nie tylko chodzi o biust. O seksie oralnym z jego strony moge zapomniec, byc moze doszlo do tego dwa razy, ale czulam sie jakby robil to z niechecia, nie moge go przeciez zmuszac... Masowanie lechatczki, czy zrobienie "dobrze" palcami -moge tez zapomniec, pytalam czy go to obrzydza to zaprzeczyl. Nie potrafie tego zrozumiec
Przy seksie przewaznie nie mamy gry wstepnej, chyba ze poprzez "ocieranie". Ja go dopieszczam w lozku jak tylko moge, bo sama tego chce i lubie kiedy mu jest przyjemnie. Poza tym jaram sie jego cialem i zawsze go musze WSZEDZIE wymacac, pocalowac, nawet podczas rutynowcyh czynnosci w domu: D Kiedys mu podeslalam kilka intymnych zdjec i mam wrazenie ze tez go to nie jara, seks w plenerze tez nie.To co bardzo lubi to moj tylek i seks analny Zrobilam sobie ostatnio maly prezent, a mianowicie kupilam rozne zabawki do lozka typu wibrator, korek analny itp I jak mu powiedzialam, ze sama sie czasami zaspokajam to w sumie nie zainteresowalo go to bardzo.
Co do moich kompleksow. Moze i moglabym sie rozebrac, ale juz sama nie widze sensu, bo nie wiem czy mu sie w 100% podobam. Mialam wczesniej partnera, ktory mial mega dojrzale podejscie do tych spraw i wyciagnal mnie z kompleksow i sama sie przy nim owtorzylam. Z tym partnerem niestety tak nie mam. Fakt jest taki, ze mam porblem z samoocena, ale uwazam ze partner odgrywa w tym pewna role i powinien byc w jakims stopniu wsparciem.

Zastanawiam sie jaka jest przyczyna takiego zachowania i jak powinnam dzialac. Bylo mnostwo rozmow i nic sie praktycznie nie zmienilo, kocham go bardzo, jako partner jest naprawde bardzo dobry, jedynie w tym lozku jest katastrofa...

Naprawdê zastanowi³abym siê nad jego orientacj±.
Niewa¿ne, co on mówi.
Stary 2020-03-31, 15:34   #26
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 18 061

Cytat:

Po prostu jeste¶cie niedopasowani. Ja sobie nie wyobra¿am byæ z facetem, który nie robi mi minetki i ogólnie niezbyt go interesuje moje cia³o. Szkoda ¿ycia.

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-31, 15:56   #27
Konto usuniête

Te¿ tutaj widzê przede wszystkim niedopasowanie. Ja dla odmiany nie wytrzyma³abym z takim, który musi robiæ minetki, bawi siê piersiami i interesuje siê moimi seks zabawkami. Wszystkie te rzeczy s± dla mnie nie do przej¶cia.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-03-31, 16:02   #28
980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 18 061

[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;87709977]Te¿ tutaj widzê przede wszystkim niedopasowanie. Ja dla odmiany nie wytrzyma³abym z takim, który musi robiæ minetki, bawi siê piersiami i interesuje siê moimi seks zabawkami. Wszystkie te rzeczy s± dla mnie nie do przej¶cia.[/QUOTE] Nie musi, ale ja to lubiê, wiêc gdyby mój facet nie lubi³, to niezbyt widzê taki zwi±zek. Za zabawkami akurat nie przepadam.

980cf4958a6e724c916e7adb24f4c6159aa2df82_65d7e02c47328 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-31, 18:07   #29
4bf691ac28ce4b7c42a5e5e37940d2d92e088cdd_611061f254610
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 361

Czy upodobanie do seksu analnego i po¶ladków dla cis mê¿czyzny jest naprawdê tak jednoznaczne z homoseksualizmem?
4bf691ac28ce4b7c42a5e5e37940d2d92e088cdd_611061f254610 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-31, 19:39   #30
Konto usuniête

[1=4bf691ac28ce4b7c42a5e5e 37940d2d92e088cdd_611061f 254610;87710450]Czy upodobanie do seksu analnego i po¶ladków dla cis mê¿czyzny jest naprawdê tak jednoznaczne z homoseksualizmem?[/QUOTE]
Nie jest, ale je¶li kto¶ nie widzi zbyt wielu mo¿liwo¶ci poza stereotypami, to taki wniosek jest dla niego oczywisty.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Seks

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2020-04-23 17:45:18

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.