Era tindera. Co z tymi facetami ?! - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2020-03-03, 18:36   #1
migottka93
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

Era tindera. Co z tymi facetami ?!

Dziewczyny mam wra¿enie, ¿e nasta³a jaka¶ dziwna popsuta era tindera. Od d³u¿szego czasu próbuje sobie znale¼æ drug± po³ówkê, ale mam wra¿enie, ¿e faceci z tej aplikacji to wiêkszo¶ci osoby, które maj± problem z zaanga¿owaniem lub ogólnie ze sob±. Nawijaj± makaron na uszy, obiecuj± gruszki na wierzbie, twierdz±, ¿e chc± powa¿nego zwi±zku po czym zawijaj± siê w trzy sekundy, bo now± kandydatkê mo¿na mieæ na przesuniêcie palcem. Schemat dzia³ania to ju¿ standard. Na pocz±tku zabiegaj±, lataj±, kolacje w drogich restauracjach, wycieczki, prezenty i gwiazdki z nieba, po czym odchodz±, zrywaj± przez messenga/ smsa, nie jest im nawet mnie szkoda, zazwyczaj s³yszê, ¿e jestem fajna, atrakcyjna i m³oda (26l.) i zaraz sobie kogo¶ znajdê. Owszem znajdê, ale ile razy mo¿na siê na kogo¶ otwieraæ ?! Ju¿ jestem tym serio zmêczona, pragnê stabilizacji, a nie przelotnych romansów. Takich sytuacji mia³am ju¿ kilka. W pewnym momencie, a¿ trudno siê nie zaanga¿owaæ, czêste spotkania, d³ugie rozmowy, jakie¶ drobne plany.
Moja ostatnia przygoda dotyczy³a P (34 lata), spotykali¶my siê 4 miesi±ce. Pocz±tek jak zwykle us³any ró¿ami. Dosta³ bardzo dobr± ofertê pracy za granic±, powiedzia³, ¿e nie chce sam jechaæ i bardzo prosi³, ¿ebym pojecha³a z nim, ¿e uk³ada nam siê tak dobrze, wyjedziemy, a po roku zwi±zku pomy¶lmy o dziecku, po co czekaæ, oboje przecie¿ chcemy potomstwa. Nie podoba³ mi siê pomys³ wyjazdu, spotykali¶my siê raptem 2 miesi±ce. On twierdzi³, ¿e wrócimy do Polski, a za zaoszczêdzone pieni±dze kupimy dom. Ja uwierzy³am. G³upia. Uwierzy³am, ¿e my¶li o mnie powa¿nie.

Jak do niego przylecia³am, nagle zrobi³ siê jak ska³a lodowa, byli¶my jak kumple, nawet gorzej, nie umia³am do niego dotrzeæ. Nie chcia³ ze mn± rozmawiaæ. On by³ tam sam raptem 2 tyg, a potem ja przylecia³am na 10 dni, ¿eby go wesprzeæ. No i zaczê³o siê, my¶la³am, ¿e ucieknê, 10 dni mêki, zmiana o 180st, ale nadal twierdzi³, ¿e chce ze mn± mieszkaæ. Jak wróci³am do Polski napisa³ mi wiadomo¶æ, ¿e jednak nie chce tego ci±gaæ, mi bêdzie tutaj ciê¿ko znale¼æ prace, on nie chce zwi±zku na odleg³o¶æ i dlatego tak siê zachowywa³. Pad³am. Szkoda tylko, ¿e zmarnowa³am na niego 10 dni urlopu.
migottka93 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-03, 19:54   #2
Vanir410
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 159
Dot.: Era tindera. Co z tymi facetami ?!

Cytat:
Napisane przez migottka93 Poka¿ wiadomo¶æ
spotykali¶my siê 4 miesi±ce. Pocz±tek jak zwykle us³any ró¿ami. Dosta³ bardzo dobr± ofertê pracy za granic±, powiedzia³, ¿e nie chce sam jechaæ i bardzo prosi³, ¿ebym pojecha³a z nim, ¿e uk³ada nam siê tak dobrze, wyjedziemy, a po roku zwi±zku pomy¶lmy o dziecku, po co czekaæ, oboje przecie¿ chcemy potomstwa. Nie podoba³ mi siê pomys³ wyjazdu, spotykali¶my siê raptem 2 miesi±ce. On twierdzi³, ¿e wrócimy do Polski, a za zaoszczêdzone pieni±dze kupimy dom. Ja uwierzy³am. G³upia. Uwierzy³am, ¿e my¶li o mnie powa¿nie.
Wybacz, ale jak dla mnie to tutaj z Tob± jest problem. Facet gada Ci takie rzeczy po ledwie kilku miesi±cach, a Ty ³ykasz, a potem rozpacz. Polecam odrobinê dystansu i zdrowego rozs±dku.

Po za tym, ludzie poznaj± siê, dochodz± do wniosku, ¿e jednak szukaj± czego¶ innego i tyle. To nie wina tindera.
Vanir410 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-03, 20:32   #3
Ava_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 865

Z go¶ciem by³o ewidentnie co¶ nie halo, skoro po 2 miesi±cach namawia na wspólny wyjazd za granice i planuje dzieci. No ludzie. Nie traktuj tych 10 jako zmarnowanych. Przynajmniej przekona³as siê w miarê szybko, ze ta znajomo¶æ nie ma przysz³o¶ci. Pomys³, mog³a¶ do teraz tkwiæ w relacji na odleg³o¶æ i dopiero za x czasu okryæ, ze facet nie rokuje.

My¶le, ze obecnie i faceci i kobiety maja problem z zaanga¿owaniem siê. Tak jak piszesz, mnóstwo ludzi do wyboru na kilku ró¿nych apkach, mo¿na przebieraæ i przebieraæ, kto wie mo¿e za nastêpnym przesuniêciem czeka idealny partner. Jednocze¶nie ludzie pobieraj± siê w coraz pó¼niejszym wieku, nikomu siê nie spieszy, nie ma ¿adnej presji spo³ecznej, mo¿na randkowac w nieskoñczono¶æ. Nie wydaje mi siê, ¿eby ten trend mia³ siê wkrótce skoñczyæ.

Wys³ane z aplikacji Forum Wizaz
Ava_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-03, 21:34   #4
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 612

I ka¿dy facet, z którym sie spotyka³a¶, podoba³ Ci sie i czu³a¶, ze mog³aby¶ sie w nim zakochaæ ? Gratulacje, jesli tak...

Nie jest tak, ¿e chcesz sie otwieraæ na ka¿dego, który proponuje randki, pomijaj±c swoje uczucia?

Adrianna_8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-03, 21:58   #5
umysl_analityczny
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 86

Tinder to portal raczej dla popychaczy. Za³ó¿ konto na czym¶ bardziej ambitnym.
umysl_analityczny jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-03, 22:22   #6
LhunLai
Eternal rebel

Wiadomo¶ci: 1 054

Brzmisz jak desperatka, która leci na pierwszego lepszego, który siê Tob± zainteresuje (byleby tylko nie byæ sama?) oraz jak ostatnia skoñczona naiwniara, która ³yka jak m³ody pelikan te wszystkie obiecanki, które Ci serwuj±.

Mo¿e czas dorosn±æ i zdj±æ ró¿owe okulary? Nie masz ju¿ 15 lat.
LhunLai jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-04, 10:34   #7
Azhaar
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 521

Cytat:
Napisane przez Vanir410 Poka¿ wiadomo¶æ
Wybacz, ale jak dla mnie to tutaj z Tob± jest problem. Facet gada Ci takie rzeczy po ledwie kilku miesi±cach, a Ty ³ykasz, a potem rozpacz. Polecam odrobinê dystansu i zdrowego rozs±dku.

Po za tym, ludzie poznaj± siê, dochodz± do wniosku, ¿e jednak szukaj± czego¶ innego i tyle. To nie wina tindera.
No dok³adnie.
Dwa miesiace to jest nic, nie znasz go¶cia, pewnie razem jeszcze nie mieszkali¶cie a Ty dla niego wszystko rzucasz i siê przeprowadzasz. Sama wybierasz, ¿e siê tak po¶wiêcasz i otwierasz.

I to nie musi byæ wina faceta - w tym przypadku - bo wiesz, zwiazek mo¿e sie zawsze posypaæ, zw³aszcza po tych dwóch miesi±ch gdy dopiero siê poznajecie. On móg³ mieæ dobre lub z³e intencje, niewa¿ne. Mo¿e nie mia³ z³ych, mo¿e chcia³ ¿eby co¶ z tego by³o, ale nie wysz³o, tak bywa na etapie randkowania, a ¿e Ty tyle po¶wiêci³a¶, no có¿, bywa.

Co prawda, powinien zdawaæ sobie sprawê, ¿e jego propozycja jest absurdalna... ale to Ty mia³a¶ ryzykowaæ a nie on, wiec czemu nie zaproponowaæ? On nic na tym nie traci, najwy¿ej móg³ siê spotkaæ z odmow±. ¯eby Ciê przekonaæ to naobiecywa³ Ci bzdur o dzieciach i domu a Ty to ³yknê³a¶.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Ava_ Poka¿ wiadomo¶æ

My¶le, ze obecnie i faceci i kobiety maja problem z zaanga¿owaniem siê. Tak jak piszesz, mnóstwo ludzi do wyboru na kilku ró¿nych apkach, mo¿na przebieraæ i przebieraæ, kto wie mo¿e za nastêpnym przesuniêciem czeka idealny partner. Jednocze¶nie ludzie pobieraj± siê w coraz pó¼niejszym wieku, nikomu siê nie spieszy, nie ma ¿adnej presji spo³ecznej, mo¿na randkowac w nieskoñczono¶æ. Nie wydaje mi siê, ¿eby ten trend mia³ siê wkrótce skoñczyæ.

A to te¿ racja.
Ale w³a¶nie tak jak piszesz, moim zdaniem dotyczy to zarówno facetów jak i kobiet. Bo kobiety te¿ ogólnie zaczynaj± siê robiæ bardziej wybredne i ostro¿ne.

Edytowane przez Azhaar
Czas edycji: 2020-03-04 o 10:55
Azhaar jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-04, 10:37   #8
Ellen_Ripley
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 297

Autorko, ile by³o tych znajomo¶ci nieudanych, na jakiej przestrzeni czasu, ile trwa³a ka¿da z nich, co by³o nie tak? Bo na podstawie przygody z jednym panem ciê¿ko stwierdziæ, czy wystêpuje tu jaki¶ schemat.
Stary 2020-03-04, 10:45   #9
edan84
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 10 152

A to facet powinien z Tob± tkwiæ w relacji na si³ê? To przecie¿ normalne, ¿e jak relacja komu¶ nie odpowiada to j± koñczy i zaczyna inn±.

edan84 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-04, 11:04   #10
Wiosenny_powiew
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 156

Cytat:
Napisane przez migottka93 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny mam wra¿enie, ¿e nasta³a jaka¶ dziwna popsuta era tindera. Od d³u¿szego czasu próbuje sobie znale¼æ drug± po³ówkê, ale mam wra¿enie, ¿e faceci z tej aplikacji to wiêkszo¶ci osoby, które maj± problem z zaanga¿owaniem lub ogólnie ze sob±. Nawijaj± makaron na uszy, obiecuj± gruszki na wierzbie, twierdz±, ¿e chc± powa¿nego zwi±zku po czym zawijaj± siê w trzy sekundy, bo now± kandydatkê mo¿na mieæ na przesuniêcie palcem. Schemat dzia³ania to ju¿ standard. Na pocz±tku zabiegaj±, lataj±, kolacje w drogich restauracjach, wycieczki, prezenty i gwiazdki z nieba, po czym odchodz±, zrywaj± przez messenga/ smsa, nie jest im nawet mnie szkoda, zazwyczaj s³yszê, ¿e jestem fajna, atrakcyjna i m³oda (26l.) i zaraz sobie kogo¶ znajdê. Owszem znajdê, ale ile razy mo¿na siê na kogo¶ otwieraæ ?! Ju¿ jestem tym serio zmêczona, pragnê stabilizacji, a nie przelotnych romansów. Takich sytuacji mia³am ju¿ kilka. W pewnym momencie, a¿ trudno siê nie zaanga¿owaæ, czêste spotkania, d³ugie rozmowy, jakie¶ drobne plany.
Moja ostatnia przygoda dotyczy³a P (34 lata), spotykali¶my siê 4 miesi±ce. Pocz±tek jak zwykle us³any ró¿ami. Dosta³ bardzo dobr± ofertê pracy za granic±, powiedzia³, ¿e nie chce sam jechaæ i bardzo prosi³, ¿ebym pojecha³a z nim, ¿e uk³ada nam siê tak dobrze, wyjedziemy, a po roku zwi±zku pomy¶lmy o dziecku, po co czekaæ, oboje przecie¿ chcemy potomstwa. Nie podoba³ mi siê pomys³ wyjazdu, spotykali¶my siê raptem 2 miesi±ce. On twierdzi³, ¿e wrócimy do Polski, a za zaoszczêdzone pieni±dze kupimy dom. Ja uwierzy³am. G³upia. Uwierzy³am, ¿e my¶li o mnie powa¿nie.

Jak do niego przylecia³am, nagle zrobi³ siê jak ska³a lodowa, byli¶my jak kumple, nawet gorzej, nie umia³am do niego dotrzeæ. Nie chcia³ ze mn± rozmawiaæ. On by³ tam sam raptem 2 tyg, a potem ja przylecia³am na 10 dni, ¿eby go wesprzeæ. No i zaczê³o siê, my¶la³am, ¿e ucieknê, 10 dni mêki, zmiana o 180st, ale nadal twierdzi³, ¿e chce ze mn± mieszkaæ. Jak wróci³am do Polski napisa³ mi wiadomo¶æ, ¿e jednak nie chce tego ci±gaæ, mi bêdzie tutaj ciê¿ko znale¼æ prace, on nie chce zwi±zku na odleg³o¶æ i dlatego tak siê zachowywa³. Pad³am. Szkoda tylko, ¿e zmarnowa³am na niego 10 dni urlopu.
Mam podobne wra¿enie o którym ju¿ tutaj pisa³am w swoim w±tku.My¶lê ¿e to nie tylko tinder ale ogólnie.Nie do koñca siê zgadzam ¿e to wina ludzi ale raczej ludzie siê stali tacy przez takie aplikacje.Mo¿esz do woli przesuwaæ w prawo nastêpna i nastêpna jak towar na pó³kach trochê i jak siê znajdzie lepsza to poprzedni± odstawiæ bez ¿adnego problemu.
Wiosenny_powiew jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-04, 11:06   #11
edan84
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Wiosenny_powiew Poka¿ wiadomo¶æ
Mam podobne wra¿enie o którym ju¿ tutaj pisa³am w swoim w±tku.My¶lê ¿e to nie tylko tinder ale ogólnie.Nie do koñca siê zgadzam ¿e to wina ludzi ale raczej ludzie siê stali tacy przez takie aplikacje.Mo¿esz do woli przesuwaæ w prawo nastêpna i nastêpna jak towar na pó³kach trochê i jak siê znajdzie lepsza to poprzedni± odstawiæ bez ¿adnego problemu.
A czemu nie szukaæ lepszej? Lepiej tkwiæ w s³abym zwi±zku, skoro mo¿na w lepszym?

Stary 2020-03-04, 11:10   #12
Wiosenny_powiew
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez edan84 Poka¿ wiadomo¶æ
A czemu nie szukaæ lepszej? Lepiej tkwiæ w s³abym zwi±zku, skoro mo¿na w lepszym?

Nie chodzi o zwi±zek.
Stary 2020-03-04, 11:25   #13
edan84
BAN sta³y

Cytat:

To o co?

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Ka¿dy ma prawo szukaæ sobie partnera, którego bêdzie uwa¿aæ za lepiej nadaj±cego siê do danej relacji jak± chce siê budowaæ.

Stary 2020-03-04, 11:27   #14
AniaNnnn
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

Z do¶wiadczenia wiem, ¿e generalnie ka¿dy kto w ci±gu pierwszego miesi±ca czy dwóch mówi o wspólnym mieszkaniu, mi³o¶ci, dzieciach, wyjazdach, ten nie wie co mówi... A "mi³o¶æ" takiego cz³owieka trwa zazwyczaj chwilê, a dok³adnie najczê¶ciej kilka tygodni

Moim zdaniem, nasta³y mocno narcystyczne czasy. Zna³am faceta, który co tydzieñ chodzi³ do pani psycholog i po sesjach powtarza³ : "Trzeba my¶leæ o sobie", "Realizowaæ siebie" itp, itd. Z takim nastawieniem nikt nie stworzy zwi±zku, bo ka¿dy "my¶li o sobie" i "realizuje siebie". I jego lub jej musi byæ na wierzchu. Aplikacje na pewno nie pomagaj±, bo po co budowaæ jak±¶ relacjê i wysilaæ siê skoro mo¿na siê zalogowaæ i jak w sklepie poszukaæ nowego towaru.
AniaNnnn jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-04, 11:29   #15
Wiosenny_powiew
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez AniaNnnn Poka¿ wiadomo¶æ
Z do¶wiadczenia wiem, ¿e generalnie ka¿dy kto w ci±gu pierwszego miesi±ca czy dwóch mówi o wspólnym mieszkaniu, mi³o¶ci, dzieciach, wyjazdach, ten nie wie co mówi... A "mi³o¶æ" takiego cz³owieka trwa zazwyczaj chwilê, a dok³adnie najczê¶ciej kilka tygodni

Moim zdaniem, nasta³y mocno narcystyczne czasy. Zna³am faceta, który co tydzieñ chodzi³ do pani psycholog i po sesjach powtarza³ : "Trzeba my¶leæ o sobie", "Realizowaæ siebie" itp, itd. Z takim nastawieniem nikt nie stworzy zwi±zku, bo ka¿dy "my¶li o sobie" i "realizuje siebie". I jego lub jej musi byæ na wierzchu. Aplikacje na pewno nie pomagaj±, bo po co budowaæ jak±¶ relacjê i wysilaæ siê skoro mo¿na siê zalogowaæ i jak w sklepie poszukaæ nowego towaru.
W³a¶nie o tym piszê.Mocno narcystyczne ludziom bardziej zale¿y na wygl±dzie ni¿ na tym co maj± w g³owach np.To jeden z elementów, widaæ to doskonale we wszystkich programach reality show. Niestety budowanie relacji trochê kosztuje kompromisów i wyrzeczeñ.

Edytowane przez Wiosenny_powiew
Czas edycji: 2020-03-04 o 11:31
Stary 2020-03-04, 11:31   #16
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 12 340

Cytat:

Mam identyczne spostrze¿enia.
4b27789c826749bd4d16893be0ab05cdfb4777a2_659f2fa2a88b4 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-04, 11:32   #17
Krystal_26
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 131

Hmm jesli nie Tinder to ciekawe jaki portal jest niby taki bardziej ambitny?

Mi te¿ siê wydaje, ¿e ogólnie jest taki problem, nie tylko z tinderem, mê¿czy¼ni s± bardzo roszczeniowi, zachowuj± siê czêsto, jakby to by³ sklep z towarem gdzie mo¿na sobie do woli ogl±daæ "towar", ¿±daj± ci±gle wiecej zdjêæ na priva, FB chocia¿ nigdy siê nawet nie widzieli¶my w rzeczywisto¶ci i nie chc± siê zaanga¿owaæ w zwi±zek bo ci±gle jest wra¿enie, ¿e lada chwila na któryms portalu mo¿na poznaæ kogo¶ jeszcze lepszego. Wiêc potem jak tylko co¶ nie jest idealnie albo trzeba by wzi±æ pod uwagê potrzeby drugiej strony...to lepiej siê wycofaæ z relacji i zacz±æ przegl±dac od nowa w poszukiwaniu kogo¶ lepszego :/
Krystal_26 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-04, 11:34   #18
Adrianna_8
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 612

Cytat:

Korzystalas z aplikacji randkowych?

Ja tak i w ogole nie okreslilabym tego jako szukanie w sklepie partnera. Ostatecznie dochodzi do spotkania i widzisz realnego cz³owieka. Rozmawiasz przedtem z realnym cz³owiekiem. Wielu moich znajomych ma konto i znam tylko jedna osobê bardzo wybredna, ktora ma oczekiwania z kosmosu. Natomiast ocenianie w ten sposób kogokolwiek jest slabe - kazdy ma prawo odrzucic relacje, w ktorej zle sie czuje. Moze fo z autorka jest cos nie tak, nie z tymi facetami?

Nie rozumiem co jest zlego w tym, ze kiedys ludzie poznawali sie tak, a teraz tak. Chyba dobrze jest miec wybór? Sugerujesz, ze ludzie byliby mniej wybredni, jesli poznwaliby sie tylko na zywo? No byc moze. Natomiast przynajmniej teraz jest wiêksza swiadomosc i wiemy, ze nie trzeba tkwic w zwi±zku z kims, kto nam nie pasuje.

Adrianna_8 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-04, 11:42   #19
Wiosenny_powiew
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Krystal_26 Poka¿ wiadomo¶æ
Hmm jesli nie Tinder to ciekawe jaki portal jest niby taki bardziej ambitny?

Mi te¿ siê wydaje, ¿e ogólnie jest taki problem, nie tylko z tinderem, mê¿czy¼ni s± bardzo roszczeniowi, zachowuj± siê czêsto, jakby to by³ sklep z towarem gdzie mo¿na sobie do woli ogl±daæ "towar", ¿±daj± ci±gle wiecej zdjêæ na priva, FB chocia¿ nigdy siê nawet nie widzieli¶my w rzeczywisto¶ci i nie chc± siê zaanga¿owaæ w zwi±zek bo ci±gle jest wra¿enie, ¿e lada chwila na któryms portalu mo¿na poznaæ kogo¶ jeszcze lepszego. Wiêc potem jak tylko co¶ nie jest idealnie albo trzeba by wzi±æ pod uwagê potrzeby drugiej strony...to lepiej siê wycofaæ z relacji i zacz±æ przegl±dac od nowa w poszukiwaniu kogo¶ lepszego :/
Jest jeszcze jeden bardzo negatywny czynnik tego wszystkiego a mianowicie to wprowadza ludzi w kompleksy bo jedna osoba ma tyle polubieñ a druga wiêcej i tak dalej.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Poka¿ wiadomo¶æ

Ja tak i w ogole nie okreslilabym tego jako szukanie w sklepie partnera. Ostatecznie dochodzi do spotkania i widzisz realnego cz³owieka. Rozmawiasz przedtem z realnym cz³owiekiem. Wielu moich znajomych ma konto i znam tylko jedna osobê bardzo wybredna, ktora ma oczekiwania z kosmosu. Natomiast ocenianie w ten sposób kogokolwiek jest slabe - kazdy ma prawo odrzucic relacje, w ktorej zle sie czuje. Moze fo z autorka jest cos nie tak, nie z tymi facetami?

Nie rozumiem co jest zlego w tym, ze kiedys ludzie poznawali sie tak, a teraz tak. Chyba dobrze jest miec wybór? Sugerujesz, ze ludzie byliby mniej wybredni, jesli poznwaliby sie tylko na zywo? No byc moze. Natomiast przynajmniej teraz jest wiêksza swiadomosc i wiemy, ze nie trzeba tkwic w zwi±zku z kims, kto nam nie pasuje.

Oczywi¶cie ¿e tkwienie w zwi±zku w którym nam jest ¼le jest bez sensu.Tylko chyba to ma minusy takie jak piszemy uczy ludzi podchodzenia do drugiej osoby instrumentalnie i nie sprzyja sta³ym relacj± bo co chwilê mo¿na mieæ inn±/innego i zgadzam siê nie wszyscy i generalizowanie te¿ nie jest najlepsze ale.Trochê jednak to wygl±da jak sklep z lud¼mi tylko nie ma cen, zalezy te¿ jaki to portal.

Edytowane przez Wiosenny_powiew
Czas edycji: 2020-03-04 o 11:45

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2020-03-04, 11:46   #20
edan84
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Wiosenny_powiew Poka¿ wiadomo¶æ
Jest jeszcze jeden bardzo negatywny czynnik tego wszystkiego a mianowicie to wprowadza ludzi w kompleksy bo jedna osoba ma tyle polubieñ a druga wiêcej i tak dalej.

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Oczywi¶cie ¿e tkwienie w zwi±zku w którym nam jest ¼le jest bez sensu.Tylko chyba to ma minusy takie jak piszemy uczy ludzi podchodzenia do drugiej osoby instrumentalnie i nie sprzyja sta³ym relacj± bo co chwilê mo¿na mieæ inn±/innego.
To nie ka¿dy musi zbieraæ lajki. Nie ka¿dy musi byæ na tinderze. Jak komu¶ nie pasuje tinder, to droga wolna. Mo¿na poznawaæ na ulicy.

I tak, ja wolê poznaæ kogo¶ kto mi lepiej pasuje ni¿ gorzej. Kogo¶ kto mi siê bardziej podoba ni¿ mniej. Zabraniasz ludziom siê lepiej dopasowaæ?

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Nikt Ci nie ka¿e byæ w relacji z facetem, który traktuje Ciê instrumentalnie. Skoro pozwalasz, to cos z Tob± nie tak.

Stary 2020-03-04, 11:46   #21
Wiosenny_powiew
BAN sta³y

Cytat:
To nie ka¿dy musi zbieraæ lajki. Nie ka¿dy musi byæ na tinderze. Jak komu¶ nie pasuje tinder, to droga wolna. Mo¿na poznawaæ na ulicy.

I tak, ja wolê poznaæ kogo¶ kto mi lepiej pasuje ni¿ gorzej. Kogo¶ kto mi siê bardziej podoba ni¿ mniej. Zabraniasz ludziom siê lepiej dopasowaæ?

Opisuje tylko swój punkt widzenia nie wolno mi drogi edanie????
Stary 2020-03-04, 11:57   #22
AniaNnnn
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Adrianna_8 Poka¿ wiadomo¶æ

Tak korzysta³am... Podtrzymujê swoje zdanie (poparte niejedn± randk± i niejedn± relacj±), ¿e jest mocno narcystycznie w dzisiejszych czasach. To ile w ostatnich latach spotka³am ludzi mówi±cych mniej lub bardziej bezpo¶rednio: "Ja, ja i tylko ja", "Moja wizja, moje plany", to ju¿ nawet nie zliczê. I tak, uwa¿am ¿e aplikacje mocno mieszaj±, im wiêcej ma siê wyboru tym trudniej go dokonaæ, wiêc wszystko jest przelotne i do momentu a¿ nie pojawi siê kto¶ lepszy... Takie s± moje wieloletnie obserwacje. Generalnie stawiam na real i miejsca, gdzie ludzie spotykaj± siê ze wzglêdu na wspólne pasje, hobby. Wiadomo tu te¿ trzeba mieæ farta. Po prostu moja pojemno¶æ na narcyzm siê wyczerpa³a...
Stary 2020-03-04, 12:04   #23
edan84
BAN sta³y

Cytat:
Tak korzysta³am... Podtrzymujê swoje zdanie (poparte niejedn± randk± i niejedn± relacj±), ¿e jest mocno narcystycznie w dzisiejszych czasach. To ile w ostatnich latach spotka³am ludzi mówi±cych mniej lub bardziej bezpo¶rednio: "Ja, ja i tylko ja", "Moja wizja, moje plany", to ju¿ nawet nie zliczê. I tak, uwa¿am ¿e aplikacje mocno mieszaj±, im wiêcej ma siê wyboru tym trudniej go dokonaæ, wiêc wszystko jest przelotne i do momentu a¿ nie pojawi siê kto¶ lepszy... Takie s± moje wieloletnie obserwacje. Generalnie stawiam na real i miejsca, gdzie ludzie spotykaj± siê ze wzglêdu na wspólne pasje, hobby. Wiadomo tu te¿ trzeba mieæ farta. Po prostu moja pojemno¶æ na narcyzm siê wyczerpa³a...
To ludzie nie powinni mieæ planów na siebie??
Mnie kompletnie odrzucaj± takie beztroskie osoby ¿yj±ce "oby do jutra", które kompletnie nie wiedz± czego chc± od ¿ycia. I mam kompletnie inne spostrze¿enia, bo w³a¶nie tinder jest us³any takimi panienkami, co to "chwytaj± dzieñ".

Stary 2020-03-04, 12:10   #24
AniaNnnn
Przyczajenie

Cytat:
To ludzie nie powinni mieæ planów na siebie??
Mnie kompletnie odrzucaj± takie beztroskie osoby ¿yj±ce "oby do jutra", które kompletnie nie wiedz± czego chc± od ¿ycia. I mam kompletnie inne spostrze¿enia, bo w³a¶nie tinder jest us³any takimi panienkami, co to "chwytaj± dzieñ".

Oczywi¶cie, ¿e powinni mieæ. Problem pojawia siê wtedy, kiedy kto¶ mówi o zwi±zku ze mn±, ale planów, wizji i przyzwyczajeñ w ¿aden sposób nie zgra z moimi. Nawet nie omówi, nie ustali nic... Czy to nie narcyzm? To jest wyra¼ne oznajmienie: "Dostosuj siê do mojej wizji ¿ycia albo ¿egnam". Co do tindera zgadzam siê, du¿o tam widzia³am ludzi z gatunku "Oby do jutra", (a i jeszcze sporo ¿onatych panów szukaj±cych FWB),wiêc stamt±d uciek³am. Takie mam do¶wiadczenia.

Edytowane przez AniaNnnn
Czas edycji: 2020-03-04 o 12:13
Stary 2020-03-04, 12:11   #25
4bf691ac28ce4b7c42a5e5e37940d2d92e088cdd_611061f254610
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 361

bo na ¿ywo ludzie nie s± wybredni... Relacje miêdzyludzkie w jakichkolwiek warunkach powinny siê odbywaæ z szacunkiem do drugiego cz³owieka, bez wzglêdu na wszystko.
4bf691ac28ce4b7c42a5e5e37940d2d92e088cdd_611061f254610 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-04, 13:32   #26
Trzpiotka91
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 183

Tak, ludzie z tindera to czêsto bardzo okre¶lony typ cz³owieka, który "w ka¿dym momencie przesunac palcem i znale¼æ kolejn±".

Tylko pytanie dlaczego majac tego ¶wiadomosc szukasz facetów na tinderze?
Trzpiotka91 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-04, 13:53   #27
Krystal_26
Zadomowienie

No ale jaki portal nie jest taki? Taka chyba specyfika internetu :/ da siê kogo¶ poznaæ, ale trzeba mieæ du¿o cierpliwo¶ci
Stary 2020-03-04, 15:21   #28
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Wiadomo¶ci: 33 873

Mo¿e z internetem i poznawaniem ludzi jest w sumie trochê podobnie, jak z "realem". W realu te¿ masz ró¿ne miejsca, gdzie mo¿esz kogo¶ poznaæ i mo¿esz szukaæ kogo¶ o podobnych zainteresowaniach, w miejscach zwi±zanych z Twoim hobby. A mo¿esz i¶æ do klubu czy na inn± dyskotekê.
Ka¿de z tych miejsc bêdzie raczej sprzyja³o innym znajomo¶ciom, choæby przez to, ¿e gdy kogo¶ spotkasz w zwi±zku z hobby, to zanim w ogóle rozwa¿ysz romantyczn± relacjê z tym cz³owiekiem, przynajmniej jest szansa ¿e troszkê go poznasz.

Tinder to trochê taka internetowa dyskoteka, du¿o ludzi, zaczynasz od zdjêcia i na nim opierasz ca³e byæ lub nie byæ dalszego ci±gu, prawie wszyscy siê rozgl±daj± za kim¶, trudniej tam mo¿e znale¼æ kogo¶ nastawionego na d³u¿sz± relacjê bo ci±gle "szuka" i ma to szukanie na wyci±gniêcie rêki non stop. To nie sprzyja zaanga¿owaniu.
Ale znam ludzi którzy poznali siê przez internet, nie na tinderze ale w innych "miejscach", w grach, na forach, i powstawa³y z tego czêsto trwa³e relacje. Rozwija³y siê raczej inaczej ni¿ tinderowe bo to nie by³y miejsca nastawione na szukanie sobie kogo¶.

Sama koncepcja "czemu nie d±¿yæ do znalezienia kogo¶ lepszego" niby brzmi okej i trudno siê przyczepiæ, bo niby czemu nie d±¿yæ? Ale z drugiej strony je¶li kto¶ chce sta³ego zwi±zku i budowania czego¶ wiêcej z drug± osob±, bo takie podej¶cie bardzo sabotuje przysz³o¶æ relacji. Albo siê anga¿ujesz z kim¶, kto jest wystarczaj±co dobry, albo ci±gle szukasz i szukasz i rozwalasz kolejne ju¿ trochê zbudowane relacje, bo co¶ wydaje siê byæ potencjalnie lepsze (niekoniecznie rzeczywi¶cie takie jest, ale siê wydaje ¿e mo¿e byæ).
Lexie jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2020-03-04, 15:35   #29
edan84
BAN sta³y

Cytat:
Napisane przez Lexie Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e z internetem i poznawaniem ludzi jest w sumie trochê podobnie, jak z "realem". W realu te¿ masz ró¿ne miejsca, gdzie mo¿esz kogo¶ poznaæ i mo¿esz szukaæ kogo¶ o podobnych zainteresowaniach, w miejscach zwi±zanych z Twoim hobby. A mo¿esz i¶æ do klubu czy na inn± dyskotekê.
Ka¿de z tych miejsc bêdzie raczej sprzyja³o innym znajomo¶ciom, choæby przez to, ¿e gdy kogo¶ spotkasz w zwi±zku z hobby, to zanim w ogóle rozwa¿ysz romantyczn± relacjê z tym cz³owiekiem, przynajmniej jest szansa ¿e troszkê go poznasz.

Tinder to trochê taka internetowa dyskoteka, du¿o ludzi, zaczynasz od zdjêcia i na nim opierasz ca³e byæ lub nie byæ dalszego ci±gu, prawie wszyscy siê rozgl±daj± za kim¶, trudniej tam mo¿e znale¼æ kogo¶ nastawionego na d³u¿sz± relacjê bo ci±gle "szuka" i ma to szukanie na wyci±gniêcie rêki non stop. To nie sprzyja zaanga¿owaniu.
Ale znam ludzi którzy poznali siê przez internet, nie na tinderze ale w innych "miejscach", w grach, na forach, i powstawa³y z tego czêsto trwa³e relacje. Rozwija³y siê raczej inaczej ni¿ tinderowe bo to nie by³y miejsca nastawione na szukanie sobie kogo¶.

Sama koncepcja "czemu nie d±¿yæ do znalezienia kogo¶ lepszego" niby brzmi okej i trudno siê przyczepiæ, bo niby czemu nie d±¿yæ? Ale z drugiej strony je¶li kto¶ chce sta³ego zwi±zku i budowania czego¶ wiêcej z drug± osob±, bo takie podej¶cie bardzo sabotuje przysz³o¶æ relacji. Albo siê anga¿ujesz z kim¶, kto jest wystarczaj±co dobry, albo ci±gle szukasz i szukasz i rozwalasz kolejne ju¿ trochê zbudowane relacje, bo co¶ wydaje siê byæ potencjalnie lepsze (niekoniecznie rzeczywi¶cie takie jest, ale siê wydaje ¿e mo¿e byæ).
Spoko, je¶li kto¶ lubi polsrodki, to budowanie i cementowanie takiego sobie zwi±zku jest super. Ja wolê sobie znale¼æ idealna kandydatkê.

Stary 2020-03-04, 15:44   #30
Krystal_26
Zadomowienie

No to sobie szukaj idealnej

A tak naprawdê nikt nie jest idealny, nikt nie bêdzie zawsze siê z tob± zgadza³ i ci przytakiwa³...a widaæ potem, ¿e ludzie coraz czê¶ciej nie chc± pracowaæ razem nad zwi±zkiem ani wspólnie szukaæ rozwi±zania problemu/ kompromisu, tylko chc± siê wycofaæ i przewijaæ dalej profile na portalu
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2020-07-22 13:34:46

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.