Czy to ze mną jest coś nie tak? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-07-21, 00:09   #1
maluuttkka
Przyczajenie

Czy to ze mną jest coś nie tak?

Przez około 2 tyg spotykałam się z chłopakiem. On jest uzależniony od alkoholu. Miło nam się rozmawiało ale nie angażowałam się w to bo za bardzo przerażało mnie jego picie. Do tego ma problemy z sercem i ciśnieniem. Codziennie pisal umawialiśmy się na wieczór. Przychodził trzezwy ale wiem ze w domu sie dopijał. Nie ukrywal ze ma problem. Pewnego dnia napisał rano i przestal sie odzywac. Wystraszyłam się. Kolejnego dnia tez sie nie odezwał. Pojechałam pod jego prace sprawdzić czy wszystko w porządku. Przyszedł jego szwagier i powiedział że S byl w szpitalu dostal leki bo serce mu wysiada. Zadzwoniłam w końcu odebrał wczesniej zdążył pogadac ze szwagrem. Stwierdził ze przegięłam pytając o niego. Kontakt sie urwał. A ja nadal sie zastanawiam o co mu tak właściwie chodziło. Dla mnie nie ważne czy to byl On czy byłaby to kolezanka. Jesli ktoś mi mówi że ma problemy ze zdrowiem i nagle bez powodu przestaje się odzywac to logiczne ze cos jest nie tak. Po za tym dlaczego nie napisal ze jest w szpitalu. Nie rozumiem. Co o tym sądzicie?
maluuttkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-21, 08:56   #2
cava
Zakorzenienie

Dot.: Czy to ze mną jest coś nie tak?

Cytat:
Napisane przez maluuttkka Pokaż wiadomość
Przez około 2 tyg spotykałam się z chłopakiem. On jest uzależniony od alkoholu. Miło nam się rozmawiało ale nie angażowałam się w to bo za bardzo przerażało mnie jego picie. Do tego ma problemy z sercem i ciśnieniem. Codziennie pisal umawialiśmy się na wieczór. Przychodził trzezwy ale wiem ze w domu sie dopijał. Nie ukrywal ze ma problem. Pewnego dnia napisał rano i przestal sie odzywac. Wystraszyłam się. Kolejnego dnia tez sie nie odezwał. Pojechałam pod jego prace sprawdzić czy wszystko w porządku. Przyszedł jego szwagier i powiedział że S byl w szpitalu dostal leki bo serce mu wysiada. Zadzwoniłam w końcu odebrał wczesniej zdążył pogadac ze szwagrem. Stwierdził ze przegięłam pytając o niego. Kontakt sie urwał. A ja nadal sie zastanawiam o co mu tak właściwie chodziło. Dla mnie nie ważne czy to byl On czy byłaby to kolezanka. Jesli ktoś mi mówi że ma problemy ze zdrowiem i nagle bez powodu przestaje się odzywac to logiczne ze cos jest nie tak. Po za tym dlaczego nie napisal ze jest w szpitalu. Nie rozumiem. Co o tym sądzicie?

Uważam, ze pod hasłem "taka jestem opiekuńcza" za bardzo wtykasz nosek w sprawy _tylko_ znajomych.
To co jest słuszne między osobami bardzo bliskimi,

nie jest mile widziane miedzy ledwo znajomymi.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-21, 09:00   #3
MegPatrizia
BAN stały

Widocznie uznał ze łaska z która widział się raz czy dwa nie jest dla niego na tyle ważna aby ja informować..

I słusznie - trochę przesadziłaś

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Ale skoro to alkoholik to po co w ogóle chcesz to kontynuować ?
MegPatrizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-21, 09:46   #4
7890bc1b377a5416551befc97751d9fcee09a13b_608ddd8419bd3
Konto usunięte

Ludzie z uzależnieniami często zachowują się irracjonalnie, bo ich rzeczywistość podporządkowana jest, w przypadku alkoholików, potrzebą picia.

Skoro nie ukrywa swojej choroby, to rzeczywiście dziwne, że się wkurzył kiedy chciałaś się dowiedzieć jak się czuje.
Odpuść sobie tę znajomość.
7890bc1b377a5416551befc97751d9fcee09a13b_608ddd8419bd3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-21, 09:47   #5
Vanir410
Wtajemniczenie

Jakby gość, z którym znam się dwa tygodnie zachowywał się tak jak Ty w analogicznej sytuacji stwierdziłabym, że jest nawiedzony.

Dwa tygodnie to żadna znajomość.

Tutaj był w szpitalu, lecz również mógł po prostu nie chcieć rozmawiać, a Ty poszukujesz go pod pracą.
Vanir410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-21, 10:10   #6
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:

1 ze to nie twoja sprawa
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-21, 10:26   #7
Hultaj
BAN stały

No straszne umarł mu szwagier od pytania czy z kolesiem wszystko ok.

Mieliście mocny kontakt zmartwiłaś się i zatroszczyłaś się. Nie chce nie podoba mu się wolna wola; z tobą wszystko ok, nie twoja wina że poszedł w ciąg i jeszcze ma focha że się zaniepokoiłaś o niego.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2020-07-21 o 10:28
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-21, 11:18   #8
maluuttkka
Przyczajenie

To co powiesz na to: Opowiadałam mu troche o sobie o bylym chłopaku o tym ze nie daje mi spokoju, ze mnie nie szanował itd. A on zadzwonił do swojej mamy i opowiedział jej o wszystkim. Podczas spotkania dal mi tel do ręki z tekstem moja mama chce z toba porozmawiać. Dodam ze nie byłam gotowa na rozmowę z obca osoba tym bardziej jego mama o moich prywatnych sprawach. Mimo wszystko odebrałam to jako przejaw troski.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Ok moze to tylko dwa tygodnie ale to znajomość typu poznaliśmy się i od tego czasu widzywalismu się codziennie po kilka godzin. Po za tym to on zawsze pisal pierwszy wychodził z inicjatywa itd
Stary 2020-07-21, 11:31   #9
cava
Zakorzenienie

Cytat:
To co powiesz na to: Opowiadałam mu troche o sobie o bylym chłopaku o tym ze nie daje mi spokoju, ze mnie nie szanował itd. A on zadzwonił do swojej mamy i opowiedział jej o wszystkim. Podczas spotkania dal mi tel do ręki z tekstem moja mama chce z toba porozmawiać. Dodam ze nie byłam gotowa na rozmowę z obca osoba tym bardziej jego mama o moich prywatnych sprawach. Mimo wszystko odebrałam to jako przejaw troski.

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Ok moze to tylko dwa tygodnie ale to znajomość typu poznaliśmy się i od tego czasu widzywalismu się codziennie po kilka godzin. Po za tym to on zawsze pisal pierwszy wychodził z inicjatywa itd

Dziewczyno, ocknij się z tego amoku i wiej w podskokach.

Mało ze alkus to jeszcze jakiś mamincycul do kwadratu.
Mamcia chce porozmawiać... a Ty jak to ciele-mele bez cienia własnej woli , bierzesz ten telefonek od jednego plotkarza i rozmawiasz o swoich sprawach z obca plotkarą.
Już pomijając ze obcemu człowiekowi mówisz o sobie co Ci ślina na język przyniesie, bez cienia jakiegoś wstydu i instynktu samozachowawczego.

Zanadto się angażujesz w toksyczne od samego początku relacje i mylisz namolność i toksyczność z troską. Sama też wyglądasz na dość toksyczna i bluszczowata, to zalewanie od samego początku obcego człowieka swoimi problemami z byłym, duzo o tobie mówi i to dużo bardzo niedobrego.
Powinnaś się porządnie nad sobą zastanowić, bo nie przypadkiem z jednej fatalnej relacji od razu włazisz w drugą przynajmniej tak samo beznadziejną i złą.

Liz Williams
Stary 2020-07-21, 11:41   #10
maluuttkka
Przyczajenie

Chyba trochę zle to interpretujesz bluszcz? No nie jeszcze nikt mnie tak nie nazwał. Nie wchodzę ludzie z butami w życie raczej jestem zdystansowana osoba. Po za tym wiem co mogę powiedzieć a czego nie. Do tego on maminvycul czy jak tam piszesz no tez nie.
Stary 2020-07-21, 11:58   #11
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba trochę zle to interpretujesz bluszcz? No nie jeszcze nikt mnie tak nie nazwał. Nie wchodzę ludzie z butami w życie raczej jestem zdystansowana osoba. Po za tym wiem co mogę powiedzieć a czego nie. Do tego on maminvycul czy jak tam piszesz no tez nie.

jak to nie wchodzisz ludziom z butami w życie, jak opis sytuacji właśnie jest wchodzeniem ludziom w życie z butami. A te buty to wręcz kalosze za duże o 3 rozmiary.
facet tak się tego najwyraźniej przestraszył że aż zniknął.
Dlaczego nie wyciągasz wniosków z konsekwencji jakie budzi Twoje zachowanie w danej sytuacji?

O co chodzi temu panu? O twoje zachowanie, przychodzenie pod firmę i wypytywanie członków rodziny. po 2 tygodniach pisania.

I czy naprawdę wydaje ci się całkiem normalne, ze z jednej złej relacji weszłaś w drugą która od samego początku jest niedobra bo masz doczynienia z alkoholikiem i plotkarzem i zrobiłaś z tym, dokładnie nic, żeby to przerwać a nie w to brnąć?
Gorzej, Ty w to idziesz jak czołg w bagno i jeszcze masz zgryza że się nie bardzo udaje i dlaczego, dlaczego, przecież ja taka troskliwa i dobrusia.

I dlaczego piszesz że cos naopowiadał mamusi i ona to z tobą postanowiła omówić, skoro nic takiego mu nie powiedziałaś? jakby to było takie nic, to byś nie miała problemu ze naopowiadał i ze kobieta o tym wie i se chce pogadac.

No hellou, tu Ziemia.

Liz Williams
Stary 2020-07-21, 12:03   #12
MegPatrizia
BAN stały

Nie chce z tobą gadac wiec nic nie zrobisz... chyba ze znowu pod prace pojedziesz xD

nie wiem jak można tak latać za alkoholikiem i maminsynkiem :0

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Ty sobie wyobrażałas niewiadomo co po dwóch tygodniach a widocznie on nie czuje tego samego i tylko spędzał z tobą czas..

co by się nie działo to tylko dwa tygodnie
MegPatrizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-21, 13:32   #13
Shady_Lady
Raczkowanie

Daruj go sobie, nawet gdyby on sam był zainteresowany kontynuowaniem relacji. Serio.
Shady_Lady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-21, 13:56   #14
Vanir410
Wtajemniczenie

Cytat:

O makabra... czyli trafił swój na swego.

Facet faje telefon mamusi, żebyś z nią porozmawiała... Słów na to braknie. alkoholik, wynosi twoje sprawy dalej, maminsynek. Nie no, opcja do romansu idealna, chociaż nie... on tego romansu nie chce, co widać w pierwszym poście.
Vanir410 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-22, 08:26   #15
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Po co zadajesz się z kimś takim? Zero oleju w głowie. Naprawdę niektóre laski są wręcz żenujące.
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-07-22, 11:40   #16
maluuttkka
Przyczajenie

Po co ? Bo to dobrzy zazwyczaj pogubieni ludzie. Sama mialam problem z narkotykami. Od kilku lat jestem czysta, ale pamietam jak było. Ludzie się ode mnie odsuwali nie mialam z kim pogadać zero wsparcia. Kto by chciał wysluchac narkomanke. Aż w końcu znalazła się osoba która poprostu była. Po woli małymi krokami wyciągała mnie z bagna jestem wdzięczna po dzis dzien. Co do chlopaka spotkałam go wczoraj przeprosił powiedział że ma bardzo słabe wyniki i ze jesli nie zmieni trybu życia dają mu rok... Stwierdził że nie jest w stanie nic zmienić ze juz sie z tym pogodził i nie chce wciągać kolejnych osób w swoje życie. Rozumiem do zmian trzeba chęci. Szkoda ze nie chce spróbować aleto jego decyzja. Dzięki za wszystkie odp to mój pierwszy i ostatni wątek na forum. Nie warto sugerować się opinia innych ludzi. To zycie weryfikuje. Pozdeawiam
Stary 2020-07-22, 12:54   #17
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2
Konto usunięte

Cytat:
Po co ? Bo to dobrzy zazwyczaj pogubieni ludzie. Sama mialam problem z narkotykami. Od kilku lat jestem czysta, ale pamietam jak było. Ludzie się ode mnie odsuwali nie mialam z kim pogadać zero wsparcia. Kto by chciał wysluchac narkomanke. Aż w końcu znalazła się osoba która poprostu była. Po woli małymi krokami wyciągała mnie z bagna jestem wdzięczna po dzis dzien. Co do chlopaka spotkałam go wczoraj przeprosił powiedział że ma bardzo słabe wyniki i ze jesli nie zmieni trybu życia dają mu rok... Stwierdził że nie jest w stanie nic zmienić ze juz sie z tym pogodził i nie chce wciągać kolejnych osób w swoje życie. Rozumiem do zmian trzeba chęci. Szkoda ze nie chce spróbować aleto jego decyzja. Dzięki za wszystkie odp to mój pierwszy i ostatni wątek na forum. Nie warto sugerować się opinia innych ludzi. To zycie weryfikuje. Pozdeawiam
Tak po 2 tyg rzeczywiście można stwierdzić czy to dobry człowiek..
ad661336dba67467d5566b7c0c939a9c82ec46ac_5f7e48729cea2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-22, 13:59   #18
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
skoro mialas problemy z narkotykami to powinnas sie trzymac daleko od goscia ktory robi sobie ciagi alkoholowe.
Serio, dla swojego dobra.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-22, 14:38   #19
maluuttkka
Przyczajenie

Napisałam ze to zazwyczaj dobrzy ale pogubieni ludzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-07-22, 15:08   #20
AshaN_
Rozeznanie

Cytat:
Napisałam ze to zazwyczaj dobrzy ale pogubieni ludzie.
Przestan. Co Ty sobie wkrecasz? Taka sama mieszanka jak u ludzi bez uzaleznien

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
AshaN_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-07-22, 15:15   #21
7890bc1b377a5416551befc97751d9fcee09a13b_608ddd8419bd3
Konto usunięte

Byłaś uzależniona, ale terapii raczej nie przeszłaś, bo nie angażowałabyś się tak emocjonalnie w całą sytuację.
Polecam jednak terapię.
7890bc1b377a5416551befc97751d9fcee09a13b_608ddd8419bd3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości