Brak chęci po tabletkach do współżycia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-01-25, 19:52   #1
Mt1177
Przyczajenie

Brak chęci po tabletkach do współżycia

Witam. Zaraz będę miała 20 lat, od ok, 1,5 roku biorę tabletki antykoncepcyjne i od tego momentu tak na prawdę moje libido i ochota na sex zmalała do zera. Gdy zauważyłam zmianę to po pierwszych opakowaniach skończonych poszła ponownie do ginekologa który przepisał mi inne (i tak na ten moment zaczęłąm właśnie 4 inne tabletki) z nadzieją że to poprawi sytuacje.

Jestem pewna że to wina leków, bo mój chłopak bardzo mi się podoba, czasami chęć wraca gdy jestem niestety sama, ale bardzo rzadko, ale nigdy jej nie mam gdy mam go przy sobie, nawet zabawa sprawia mi trudność bo nie daje mi to przyjemności takiej jak kiedyś...

Co mogę zrobić podczas brania tych leków ? Lekarz tylko chowa ręce w kieszenie z moimi pieniędzmi i daje tylko kolejne ..... Szczerze jeśli faktycznie nie ma pomysłów i obecne leki nic nie zmienią to po 3 opakowania zrezygnuje z tego typu antykoncepcji.

Ale liczę na jakiś pomysł.
Pozdrawiam.

Edytowane przez Mt1177
Czas edycji: 2021-01-25 o 19:54
Mt1177 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-25, 20:15   #2
karawanna
Zakorzenienie

Dot.: Brak chęci po tabletkach do współżycia

Zmień lekarza.
Możesz również porozmawiać z seksuologiem na ten temat.
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-25, 21:29   #3
Mt1177
Przyczajenie

Byłam raz u innego z tym problemem. Powiedział że trzeba dostosować i znaleźć odpowiednie, że nie zawsze od razu idealnie się da trafić. Zaproponowała jakie i cześć...
Stary 2021-01-25, 22:03   #4
karawanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mt1177 Pokaż wiadomość
Byłam raz u innego z tym problemem. Powiedział że trzeba dostosować i znaleźć odpowiednie, że nie zawsze od razu idealnie się da trafić. Zaproponowała jakie i cześć...
Bo tak działa spora liczba lekarzy, nie zleca badań, proponuje pigułki na chybił☠trafił. Zanim ja trafiłam na dobrego lekarza, to nie zliczę u ilu byłam. Szukaj do skutku, czytaj opinie w necie.
Albo tak jak napisałam wcześniej, zasięgnij porady u seksuologa.
karawanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-25, 22:39   #5
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karawanna Pokaż wiadomość
Bo tak działa spora liczba lekarzy, nie zleca badań, proponuje pigułki na chybiłtrafił. Zanim ja trafiłam na dobrego lekarza, to nie zliczę u ilu byłam. Szukaj do skutku, czytaj opinie w necie.
Albo tak jak napisałam wcześniej, zasięgnij porady u seksuologa.
Badania nie pomogą w wyborze idealnych tabletek. Badania jedynie pokazują, czy dana kobieta może te hormony przyjmować.

Poza testowaniem nic nam nie zostaje. Spadek libido to typowy skutek uboczny antykoncepcji. Jeśli żadne tabletki nie pomogły, rozważyłabym zmianę antykoncepcji. Może pierścień? Może po prostu prezerwatywy?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-26, 10:09   #6
jciuon
Przyczajenie

Obawiam się, że może nic nie pomóc.

Moja żona przez kilka lat brała tabletki i nie było skutków ubocznych. Kiedy wróciła do nich po drugiej ciąży, jej libido spadło do zera. Razem z ginem próbowała zmieniać na inne, ale nic to nie dało. W końcu spróbowaliśmy odstawić i spróbować z gumkami - efekty kosmiczne, libido bardzo wysokie. Polecam zrobić przerwę od tabsów i spróbować.

Niestety wygoda gumek jest dyskusyjna, ale jak mam do wyboru wygodę, ale partnerkę z niskim libido albo konieczność zakładania prezerwatywy, ale fajny i częsty seks, to wybieram to drugie
jciuon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-26, 17:53   #7
Mt1177
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jciuon Pokaż wiadomość
Obawiam się, że może nic nie pomóc.

Moja żona przez kilka lat brała tabletki i nie było skutków ubocznych. Kiedy wróciła do nich po drugiej ciąży, jej libido spadło do zera. Razem z ginem próbowała zmieniać na inne, ale nic to nie dało. W końcu spróbowaliśmy odstawić i spróbować z gumkami - efekty kosmiczne, libido bardzo wysokie. Polecam zrobić przerwę od tabsów i spróbować.

Niestety wygoda gumek jest dyskusyjna, ale jak mam do wyboru wygodę, ale partnerkę z niskim libido albo konieczność zakładania prezerwatywy, ale fajny i częsty seks, to wybieram to drugie

To chyba tak zrobię jeśłi tym razem one nie zadziałaja.
Ale z ciekawoście, jak wygląda w zasadzie proces "odstawiania" ? Oraz po jakim czasie jej libido podskoczyło go szczytu ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-02-01, 09:17   #8
jciuon
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mt1177 Pokaż wiadomość
To chyba tak zrobię jeśłi tym razem one nie zadziałaja.
Ale z ciekawoście, jak wygląda w zasadzie proces "odstawiania" ? Oraz po jakim czasie jej libido podskoczyło go szczytu ?
Dokładnie Ci nie powiem, ale to nie było z dnia na dzień. Jakiś czas musiał minąć na unormowanie cyklu, to mogły być ze trzy miesiące. Ale delikatna różnica na plus była bardzo szybko i potem coraz lepiej.
jciuon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-02-01, 10:57   #9
kamyyyla91
Raczkowanie

Ja w pewnym momencie zmieniałam tabletki i dawałam im szansę przez 3 miesiące. Chyba 4 paczka była dla mnie odpowiednia, ale już ich nie biorę, bo robie sobie regulacje hormonów
Stary 2021-02-16, 07:36   #10
wpara38
Raczkowanie

Z doświadczenia>
Rzuć na np. dwa mies. tabletki. Spróbujcie tylko z prezerwatywami. Chłopakowi nic się nie stanie jak pozakłada gumeczki, a Ty zobaczysz jak działa Twoje ciało bez tabletek. Ale aby oczyścił sie organizm z hormonów to jak wyżej napisałam minimum 2 mies. Czasami po miesiącu juz libido wraca a czasami już zawsze jest z 50 proc mniejsze. Każde ciało jest inne i inaczej reaguje na tabletki. Jeśli nie wróci libido idz do seksuologa-ginekologa, a jeśli wróci zmień lekarza i poszukajcie tabletek innego typu lub innej metody anty. Powodzenia
wpara38 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości