|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Brak chęci po tabletkach do współżycia
Witam. Zaraz będę miała 20 lat, od ok, 1,5 roku biorę tabletki antykoncepcyjne i od tego momentu tak na prawdę moje libido i ochota na sex zmalała do zera. Gdy zauważyłam zmianę to po pierwszych opakowaniach skończonych poszła ponownie do ginekologa który przepisał mi inne (i tak na ten moment zaczęłąm właśnie 4 inne tabletki) z nadzieją że to poprawi sytuacje.
Jestem pewna że to wina leków, bo mój chłopak bardzo mi się podoba, czasami chęć wraca gdy jestem niestety sama, ale bardzo rzadko, ale nigdy jej nie mam gdy mam go przy sobie, nawet zabawa sprawia mi trudność bo nie daje mi to przyjemności takiej jak kiedyś... Co mogę zrobić podczas brania tych leków ? Lekarz tylko chowa ręce w kieszenie z moimi pieniędzmi i daje tylko kolejne ..... Szczerze jeśli faktycznie nie ma pomysłów i obecne leki nic nie zmienią to po 3 opakowania zrezygnuje z tego typu antykoncepcji. Ale liczę na jakiś pomysł. Pozdrawiam. Edytowane przez Mt1177 Czas edycji: 2021-01-25 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak chęci po tabletkach do współżycia
Zmień lekarza.
Możesz również porozmawiać z seksuologiem na ten temat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Byłam raz u innego z tym problemem. Powiedział że trzeba dostosować i znaleźć odpowiednie, że nie zawsze od razu idealnie się da trafić. Zaproponowała jakie i cześć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo tak jak napisałam wcześniej, zasięgnij porady u seksuologa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza testowaniem nic nam nie zostaje. Spadek libido to typowy skutek uboczny antykoncepcji. Jeśli żadne tabletki nie pomogły, rozważyłabym zmianę antykoncepcji. Może pierścień? Może po prostu prezerwatywy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Obawiam się, że może nic nie pomóc.
Moja żona przez kilka lat brała tabletki i nie było skutków ubocznych. Kiedy wróciła do nich po drugiej ciąży, jej libido spadło do zera. Razem z ginem próbowała zmieniać na inne, ale nic to nie dało. W końcu spróbowaliśmy odstawić i spróbować z gumkami - efekty kosmiczne, libido bardzo wysokie. Polecam zrobić przerwę od tabsów i spróbować. Niestety wygoda gumek jest dyskusyjna, ale jak mam do wyboru wygodę, ale partnerkę z niskim libido albo konieczność zakładania prezerwatywy, ale fajny i częsty seks, to wybieram to drugie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
To chyba tak zrobię jeśłi tym razem one nie zadziałaja. Ale z ciekawoście, jak wygląda w zasadzie proces "odstawiania" ? Oraz po jakim czasie jej libido podskoczyło go szczytu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dokładnie Ci nie powiem, ale to nie było z dnia na dzień. Jakiś czas musiał minąć na unormowanie cyklu, to mogły być ze trzy miesiące. Ale delikatna różnica na plus była bardzo szybko i potem coraz lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja w pewnym momencie zmieniałam tabletki i dawałam im szansę przez 3 miesiące. Chyba 4 paczka była dla mnie odpowiednia, ale już ich nie biorę, bo robie sobie regulacje hormonów
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Z doświadczenia>
Rzuć na np. dwa mies. tabletki. Spróbujcie tylko z prezerwatywami. Chłopakowi nic się nie stanie jak pozakłada gumeczki, a Ty zobaczysz jak działa Twoje ciało bez tabletek. Ale aby oczyścił sie organizm z hormonów to jak wyżej napisałam minimum 2 mies. Czasami po miesiącu juz libido wraca a czasami już zawsze jest z 50 proc mniejsze. Każde ciało jest inne i inaczej reaguje na tabletki. Jeśli nie wróci libido idz do seksuologa-ginekologa, a jeśli wróci zmień lekarza i poszukajcie tabletek innego typu lub innej metody anty. Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.