|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Problem z paznokciami
Mam bardzo brzydkie paznokcie, brzydki kształ, a do tego dermatolog stwierdził u mnie łuszczycę, której nie da się wyleczyć. Dwa paznokcie są szczególnie brzydkie i z boku łuszczą się. Myślałam o załozeniu żelu lub akrylu, ale chyba nie mam co marzyć, bo już widzę co by się z nimi stało. Mam do Was pytanie, słyszałam o jedwabiu, czy to mogłoby pomóc wygładzić moją wyglądającą jak rybia łuska płytkę? A może znacie jakieś sposoby które mogłyby doprowadzić moje paznokcie do jakiegoś przyzwoitego wyglądu?
![]() Z góry dziękuję za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Problem z paznokciami
ehh... niestety, z tego co wiem luszczycy wyleczyc sie nie da
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za Twoją odpowiedź, niestety nie wiem jaka to postać łuszczycy, ale grzybica to nie jest. Chyba dam sobie spokój z przedłużaniem bo nie chcę napytać sobie biedy.
Wrócę jeszcze raz do sprawy jedwiabiu czy to mogłoby w jakiś sposób pomóc wzmocnić i wygładzić płytkę? Przyznam, że nie wiem jak nakłada się jedwab. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Wydaje mi sie ,że jedwab może być nieco zbyt słaby dla tak problematycznych paznokci...Ale sprobowalabym utwardzenia zelem .Sprawi on, że płytka będzie gładka, zniweluje wszelkie odpryski, przebarwienia, dołeczki w płytce paznokcia. Trudno tak zaocznie powiedzieć czy efekt będzie znaczący i zadowalający - bo zależy to od stanu Twojej płytki - ale myslę ,że warto sprobować. Warunkiem jest tylko koniecznosc udania się do naprawde dobrej stylistki, pracującej na swietnych produktach- utwardzanie jest najtrudnejszym zabiegiem tego typu zaś takie problematyczne pazurki będą wymagały szczegolnego traktowania. Ale ja bym zaryzykowała !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za pomoc, w najbliższym czasie spróbuję. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]()
Łuszczyce można wyleczyć wbrew pozorom
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.