Pytanie do Warszawianek - noclegi w warszawskich DS-ach. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 10:59   #1
spadajaca_gwiazda
Raczkowanie

Pytanie do Warszawianek - noclegi w warszawskich DS-ach.

Potrzebuję pilnie (na jutro ) możliwie niedrogiego noclegu w Warszawie dla dwóch osób na jedną lub dwie noce. Pomyślałam o pokoju w akademiku... Czy któraś z Was orientuje się, które DS-y udostępniają tanie pokoje (dla nie-swoich studentów) w okresie wakacyjnym?

Nie możesz mieć wszystkiego. Gdzie byś to położył?
spadajaca_gwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 12:04   #2
NataliaZBruklinu
Rozeznanie

Dot.: Pytanie do Warszawianek - noclegi w warszawskich DS-ach.

Cytat:
Napisane przez spadajaca_gwiazda Pokaż wiadomość
Potrzebuję pilnie (na jutro ) możliwie niedrogiego noclegu w Warszawie dla dwóch osób na jedną lub dwie noce. Pomyślałam o pokoju w akademiku... Czy któraś z Was orientuje się, które DS-y udostępniają tanie pokoje (dla nie-swoich studentów) w okresie wakacyjnym?
Hej wprawdzie nie jestem z Warszawy ale w zeszłym tygodniu korzystałam z rozwiązania o którym piszesz. Nocowaliśmy w Domu Studenckim RIVIERA. Ze znalezieniem miejsca nie powinno byc problemu - to 16-to piętrowy budynek. Mieszkaliśmy w 3osobowym pokoju (byliśmy we dwójkę) z łazienką. Płaciliśmy 140zł za jeden nocleg. Cena za pokój a nie od osoby Warunki jak na akademik całkiem niezłe. W miarę czysto, miła obsługa.
którzy choć świata nie zmienili, nie dali się zmienić światu.
Oni chodzą po świecie a nie świat po nich."
/E. Stachura/

NataliaZBruklinu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 12:25   #3
spadajaca_gwiazda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NataliaZBruklinu Pokaż wiadomość
Hej wprawdzie nie jestem z Warszawy ale w zeszłym tygodniu korzystałam z rozwiązania o którym piszesz. Nocowaliśmy w Domu Studenckim RIVIERA. Ze znalezieniem miejsca nie powinno byc problemu - to 16-to piętrowy budynek. Mieszkaliśmy w 3osobowym pokoju (byliśmy we dwójkę) z łazienką. Płaciliśmy 140zł za jeden nocleg. Cena za pokój a nie od osoby Warunki jak na akademik całkiem niezłe. W miarę czysto, miła obsługa.
Dzięki zaraz się zorientuję gdzie się mieści ten DS. A rezerwowałaś ten pokój jakoś telefonicznie czy pojechałaś w ciemno?

Nie możesz mieć wszystkiego. Gdzie byś to położył?
spadajaca_gwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 12:45   #4
NataliaZBruklinu
Rozeznanie

Rezerwował mój TŻ, chyba telefonicznie. Wiem, że zapłacił przelewem za nocleg, także wszystko było już załatwione przed przyjazdem. Ponoc to był OSTATNI WOLNY POKÓJ, ale coś mi się zdaje, że ściemniali. Jakoś nie było widac, żeby każde piętro było zapełnione do ostatniego miejsca. Pewnie zastosowali taki chwyt marketingowy, żebyśmy się szybko zdecydowali.

Aha i doba hotelowa zaczyna się od 14 a kończy o 10. Przyjechaliśmy o 11 ale pokój jeszcze nie był wysprzątany, także zostawiliśmy tylko plecaki w portierni i wróciliśmy tam dopiero po 14.
którzy choć świata nie zmienili, nie dali się zmienić światu.
Oni chodzą po świecie a nie świat po nich."
/E. Stachura/

Edytowane przez NataliaZBruklinu
Czas edycji: 2012-09-01 o 12:47
NataliaZBruklinu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 12:45   #5
sydunia
Zakorzenienie

Riviera ma bardzo dobry standard, jeśli chodzi o akademiki Politechniki. Hotel na okres wakacji prowadzi też na pewno DS Żaczek, DS Akademik. Na pewno są tańsze, ale i standard niższy. W Żaczku łazienka jest jedna w segmencie, w Akademiku są na korytarzach
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 13:12   #6
CherryBlossoms
Przyczajenie

Sama mieszkam w akademiku w wakacje. Dokładniej w DS Mikrus - akademik obok Riviery. Nie wiem czy przypadkiem nie będzie problemów z kwaterowaniem w weekend - przynajmniej w Mikrusie administracja jest nieczynna, ale w tygodniu z zamieszkaniem u nas nie ma problemu

W załączniku cennik akademików Politechniki w wakacje może komuś się przyda
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Ceny%20wakacyjne%202012%20+%20regulamin%20kwaterowania%20wak.PDF (449,2 KB, 16 załadowań)

CherryBlossoms jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 17:25   #7
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Riviera ma bardzo dobry standard, jeśli chodzi o akademiki Politechniki. Hotel na okres wakacji prowadzi też na pewno DS Żaczek, DS Akademik. Na pewno są tańsze, ale i standard niższy. W Żaczku łazienka jest jedna w segmencie, w Akademiku są na korytarzach
No nie wiem czy ten standard to taki dobry W tym roku wyjątkowo zrezygnowałyśmy z koleżankami z hotelu i postanowiłyśmy trochę zaoszczędzić (na zakupy i imprezy) śpiąc w akademiku. Wszędzie słyszałam, że riviera to jeden z najlepszych akademików, więc miałam nadzieję na przyzwoite warunki. Trafiłyśmy na syf, brudne ściany niemalowane od wielu lat, wysłużone i zakurzone materace, grzyb na suficie pod prysznicem i zaduch w pokojach.... jednym słowem masakra. Mieszkanie tam do przyjemności nie należało Szkoda, że nie zrobiłam zdjęć, bo mogłabym wam pokazać czym różnią się pokoje na stronie internetowej od tych, które występują w rzeczywistości.
Przy parzystej liczbie osób polecam campanille. Pokój dwusosobowy kosztuje ok 140 zł za noc, czyli w granicach 70 zł za osobę. W weekendy jest taniej niż w ciągu tygodnia.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 17:54   #8
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
No nie wiem czy ten standard to taki dobry W tym roku wyjątkowo zrezygnowałyśmy z koleżankami z hotelu i postanowiłyśmy trochę zaoszczędzić (na zakupy i imprezy) śpiąc w akademiku. Wszędzie słyszałam, że riviera to jeden z najlepszych akademików, więc miałam nadzieję na przyzwoite warunki. Trafiłyśmy na syf, brudne ściany niemalowane od wielu lat, wysłużone i zakurzone materace, grzyb na suficie pod prysznicem i zaduch w pokojach.... jednym słowem masakra. Mieszkanie tam do przyjemności nie należało Szkoda, że nie zrobiłam zdjęć, bo mogłabym wam pokazać czym różnią się pokoje na stronie internetowej od tych, które występują w rzeczywistości.
Przy parzystej liczbie osób polecam campanille. Pokój dwusosobowy kosztuje ok 140 zł za noc, czyli w granicach 70 zł za osobę. W weekendy jest taniej niż w ciągu tygodnia.
Nie wiem, bywałam ileś razy u znajomych i było w porządku
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-02, 20:20   #9
Elfia4
DOMator

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
Nie wiem, bywałam ileś razy u znajomych i było w porządku
Może wszystko zależy od piętra, albo konkretnego boksu? My nie trafiłyśmy najlepiej. Żeby się wyspać musiałam na materac położyć kołdrę, bo w przeciwnym razie czułam sprężyny na plecach. Masakra dla mnie. Nie oczekiwałam warunków hotelowych, ale spałam już i w akademiku i schronisku na smolnej i w jednym z hosteli i nigdzie na taki syf nie trafiłam.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości