|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
skup używanych podręczników -Poznań
Hej,
Wiecie gdzie w Poznaniu mogłabym sprzedać używane podręczniki? Tylko, że niektóre są bardziej, niektóre wcale niezniszczone.. I jak to jest z ceną, ustala ją sprzedawca? Może to bezsensowne pytanie ale nigdy nie sprzedawalam podrecznikow i nie wiem :P
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: skup używanych podręczników -Poznań
nie wiem gdzie w poznaniu, ale jak kiedyś sprzedawałam u siebie w mieście, to cenę ustalała osoba, która je przyjmowała (mówiła po prostu ile może za nie dać, w zależności od tego, jak bardzo książki są zniszczone) czasem nie przyjmują w ogóle, jeśli mają ich za dużo. za te w idealnym stanie lub nowe można było dostać 50% ceny nowej książki w księgarni, czasem trochę więcej, jeśli była to jakaś super książka, na którą jest popyt a mają ich mało. wiem co nieco, bo koleżanka mojej mamy prowadziła taki skup podręczników. nie spodziewaj się nie wiadomo jakich pieniędzy ; )
Edytowane przez nagi_aniolek Czas edycji: 2009-05-24 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jezeli sa to podreczniki z gimnazjum badz szkoly sredniej to najbardziej sie oplaca poszukac kogos ze swojej szkoly, kto jest jedna klase nizej i masz czysty zysk. W skupie duzo nie zarobisz nawet na ksiazkach, ktore wygladaja jak nowe. Ja sprzedawalam ksiazki dziewczynie rok mlodszej ode mnie przez cale liceum. Jezeli ksiazka byla jak nowa to spuszczalam z ceny 5-7 zl a jak byla troche zniszczona to spuszczalam wiecej. Mysle ze to najepsze wyjscie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Na Gwarnej koło piekarni jest szyld "skup uzywanych podręczników" ale nic wiecej nie jestem w stanie powiedzieć.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a co to za podręczniki ?Do jakiej szkoły ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam dość duży zbiór podręczników do sprzedania. Między innymi do 1,2 i 3 klasy liceum (I LO Poznań) i gimnazjum (nr 64, Poznań) a nawet podstawówki bo mam młodsze siostry.
Jeśli ktoś będzie zainteresowany to proszę pisać prywatną wiadomość lub na gg 7301154 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Własnie na Gwarnej kupiłam w tym roku używane podręczniki mojej córce
http://www.podrecznikipoznan.pl/ zdecydowanie polecam Edytowane przez anne123 Czas edycji: 2021-06-29 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.