|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Witam,
Chciałabym uzyskać poradę. Wklejam zdjęcia i czym można osiągnąć tak śliczny blond? Jaki to dokładnie kolor blondu? Zależy mi szczególnie na farbach profesjonalnych i pójdę jednak do fryzjerki, która pracuje na profesjonalnych produktach. Ale jak to z kolorem bywa, każdy go może inaczej ocenić. A w każdym fachu znajdą się zawodowcy i "papraki". Dlatego proszę o odpowiedź panie, które znają się na farbach, kolorach, etc. Zaznaczę, że włosy mam dość jasne, ale wiem, że do blondu dodaje się 9% wodę. Obecnie mam blond bardzo bardzo jasny, taki jaki mają małe dziewczynki o delikatnym słonecznym odcieniu. Jestem wiosną i pasują mi ciepłe odcienie, w popieli źle wygląda moja twarz. Wiem, że kolor na poniższych zdjęciach będzie mi idealnie pasować. Tylko, co to za kolor. Dodaję zdjęcia dwóch dziewczyn i to są te kolory, o które mi chodzi, a także załączam palętę Majirel Loreal profesjonalny. Ja myślę, że to blond 10 1/2 (ten z naturalnych odcieni). Jeszcze myślałam o kolorze nr 10. Czy dobrze uważam? Czy 10 1/2 najlepiej zmieszać jeszcze z jakimś innym? Jeszcze odnośnie koloru zastanawiałam się nad tymi dwoma (w linkach), ale najbardziej stawiam za tymi, co prezentują panie w załącznikach. Teraz linki: https://polki.pl/uroda_makijaz_galeria.htm l?galg_id=10002013 i drugi: https://polki.pl/uroda_wlosy_galeria.html? galg_id=10003626 jakie to kolory? Myślę, że zdecyduję się na te, co mają panie w załącznikach. Chodzi mi dokładnie o ten odcień, nie chodzi mi o zbliżone, ale o taki sam odcień. Ja myślę, że to będzie kolor 10 1/2 (pierwszy z lewej). P.S. Nie wiedziałam, że to forum nie toleuje osób, które zmieniają nr IP. Podkreśliłam to przy zakładaniu poprzedniego wątku, ale otrzymałam zakaz wstępu tu! Nie ma czegoś takiego w regulaminie. Z tego wynika, że ktoś kto blokuje użytkowników czuje się bezkarny i łamie regulamin. A później na Zachodzie ludzie się dziwią, że Polska pozostaje w "politycznej szarej strefie" i brakuje w niej demokracji... Już na tym forum to widać... Mam nadzieję, że sytuacja nie powtórzy się. Wcześniej pisałam listy do osób, które zarządzają tym forum, ale zostałam "olana"... A ja chciałam tu sobie fajnie popisać i miło spędzić czas. Dodam jeszcze, że mam naturalne blond włosy, ani nie zbyt jasne ani nie są ciemne. Oczy mam ciemnozielone, w słońcu są jasne. Jest to zieleń ze złotymi promykami i niebieską obwódką. Oczy mam ciepłe. Brwi mam takie jak pani z pierwszego linka (Marcelina Sowa) ani nie są ciemne ani nie są niewidoczne. Po prostu dobrze zarysowane, ale nie są ciemne. Skóra ma zawsze delikatny słoneczny odcień. Skórę mam alabastrową o słonecznym lekkim poblasku (zawsze), rumienię się bardzo delikatnie. Specjalistka określiła mnie jako wiosna a i jeszcze opalam się zawsze na złoto, wogóle nie na brąz. Wiem, że ten kolor byłby idealny. Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2009-11-04 o 08:30 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
I ostatnie pytanie, jaki to kolorek i tu załącznik:
Stawiam, że to nr 10 z przedstawionej przeze mnie palety. Mam rację? Czy tak kolorek ten wychodzi? Dodam, że moje włosy zawsze wychodzą tak jak na próbniku, najwyżej ocieplają się delikatnie. Proszę o radę o poszczególne zdjęcia po kolei. Za wszystkie życzliwe propozycje i sugestie ogromnie dziękuję. Proszę pomóżcie. Najbardziej zależy mi na kolorze zdjęcie nr 1 w załączniku. Dokładnie taki odcień. Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2009-11-04 o 08:30 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: porada do Zafirah, fryzjerek i dziewczyn odnośnie pięknego blondu
Witam
![]() Widzę, że jesteś zdecydowana co do koloru. Na moje fryzjerskie oko ![]() pozdrawiam i życzę udanego farbowania ![]()
#4 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: porada do Zafirah, fryzjerek i dziewczyn odnośnie pięknego blondu
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.