|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Czarowne wyjątki
Zdarza się że perfumy danej firmy generalnie mi nie pasują, ale wśród nich jest jedyna perełka bez której nie mogę się obyć.
I tak: Hugo Boss - Intense to cudo dla mnie Nina Ricci - L`air du Temps to zapach do którego wracam od prawie 20 lat Puma - uwielbiam TYLKO Jamaicę Ralph Lauren - kocham jedynie Ralpha Bruno Banani - zaczarowały mnie Not for Everybody Givenchy - tylko Hot Couture Chanel - zakochałam się na zawsze w Allure Gres - wracam wyłącznie do Cabotine Escada - nie cierpię ulepków tej firmy poza zaczarowanymi Magnetism Chopard - jedyne zauroczenie: Wish Gucci - Envy pozytywnie mnie zaskoczyły na zawsze Jean Patou - szaleję tylko za Joy Clinique - jedynie Happy Heart mnie zaczarował i tak dalej... Dla porównania dodam ze mam ulubionych producentów (np. D@G, YSL) których prawie wszystkie zapachy mi odpowiadają, oraz nielubianych (np. Jesus del Poso, Salvador Dali czy Paco Rabbane) których perfumy w zasadzie wszystkie nie powalają mnie. Jakie zatem są Wasze perełki? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarowne wyjątki
Sporo jest tego, długo by wymieniać, ale wiem jedno, że Allure edt. (a z setki zostało juz zaledwie tyle co pies napłakał) będą do "śmierci" stały na mojej toaletce, pomimo wielu zdrad ...perfumeryjnych
(zdrady są bardzo przyjemne i inspirujące, jednak człowiek stale wraca do tej pierwszej m.p)Nie mogłabym sie jeszcze obyć bez Opium, Safari i chyba ostatniego odkrycia... "starocia" Shalimara...i Diorissimo, z męskich to bez wątpienia Black XS PR |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wymienię Innocenta Muglera bo tylko on mi pasuje, co więcej to moja miłość perfumeryjna,do reszty perfum tego projektanta nie mogę się przemóc czyli do Angela, ani do ogródków, Alien także kompletnie nie mój.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Musiałabym się zastanowić, ale w tej chwili przychodzi mi do głowy przede wszystkim Dior - wszystkie jego zapachy wydają mi się trochę zbyt bogate i przeładowane. Przez jakiś czas myślałam, że lubię Dune - ale nie dla mnie ona. Przez moment (gdy w zeszłym roku zimna zima była) zauroczył mnie Addict w trakcie testu (trudno mi w to uwierzyć teraz). Ale wydaje mi się, że naprawdę mam "czarowny wyjatek" u Diora - Tendre Poison. Co prawda mam tylko próbkę, ale fascynuje mnie, i co ważne (bo wiele zapachów Diora fascynuje mnie, ale z daleka i przez chwilę) - czuję się w nim dobrze.
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Tak, jest. Extraordynary Avon
![]() ![]() Po prostu Englishman in New York. Na razie tyle mi do głowy przychodzi
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Armani - GIO
Calvin Klein - Contradiction
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Issey Miyake- Le Feu
Donna Karan - BC |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznaje, ze i ja tak mam. Generalnie nie mam ukochanej marki, doceniam tylko jakies wyjatki. Sa to m.in.:
Ralph Lauren - Safari Klein - Euphoria Gucci - Envy me, Rush Mugler - Angel Lancome - O oui Cacharel - Eden (takie dzielo sztuki, do ktorego ma ambiwalentny stosunek) Kenzo - Jungle Dali - Dalissime Dior - J'adore Estee Lauder - Pleasures Avon - rowniez Extraordinary YSL - Baby doll Ungaro - Fleur de diva Reszta marek nie ma dla mnie nic ciekawego, choc znam chyba 99% zapachow obecnie znajdujacych sie w Sephorze. Najbardziej lubie Chanel, Guerlain, J.Lo i Penhaligon's. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Dior - tylko Dolce Vita
Givenchy - tylko Organza Indecence Kenzo - oba zwierzaki także zeberka męska,Nina Ricci - tylko Belle de Minuit Donna Karan - tylko BC, Mauboussin - Historia Wody i Amethyste, stożka śliwkowego nie znoszę Gucci - mężowskie Envy i PH, damskich nie trawię, JPG - wszystkie zapachy mnie odstręczają YSL - znowu mężowskie Opium, Jako i M7, z damskich nic, choć naprawdę próbowałam przekonać się do NU i odszukać w nim cokolwiek fajnego. |
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Dior- tylko Dune i PP
Donna Karan - tylko BC Estee Lauder - tylko Cinnabar Kenzo- tylko Le Monde est Beau, tygrysa nawet nie chce poznawac ![]() Lancome- tylko Magie Noire Ralph Lauren - Safari Kompletnie zaden zapach nie podoba mi sie z :Cacharel, Gucci, Mugler, Givenchy, Nina Ricci, Sonia Rykiel, JPG, Lolita Lempicka, Chanel
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm! let me see (ups! let me smell?).
Adidas - Adidas Sport Woman Armani - Mania (czarna) Cacharel - Eden Chanel - Allure i moze 19 CK - Truth Dior - Dune Davidoff - Good Life PH D&G - The One Escada - Sunny Frutti Tropical Punch i Collection (3 wymienione bo po kolei stawały sie nidostepne) Guerlain - Shalimar Issey Myiake - Le Feu Lacoste - Pour Femme La Perla - Charme Lancome - Magie Noire Nina Ricci - tylko te "krenconki" (Libery Fizz, Delice D'epices, Belle de Minuit) Paco Rabane - XS Black Ralph Laurent - Safari Rochas - Alchemie Salvador Dali - Ruby Lips Trussardi - Python Ale tez sa takie firmy w których wszystko mi sie podoba po za 1 czy 2 zapachami: Cartier , Hermes , L'Artisan, Perfum d'Empire.
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Versace - Crystal Noir ale na bardzo krotko (teraz juz mi sie nie podoba)
Dali - Ruby Lips Armani - Czarna Manka Nat
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

(zdrady są bardzo przyjemne i inspirujące, jednak człowiek stale wraca do tej pierwszej m.p)

także zeberka męska,