|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Wyrwane rzęsy
Dziś rano używając zalotki, oparłam łokieć o szafkę, i ręka mi się obsunęła z tej szafki, wyrywając przy tym (prawdopodobnie z cebulkami) dość sporą część rzęs
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyrwane rzęsy
Odrosną, tylko potrzeba na to troche czasu.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Meravigliosa creatura
|
Spokojnie, powinny odrosnąć. Oczywiście to potrwa kilka dobrych tygodni, a nawet więcej, ale powinno być ok. Ja mam kilka rzęs uparcie rosnących tak, że się w pewnym momencie wchodzą mi do oczu i drażnią, więc zamiast przycinać wyrywam je, z nadzieją, że nie odrosną, a one uparcie odrastają. Baaardzo wolno, ale jednak. Musiałabyś mieć wyjątkowego pecha, żeby uszkodzić cebulkę włoska nieodwracalnie. Zazwyczaj to co widzimy po wyrwaniu włosa, to nie jest cała cebulka, tylko jej fragment. A nawet jeśli, to często z jednego mieszka włosowego wyrasta kilka włosków, są one tam w różnym stadium rozwoju i nawet jeśli ten z konkretnej cebulki nie odrośnie, inne powinny zająć jego miejsce.
Ps. Jeśli ogolisz nogi depilatorem tylko raz, włosy i tak odrosną, prawda? Zasada jest ta sama.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Odrosną.Też miałam podobną akcję z zalotką (od tej pory już nie uzywam
) i wszystkie odrosły ![]() Moze zastosuj jakąś odżywkę żeby to przyśpieszyć. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę polecić olejek rycynowy (nakladamy palcami na rzęsy) lub wazelinę kosmetyczną.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno odrosną, kobietom po chemioterapii odrastają więc czemu tobie by nie miały
Nie używałam ale słyszałam że dobra jest odżywka Revitalash (minus ze droga )
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ja też kiedyś miałam podobny wypadek z zalotką. Wyrwałam sobie prawie 1/3 rzęs. Na szczęście odrosły i wcale nie są rzadsze niż te wyrwane. Ja jednak cierpliwie czekałam aż odrosną, więc nie wiem jak przyspieszyć odrost. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Witaj,
Cebulki ulegają regenracji (chyba, że zostały dogłębnie zniszczone np. laserem), więc włosy ( a dokładniej) rzęsy odrosną. Pozdrowienia |
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Odżywka L'biotica w kremie jest według producenta na porost rzęs, kosztuje niewiele 10-14zł. zerknij na jej opinie w kwc
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki wam! Już się bałam, że nie odrosną :p z resztą naczytałam się mnóstwa głupstw na internecie, a zdania były podzielone i nie wiedziałam co o tym myśleć. Na razie kupiłam olejek rycynowy, zobaczymy jak to pójdzie dalej, skoro on nic nie zdziała to kupię te odżywki, co polecałyście, a jak nadal nic z tym nie będzie to pójdę do jakiegoś specjalisty
Bynajmniej dodałyście mi otuchy Jeszcze raz wielki dzięki!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

Zasada jest ta sama.

) i wszystkie odrosły 

)