|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Jak wydepilowac nogi?
---- ------------- ----------
Edytowane przez NEA666 Czas edycji: 2007-08-17 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak wydepilowac nogi?
Rób peeling przed depilacją i weź ciepłą kąpiel.
To zmniejszy ból, a peel sprawi, że włoski nie będą wrastały.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
moze po prostu Twoje nogi nie sa stworzone do depilacji depilatorem...wiele moich kolezanek tez nie moze z niego korzystac bo maja za delikatna skore...
ale warto sprobowac.. jak pisala kolezanka wyzej: ciepla kapiel przed, i peeling.... potem nawilzanie (po depilacji ).
![]() |
#4 |
BAN stały
|
To naturalne, że skóra po depilacji jest zaczerwieniona, czy pojawiają się czerwone kropki. W końcu włos jest wyrywany. Poza tym jesli to była pierwsza depilacja, to tym bardziej - skóra nie jest do takich zabiegów przyzwyczajona.
Podłączam się do dziewczyn. Peelingi [ np kawowy ], potem np. Hasceral [ tylko ze drogi, czy masc witaminowa], a potem nawilżyć. Najlepiej depolowac na wieczor, zeby skora mogla przez noc odpoczac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
dzieki
![]() a zastanawiam sie czy nie bedzie zadnych blizn czy czegos takiego bo kilka razy przy wyrywaniu wloskow zdarzylo sie ze krew sie pojawila. ale moze rzeczywiscie nie jestem do tego stworzona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
polecam PRZED depilacją:
* peeling (najlepiej dzień wcześniej) * nie smarować nóg żadnym balsamem * włoski niezbyt długie * najlepiej depilować na noc (rano już czerwonych krostek nie widać) * ja po depilacji nie używam tez zadnych balsamów bo wtedy balsam mi jakby bardziej podrażnia miejsca po włoskach Używam depilatora od kilku lat i nie mam problemu z wrastaniem włosków czy bliznami może dzięki tym zasadom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Tak. Ja też nie zalecam stosowaniu balsamu po depilacji.
Wg mnie on zatyka skórę i te kropki pięką i się powiększają. :| Ja na początku też tak miałam jeżeli chodzi o depilację - te objawy co Ty, ale później było coraz lepiej tylko musisz pamiętać o tych kilku rzeczach, o których Ci napisałyśmy z dziewczynami. ![]() Peace. xD
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
może to dziwne, ale nie wszystkie pamiętają o napinaniu skóry podczas depilowania
![]() dodam, że ja po depilacji nakładam na nogi alantan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio zaniehałam depilacji depilatorem, bo zwyczajnie wydaje mi się to czasochłonne i moje nogi po depilacji depilatorem nie są tak gładkie jak po depilacji maszynką... nie wiem czy to kwestia depilatora? mam depilator z Rowenty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
caroline666 też mam rowente i nikomu nie poleam...Ona nie wyrywa włosków tylko ucina przy skórze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
To właśnie najprawdopodobniej efekt urywania, a nie wyrywania włosków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.