|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Plamienia i prolaktyna:(((((((((
Cześć Dziewczyny
![]() Jetsm tutaj pierwszy raz. Trochę sie naczytałam o problemach z prolaktyną i mam pytanie.... czy mogłybyście pomóc mi zinterpretować moje wyniki (pewnie prawie każdy o to prosi). Zaznaczę że mam problemy z plamieniami przed @ Zaczynają sie regularnie 22dc . Cykl trwa u mnie 28 dni wiec 29 dnia dostaję @. W styczniu gine zaleciła mi luteinę od 15 dc przez 10 dni. I brałam trzy cykle. Zawsze podczas brania po ok 4-5 dniach zażywania progesteronu miałam plamienia (czerwone nie brązowe) po trzech miesiącach skończyłam brać luteinę ale plamienie nie zniknęło męczę sie z nim od ok roku. i w końcu zbadałam sokie progesteron w 21 dc wyszedł mi chyba dobry wynik 18,73. W każdym razie mieści się w granicach normy. Dzisiaj odebrałam wyniki i tak; Prolaktyna - 19,16; estardiol - 435,38; testosteron - 78,18 - 12 dc. W styczniu robiłam sobie takze usg dopochwowe i wyszło że owuluję ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.